A Spanyol Királyság örököse egy csodaszép szőke hercegnő: ismerd meg a 15 éves Bourbon Leonórát

VI. Fülöp királyt idősebb lánya, Leonor de Borbónt, vagyis Bourbon Leonóra követheti a spanyol trónon. Talán eddig nem figyeltél oda Asztúria hercegnőjére, mert Meghant és Katalint követted, de érdemes ezen változtatnod. A 15 éves kislány ugyanis már most inspiráló személyiség!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Spanyol Királyság örököse egy csodaszép szőke hercegnő: ismerd meg a 15 éves Bourbon Leonórát

Ha meghalljuk az uralkodói ház kifejezést, mindannyian szinte már reflexszerűen a brit királyi családra gondolunk, hiszen a máig fennálló monarchiák közül az Egyesült Királyságé kapja talán a legnagyobb médiafigyelmet. Aligha telhet el nap, hogy ne olvashatnánk valamit II. Erzsébet királynőről, Károlyról, Vilmosról vagy Katalinról – főleg azóta, hogy Harry és Meghan hátat fordítottak a palotának. Azonban a botrányokkal teli brit királyi család így a háttérbe szorítja más országok királyait vagy hercegnőit, mint például Leonor de Borbónt, vagyis Bourbon Leonórát, Asztúria hercegnőjét, aki a Spanyol Királyság trónörököse édesapja, VI. Fülöp király után.

Leonóra hercegnő

Leonóra hercegnő (Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images)

A hercegnő, aki egyáltalán nem neveletlen

A kislány édesanyja Letizia Ortiz, aki újságíróként, illetve televíziós csatornák munkatársaként is dolgozott, mielőtt hozzáment volna Fülöphöz és királyné vált volna belőle. Azóta két gyermek büszke szülei lettek, Leonóra húga a Zsófia nevet kapta. (Ők ketten egyébként borzasztóan hasonlítanak egymásra.) Idősebb lányuk 2005. október 31-én született meg és a hírek szerint elképesztően hamar elkezdték a taníttatását: a bennfentesek azt mondják, a ma 15 éves hercegnő egészen fiatalon folyékonyan beszélt franciául és angolul is. De ha hihetünk a híreknek, akkor a kínai nyelv és a balett is érdekli.

Letícia spanyol királyné, IV. Fülöp király, Leonóra és Zsófia hercegnők

Letícia spanyol királyné, IV. Fülöp király, Leonóra és Zsófia hercegnők (Fotó: Europa Press Entertainment)

Irány Wales!

A kislány az egyetem előtti utolsó két évét (ezt Spanyolországban Bachilleratónak nevezik) Walesben, az Egyesült Királyságban fejezi be egy bentlakásos iskolában, szóval még az is könnyedén előfordulhat, hogy a brit és a spanyol királyi családok találkoznak majd Leonor utazása kapcsán. (Eddig egy privát suliba járt, ahová korábban édesapja és most a húga is.) És amint a hercegnő nagykorú lesz, katonai kiképzésben is részesül majd. Ezt természetesen személyre szabják majd számára és lehetővé teszik azt, hogy a haditengerészetnél, a hadseregnél és a légierőnél is tölthessen el valamennyi időt. A spanyol alkotmány ugyanis magába foglalja, hogy az ország királya vagy királynője egyszerre a fegyveres erők feje is.

Leonóra hercegnő

Leonóra hercegnő (Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images)

Hajrá, Leonóra!

A koronavírus-járvány kirobbanása óta egyébként Leonóra jóval többször jelent meg a nyilvánosság előtt édesapjával, mint korábban és számtalan, a pandémiával kapcsolatos kezdeményezésben részt vett: például Zsófiával együtt egy köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a Covid-19 ellen vívott hősies küzdelmükért. Szóval máris rendkívül inspiráló példakép a korosztálya számára. Csak így tovább Leonóra!

Inspirálnak a hercegnők?

Címkék: Bourbon Leonóra hercegnő királyi család Leonor de Borbón spanyolország sztárhírek sztárok VI. Fülöp király

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Marvel-sztárok, akikről fogalmad sem volt, hogy ilyen jó barátok

Marvel-sztárok, akikről fogalmad sem volt, hogy ilyen jó barátok

Nem véletlenül működik köztük olyan jól a képernyőn a kémia…

Kylie Jenner elárulta a babája nemét, és észre sem vetted

Akkora easter egget hagyott Kylie Jenner az Instagramján, amit maximum a Marvel filmektől szokhattál meg.

Fluor Tomi pikáns fotóval köszöntötte szülinapján Szabó Zsófit

Tegnap ünnepelte 33. születésnapját Szabó Zsófi, és nyilván nem telhetett el ez a nap anélkül, hogy fel ne köszöntötte volna Fluor Tomi. Erre az egyszerre vicces és zavarba ejtő kompozícióra viszont nem számítottunk.

Shane Tusup Hosszú Katinka tűrőképességét feszegeti

Az edző és a tanítványa elfoglalták Hosszú Katinka felségterületét, miközben az Iron Lady éppen egy másik országban van.

Korhatáros fotó készült Megan Foxról és Kourtney Kardashianról

Hát, a képeket elnézve nehéz szavakat találni... Egy biztos, Kim Kardashian fehérneműmárkája új célközönséget talált: a férfiakat.

Vilmos herceg vallomásától könnyekig meghatódsz

A herceg a gyerekkoráról mesélt, pontosabban arról, hogy Fülöp herceg milyen huncutságokra vette rá az unokáit.

Fájó döntést hozott Hosszú Katinka

Hetek óta az a legnagyobb kérdés, vajon Hosszú Katinka folytatja-e úszókarrierjét vagy sem. Végre megkaptuk a választ.

Borzalmas baleset miatt került kerekesszékbe a Szexoktatás sztárja, George Robinson

Isaac nem csak a sorozatban csupaszív karakter, de az őt alakító George Robinson is egy olyan srác, akivel szívesen lógnál együtt a hétköznapokban. Pedig egy szörnyű baleset után az egész életét újra kellett gondolnia a Szexoktatás színészének.

Nem Willie Garson az egyetlen színész, aki meghalt, mielőtt befejezhetett volna egy filmet vagy sorozatot

Az egész világot megrázta a hír, hogy a Szex és New York színésze, Willie Garson tragikus hirtelenséggel meghalt. És sajnos nem ő az egyetlen, aki már nem tudta befejezni élete nagy munkáját.

Ariana Grande retteg az életéért

Ariana Grandénak késes zaklatója van, akit ugyan már elkaptak, de az énekesnő most bevallotta, hogy még mindig félti a biztonságát.

Tovább durvul Angelina Jolie és Brad Pitt pere

A gyermekelhelyezési per, ami már több éve húzódik Angelina Jolie és Brad Pitt között, most újabb fordulatot vett.

Uma Thurman elárulta a „legsötétebb titkát”

Uma Thurman rendkívül személyes esszében vallott tinédzserkori traumájáról, amit a „legsötétebb titkának” nevezett.

Daniel Craig nem akarja, hogy nő legyen a következő James Bond

A most leköszönő James Bondnak nagyon nyomós érvei vannak az ellen, hogy a következő 007-est egy nő alakítsa. És mi affelé hajlunk, hogy igazat adjunk Daniel Craignek.