Sophia Di Martino: A nő, aki azután is harcol az imposztor szindrómával, hogy örökre megváltoztatta a Marvelt

Ha van tehetséges nő, aki ennek ellenére még mindig bizonytalan, és nagyon megérdemelne egy támogató ölelést, az Sophia Di Martino, a Loki sorozat Sylvie-je.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sophia Di Martino: A nő, aki azután is harcol az imposztor szindrómával, hogy örökre megváltoztatta a Marvelt

A mai napon eredetileg Tom Hidlestonnal kávéztam volna. Persze csak képletesen, egy portré erejéig. (Nyugodjon meg minden Hiddleston-rajongó, az is megérkezik.) Aztán kicsit halkabbra vettem magamban a hetek óta dübörgő fangirlt, és arra gondoltam, miért ne mutassuk be inkább azt a nőt, aki látszólag a semmiből jött, a legjobb értelemben forgatta ki magából a csínytevés istenét, és bikázta be a Marvel univerzum 4. fázisát?

A félig olasz, félig angol származású, 37 éves Sophia Di Martino nem az a „majd lesz valahogy” típusú színésznő, aki odaállít egy forgatásra és a véletlenre bízza a dolgot. Amikor szerepet kapott a The Royal Today című sorozatban, naphosszat ült a kórházak folyósóin, hogy az ott dolgozó nővérek mozdulatait tanulmányozza, mivel szerette volna, ha a gesztusai minél természetesebbek lesznek a sorozatban. Miután pedig kiderült, hogy övé lett a női Loki variáns, Sylvie szerepe, minden létező filmet és sorozatot megnézett Tom Hiddlestontól, beleásta magát Tom Loki-értelmezésébe, majd igyekezett szépen elfelejteni mindent, hogy kitalálja, hogyan teszi ő maga különlegessé a karaktert. Ezt a nyers, független, csupa nagybetűs túlélőt, akinek a harci stílusát Charlize Theron atomszőkéje inspirálta.

Ha munkáról van szó…

…Sophia módszeres, alapos, és nagyon kritikus – főleg önmagával szemben. Gyerekkora óta tudja, hogy színész akar lenni, de évekig nem merte elárulni szüleinek a dolgot, nehogy kinevessék. Inkább testvérével együtt eljátszotta a dolgot a nappaliban: általában magának osztotta a jobb és izgalmasabb szerepeket, míg a húga többnyire Hamupipőke típusú szerepekben tündökölt. A főiskolán végül nem a dráma szakot választotta, mégsem tudta elengedni a színészetet, igaz, csak kisebb vendégszerepek és kevésbé jelentős produkciók találták meg. Hosszú évekbe telt, amíg olyan nagyobb filmekben is bizonyíthatott, mint a Yesterday, vagy a The Electrical Life of Louis Wain, a macskamániás, skizofrén festőről szóló életrajzi dráma, amiben Benedict Cumberbatch mellett játszik.

„Azt hiszem, akkor kezdtem elhinni magamról, hogy talán jó vagyok ebben, amikor vígjátékszerű szerepekben próbálhattam ki magam. De ez nagyon hosszú folyamat volt.

Évekig imposztor szindrómával küzdöttem, és állandóan az volt az alapélményem, hogy elrontottam valamit. Hogy őszinte legyek, még most is így érzem.

De elég sok dolog történt ahhoz, hogy most már úgy gondoljak magamra, hogy oké, Sophie, képes vagy rá, nem neked való, hogy mást csinálj.” – nyilatkozta az Esquire-nek adott interjújában, aminek az írója külön kiemelte, hogy Sophia beszélgetés közben is folyamatosan a lehető legjobb, legtökéletesebb válaszra és teljesítményre törekszik. Még azt is meglépte, amire a legtöbb sztár sosem venné a fáradtságot: napokkal az interjú után emailben küldött el néhány gondolatot, ami a beszélgetés pillanatában még nem állt össze benne. Az újságíró arra volt kíváncsi, volt-e olyan pillanat a karrierjében, amikor úgy érezte, végre a helyén van.

Tom Hiddleston és Sophia Di Martino

Fotó: Getty Images /David M. Benett

Sophia Lokira emlékeztető smaragdzöld színű betűkkel fogalmazta meg a válaszát, miszerint számára ezt az igazi aha-élményt Amy karaktere jelentette a Flowers című sorozatban (2016 és 2018 között futott, amiben Sophia közösen játszott gyermeke apjával és élettársával, a szintén színész Will Sharpe-pal – a szerk.).

„Ő volt az első, akiből valóban létrehozhattam valakit. Előtte nem volt alkalmam ennyire összetett karaktert játszani. Tele van haraggal, vágyakkal, szomorúsággal, és végül reménnyel, ami talán segít neki a gyógyulásban.

Olyan karaktert játszhattam általa, aki vicces, de vad és szomorú, zavart, dühös, sérülékeny, és én életemben először éreztem úgy, hogy sikerült megcsinálnom, hogy ez a karakter valóban él és lélegzik.

