6 alkalom, amikor a királyi család tagjainak élete veszélyben volt

Ha a királyi családba születik valaki, annak megvannak a maga előnyei, de sajnos annál több hátránya is van: például, hogy gyakran az életére törnek. Ezek szerintünk a legdurvább sztorik.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

6 alkalom, amikor a királyi család tagjainak élete veszélyben volt

A királyi család tagjai az életüket a nyilvánosság figyelő tekintete előtt élik. Ez több dologgal is együtt jár: szigorú szabályokat kell betartaniuk, ezáltal fenntartva a tökéletesség látszatát, nem keveredhetnek botrányokba és mindig biztonsági őrizettel kell közlekedniük. Ez utóbbi kifejezetten fontos, miután az évtizedek során az uralkodócsalád tagjait, de főleg Erzsébet királynőt többször is halálosan megfenyegették. És volt néhány nagyon durva eset is, amik majdnem tragédiához vezettek. Ezeket elolvasva pedig szerintünk már senki sem fog csodálkozni, ha Meghan Markle és Harry herceg kiakadtak, amiért a palota nem akarja biztosítani számukra a biztonsági szolgálatot.

Erzsébet királynő

Az évente megrendezett Trooping the Color, azaz zászlós díszszemle az egyik legnagyobb esemény Nagy-Britanniában, több ezer katona, zenész és ló lepi el az utcákat. Köztük a királyi család tagjai is, elsősorban a királynő, aki évtizedeken keresztül a tömegben lovagolt. 1981-ben azonban a megszokottnál nagyon is eltérően alakultak a dolgok. Egy 17 éves fiú, Marcus Sarjeant hatszor rálőtt Erzsébet királynőre és a lovára – szerencsére „csak” vaktöltényekkel. Csakhogy a lövés megijesztette a 19 éves lovat, aki csak azért nem dobta le a hátáról a királynőt, mert ő elképesztő lelki nyugalommal a kezében tartotta az irányítást. A rendőrség azonnal elfogta a fiút – aki amúgy nagy érdeklődést mutatott a John F. Kennedy és John Lennon ellen elkövetett merényletek iránt –, és 5 évre börtönbe került felségárulásért.

György herceg

Igen, még egy olyan apró herceg, mint György is találkozott már veszélyes fenyegetéssel. Egészen konkrétan két éves korában, amikor a lesifotósok rájöttek, hogy a kisfiú elképesztően cuki, ezért ha a róla készült képekkel nyomják tele az újságokat, tutira megugrik az eladások száma. Viszont annyira elfajult a fényképvadászat, hogy már csak egy hajszál választotta el attól, hogy ne durvuljon el nagyon a szitu. Ezért Vilmos herceg és Katalin hercegné arra kényszerült, hogy közleményt adjanak ki, amiben gyakorlatilag megparancsolták a paparazzinak, hogy ne zaklassák többé a két éves György herceget.

Harry herceg

Biztosan tudod, hogy Harry herceg nagyon sokáig a katonaságnál szolgált. Ő egyszerűen imádta az egészet, viszont egy idő után vissza kellett vonulnia, miután a jelenléte túl nagy céltáblát rak a saját és az Egyesült Királyság hadseregének hátára. 2012-ben konkrétan halálosan megfenyegették Harryt, amikor szeptemberben megérkezett Afganisztánba. A tálibok konkrétan kijelentették, hogy „minden erőnket felhasználjuk arra, hogy megszabaduljunk tőle, jelentsen az gyilkosságot vagy emberrablást. Mindent megteszünk, hogy kiiktassuk őt.”

Erzsébet királynő és Károly herceg

A számtalan merénylet-kísérlet közül, amit a királynőnek át kellett élnie egyértelműen az az eset a legmegrázóbb, amikor a gyilkosság majdnem sikerült is. Ráadásul ez alig pár hónappal a Trooping the Color-sztori után történt, 1981. október 14-én. Christopher John Lewis, egy új-zélandi tinédzser (Sarjeant-hoz hasonlóan ő is 17 éves volt) puskával lőtt rá Erzsébet királynőre a felvonulás felett öt emelettel. A golyó éppen csak mellé ment, és végül a srácot is letartóztatták, de ezután Lewis megszállottan ki akarta irtani a királyi családot. Ezért a következő célpontjának Károly herceget szemelte ki, a látogatások pedig megpróbált megszökni a pszichiátriáról, ahová börtön helyett zárták, de szerencsére nem járt sikerrel. Azonban akkora fenyegetésnek ítélték Lewist, hogy mikor a királynő 1995-ben visszatért Új-Zélandra, a férfit az ország másik végébe szállították. Végül két évre rá Lewist megölte magát a börtönben.