(…) Ha belegondolok, Amy és Sylvie több hasonlóságot is mutat. Van egyfajta vicces bravúrjuk, amit falként használnak arra, ha bárki is közel jönne hozzájuk. De amikor mindez leomlik, egyértelműen látod, hogy pont úgy félnek, mint bárki más. Mindketten kívülállók, akik kétségbeesetten kapcsolódni akarnak valakihez.”

Egyenes út a Marvelig

Ha már kapcsolódásnál tartunk, olyan, mintha Sophia di Martinónak ez lenne a szuperképessége. Csak a megfelelő pillanatra volt szüksége, hogy elfogadtassa magát mindenkivel, a Marvel fejeseitől kezdve az MCU kőkemény és kritikus rajongótáboráig. Sophia és a sorozat rendezője, Kate Herron korábban már dolgoztak együtt egy kisfilm erejéig, és a rendező volt az, aki megkereste a színésznőt a Loki forgatása előtt.

Loki és Sylvie

Fotó: Marvel

Neki viszont fogalma sem volt róla, milyen produkcióhoz keresnek színészeket, egyedül annyit tudott, hogy a jelenet, amiben brillíroznia kell, meglehetősen rövid, és egy szereplőpáros beszélget egy vonaton – mesélte az Entertainment Weeklynek. Akkor még nem tudta, hogy ez a Loki sorozat kulcsfontosságú vonat-jelenete lesz, ami egészen a kánonig robog majd a ténnyel, miszerint Loki biszexuális. Ahogy azt sem, hogy a nyilvánvalóan kamunevek közül Bob valójában Tom Hiddleston fedőneve, akivel rögtön azután már FaceTime-on egyeztetett, hogy kiderült, övé a szerep.

Első babáját várta, amikor elkészítette, majd elküldte magáról a felvételt, 9 hónapos terhes volt, amikor közölték vele, hogy övé a szerep, és néhány hónapos babával együtt vágott bele a forgatásba. Az ügynöke a mai napig nem hiszi el, hogy egyetlen felvétellel képes volt megszerezni a szerepet, személyes meghallgatás és próbafelvételek nélkül. Nem kampányolt azzal kétnaponta, hogy gyerekkel együtt csinálta végig mindezt, a sorozat vége felé, egyetlen fotóval együtt osztotta meg a nem is olyan elhanyagolható részletet, miszerint a sorozat jelmeztervezője jelentős átalakításokat eszközölt a ruháján, hogy egy „láthatatlan” belső cipzárral a lehető leghatékonyabban szoptathassa meg kisbabáját a forgatáson.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sophia Di Martino (@itssophiadimartino) által megosztott bejegyzés

„Tom elbűvölő, olyan srác, akibe nagyon könnyű beleszeretni”

Ezt már – nyilvánvalóan – a sorozatban producerként is közreműködő Tom Hiddlestonról nyilatkozta, aki a stábbal együtt Sophiának is órákig tartó Loki-különórákat adott a karakter Marvel univerzumban elfoglalt helyéről, Loki motivációjáról és eddigi útjáról. Sophia – a rendezővel együtt – viszont biztos volt benne, hogy valami teljesen mást kell kihoznia a karakterből, mint Tom Hiddleston, ami már a két Loki-variáns harci stílusában is megmutatkozik.

Lokit nem csak trükkökre és varázslatra tanították meg, de harcolni is, így bőven van rutinja, hogy mindezt elegánsan, Sophia szerint szinte már balettszerűn tegye. Azt viszont nem akarták, hogy Sylvie is elegáns legyen, azt szerették volna, ha nyers és vad, mint egy utcai harcos, vagy mint Charlize Theron karaktere az Atomszőkében, „aki szuperkemény és úgy harcol, mint egy férfi”. Sylvie indulatát Sophia szerint talán az a jelenet írja le a legpontosabban, amikor egy régi iskolabuszban tér magához az 5. részben, ő pedig annak ellenére küzdi ki magát a szélvédőn, hogy a busz ajtaja közben nyitva van. „Ez annyira Sylvie sajátja. Hogy egyszerűen csak szét akar zúzni dolgokat”– jegyezte meg a színésznő.

Sylvie

Fotó: Chuck Zlotnick / Marvel

A finomkodással együtt mindent hátrahagytak, amit a Marvel mozik hajnalán elkövettek, ha megjelent egy nő a vásznon. Sylvie már nem a csupa mell, csupa popsi, csupa haj típusú szupernő reprezentációja, nem a nagybetűs hiperszexualizáció. Hanem olyan független karakter, aki félúton van a hős és az antihős között, de semmi esetre sem azért érkezett, hogy boldoggá tegye a férfitekintetet vagy megfeleljen neki. Mint az ennél jóval tehetségesebb Scarlett Johansson Fekete Özvegye a Vasember 2-ben vagy 2012-es első Bosszúállók-moziban.

„Magas sarkúban nem tudsz járni, mások seggét szétrúgni pedig pláne nem lehet benne.”

– állítja Sophia, a karaktere keménységét és a függetlenségét pedig  Sylvie ruhájánál is figyelembe vették, nem véletlen, hogy a jelmeze funkcionális és praktikus.

Érzelmileg elveszett, nagyra nőtt tinik

Ami Loki és Sylvie kapcsolatát illeti, Sophia leginkább két tinédzserhez hasonlítaná őket, akik soha nem tapasztalták még meg, milyen az, ha ennyire mélyen megérinti őket valakit. „Vannak azok a típusú emberek, akik borzalmasak, ha ölelésről van szó. Loki és Sylvie viszont tipikusan azok, akiknek a leginkább szüksége lenne egy ölelésre, csak épp fogalmuk sincs róla, hogyan fogjanak hozzá. Legszívesebben megölelném mindkettőjüket, és azt mondanám nekik: Oké, srácok, rendben van. Nézzünk meg egy csoportos ölelést.”

Loki és Sylvie

Fotó: Chuck Zlotnick / Marvel

Amire – ha képletesen is, de – minden lehetősége meglesz a színésznőnek, hiszen a sorozat utolsó epizódjának végén hivatalosan is bejelentették a második évadot. Sophiának egyelőre fogalma sincs róla, mi történik majd a sorozat folytatásában, az viszont biztos, hogy az ő karaktere hozta mozgásba a 4. fázist, annak a Thanosnál is sötétebb gonoszával és a multiverzummal együtt.

Erősen spoileres cikkek, ha imádtad az új Loki sorozatot:

Címkék: érdekességek loki marvel multiverzum női loki portré sophia di martino sorozat színésznő tom hiddleston

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Ilyen meseszép volt a színpadon Kulcsár Edina 7 évvel ezelőtt, amikor a világ második legszebb nője lett

Ilyen meseszép volt a színpadon Kulcsár Edina 7 évvel ezelőtt, amikor a világ második legszebb nője lett

Emlékszel még Kulcsár Edina nagy pillanatára a londoni Miss World világversenyről? Szerencsére videó is készült az eseményről, ha esetleg lemaradtál róla.

Harry herceg mindent tagad

Hónapok óta minden lehetőséget megragad Harry herceg, hogy a nyilvánosság előtt mutassa be az angol királyi család igazi arcát, legutóbbi döntésével azonban talán túlságosan is messzire ment. Persze akkor, ha igaz egyáltalán, a herceg ugyanis tagadja az őt ért vádakat.

Hosszú Katinka apukája ezzel magyarázza lánya teljesítményét

Édesapja úgy döntött, üzen a lányát, Hosszú Katinkát bírálóknak, és ezzel együtt azt is elárulja, mi állhat a sportoló gyengébb teljesítménye mögött.

Filmsztárok, akik olimpikonokként is kipróbálták magukat

Az egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy színész modellként, énekesként vagy műsorvezetőként is kipróbálja magát, azonban arról már kevesebbet hallunk, hogy egyes filmsztárok profinak számítottak egy-egy sportágban. Pedig ilyen is van, méghozzá nem is csak egy!

Tudod a választ Ördög Nóra találós kérdésére?

Nóri húzása szerintünk a nap legjobbja, ennél jobban fel sem lehetett volna vezetni friss fotóját.

Jennifer Lopez és Ben Affleck hétköznapi párként romantikáznak a szomszédban

Éppen Olaszországban kapták őket lencsevégre, ahol teljesen a tömegbe olvadva sétáltak.

Károly herceg ezzel a lépéssel történelmet írhat

Eddig is tudtuk, hogy nagy környezetvédő hírében áll, de új dobásával megerősítette, hogy tényleg elkötelezett a bolygó iránt.

Az 51 éves Catherine Zeta-Jones bikinis fotója felrobbantotta a netet

A színésznőről mostanában ritkán hallani, de úgy tűnik, ha hírt ad magáról, az olyan, mintha bombát dobna le.

Milák Kristóf olimpiai csúcsot döntött, aranyérmes lett

Ez igen, nemcsak, hogy első helyen végzett, de Michael Phelps 2008-as olimipiai csúcsidejét is lazán megdöntötte.

Weisz Fanni merész bikinis fotón villantott

Neked hogy telik a nyarad? Weisz Fanninak őrületesen szexin! Le ne maradj legutóbbi fotójáról, melyen mindent IS visz!

Harry herceg valójában retteg György hercegtől

Előkerült egy évekkel ezelőtti interjú Harry herceggel, ami magyarázatot adhat, miért érezte azt a herceg, hogy mindenáron a nyilvánosság előtt kell beszélnie a királyi családdal való konfliktusáról.

Szoptatós fotója miatt estek neki Dér Heninek

Ha híres vagy és tízezrek követnek, fel kell készülnöd arra, hogy néha sokkal jobban tudják, mit és hogyan kellene csinálnod, mint te magad. Dér Henire ez a kijelentés sajnos hatványozottan igaz.

A Spanyol Királyság örököse egy csodaszép szőke hercegnő: ismerd meg a 15 éves Bourbon Leonórát

VI. Fülöp királyt idősebb lánya, Leonor de Borbónt, vagyis Bourbon Leonóra követheti a spanyol trónon. Talán eddig nem figyeltél oda Asztúria hercegnőjére, mert Meghant és Katalint követted, de érdemes ezen változtatnod. A 15 éves kislány ugyanis már most inspiráló személyiség!