Fülöp herceg

Fülöp herceg élete kifejezetten eseménydús volt, de az a durva, hogy már csecsemőként megmenekült egy életveszélyes szituból. Fülöp eredetileg görög származású volt, amit akkor még Görög Királyságnak hívtak. 1913-ban azonban a nagyapját, I. György királyt egy anarchista megölte, de ezt valamiért nem érezték elég fenyegetésnek. Úgyhogy Fülöp családja maradta  helyén, és a nagybátyja, I. Konstantin vette át a koronát. A monarchia-ellenesek végül 1922-re olyannyira a királyság végét akarták, hogy katonai erővel távolították el Konstantint a trónról – ez már az egész királyi család életére fenyegetést jelentett. Egy brit hajón menekültek el az országból, a csecsemő Fülöpöt pedig egy gyümölcsös dobozban rejtegették. Franciaországban kötöttek ki, ahol további kalandok vártak Fülöpre és mint tudjuk, mindegyik halálos veszélyt túlélt és éppen a 100. születésnapja előtt hunyt el.

Még több érdekességet olvashatsz a királyi családról itt:

Címkék: angol királyi család életveszély erzsébet királynő fülöp herceg györgy herceg halálos fenyegetés harry herceg károly herceg

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Gyerekként a királynő szomszédja volt + 5 dolog, amit nem tudtál Diana hercegnőről

Gyerekként a királynő szomszédja volt + 5 dolog, amit nem tudtál Diana hercegnőről

Diana hercegnő felnőtt korát és tragikus halálát mindenki ismeri. De milyen volt kislányként és milyen gyerekkora volt? A cikkből ezeket a vadiúj infókat is megtudhatod a szívek királynőjéről.

Nem Marilyn Monroe az egyetlen, aki gyanús körülmények között halt meg

59 éve a mai napon találtak rá holtan Marilyn Monroe-ra. A halálát rejtélyes körülmények övezik, és nem ő az egyetlen! Beleástuk magunkat Hollywood legsötétebb bugyraiba és felkutattuk a leggyanúsabb sztár haláleseteket.

Hosszú Katinka apukája kimondta azt, amit eddig senki nem mert

Érem nélkül tért haza a legendaként emlegetett Hosszú Katinka a tokiói olimpiáról, édesapja pedig nagyon nyíltan mondta el a véleményét lánya teljesítményével és fénykorával kapcsolatban.

Meghan Markle bebizonyította, hogy színésznőnek borzalmas, emberileg viszont nem

40 éves lett Meghan Markle, ennek apropóján pedig úgy döntött, különleges videóval jelentkezik be. Ezzel a lendülettel be is bizonyította, hogy színésznőnek csapnivaló, de társadalmi ügyekben annál erősebb.

Palvin Barbi szerelmes vallomása mindent visz

Palvin Barbi édes volt, Dyaln Sprouse viszont inkább atomjaira trollkodta 29. születésnapját - egyikről sem érdemes lemaradnod!

Olyan magyar siker született az olimpián, amire még sosem volt példa

Tótka Sándor megszerezte az olimpiai aranyérmet kajak egyes 200 méteren – de mit is jelent ez egészen pontosan?

Brutálisan megverték Hosszú Katinka szerelmét

Az eset még jóval a tokiói olimpia előtt, júniusban történt Barcelonában, ahol Hosszú Katinkát és szeremét nem egyszerűen kirabolták.

A királyi család magasról tett Meghan Markle-re a születésnapján?

Tegnap töltötte be Meghan Marke 40. születésnapját, és az, ahogyan a királyi család megemlékezett róla ezen a napon, nagyon jól mutatja, milyen a viszonyuk ebben a pillanatban.

Nem Meghan Markle az egyetlen nő, aki lelépett a királyi családból – Hallottál Autumn Phillipsről?

Bár Meghan és Harry már másfél éve lemondtak a rangjukkal járó feladatokról, még mindig óriási a médiaérdeklődés a kilépésük körül. Úgyhogy jó eséllyel te is lemaradtál arról, hogy közben még valaki szakított a brit uralkodói családdal.

Ezek a hírességek azután is a szüleikkel éltek, hogy befutottak

Hiába kerestek dollármilliókat, mégsem pattantak meg otthonról. Na, ők aztán tényleg igazán szeretik a szüleiket!

5 alkalom, amikor Meghan Markle ezreket haragított magára

A ma 40 éves Meghan Markle egészen megosztó személyiség. De vajon mivel érdemelte ki egy színésznőből lett hercegnő, aki ráadásul mindig kedves és mosolyog, hogy ennyire utálják?

Fluor Tomi: „Van az a pénz, amiért mindenki megvehető”

Július 29-én jelent meg Karácson Tamás és Csöndör László „Diaz”, azaz a Wellhello legújabb dala. A szám a Nemszámítapénz címet kapta és valójában egy korábbi felvételük második része lett. A botrányos jelenetekkel teli videoklipről és a zenekar fennállásának „arról a bizonyos hetedik évéről” Fluor Tomit faggattuk.

6 hollywoodi válás, ami nagyon csúnyán eldurvult

Szakítani és kimondani, hogy itt a vége, soha nem könnyű. Akkor pláne nem, ha híres emberekről van szó! Az alábbi listán szereplő párok válása pedig extrém bonyolult volt.