Zsófia hercegnőnek sikerült, amibe Meghan Markle belebukott

Bár a svédek köztudottan nagyon nyitottak, ez önmagában nem magyarázza, hogy Zsófia hercegnének miért sikerült az, ami Meghan Markle-nek nem.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Zsófia hercegnőnek sikerült, amibe Meghan Markle belebukott

Az egyik színésznőből lett a brit királyi család tagja, a másik valóságshow sztárból a svédek hercegnője. Közös bennük, hogy mindketten egy nagymúltú famíliába házasodtak be, ahol a nyilvánosságnak óriási szerep jut. Azonban amíg Meghan Markle-nek évek alatt sem sikerült javítania a megítélésén, Zsófia hercegné a svédek kedvence lett és sikerült teljesen felülírnia a múltját. Ha azt gondolod, hogy mindezt csak az ország lakóinak nyitott hozzáállásának köszönheti, tévedsz. Zsófia kőkeményen megdolgozott azért, hogy idáig jusson. 

Glam modellből botrányhősnő 

Sofia Hellqvist egy teljesen átlagos svéd családba született bele 1984-ben. Az apja a munkaügyi tanácsadó volt egy állami cégnél, az anyukája pedig marketingmenedzserként dolgozott. Sofia két lánytestvér mellett nőtt fel, és elnézve a korai éveket, pontosan ugyanolyan kislány volt, mint bárki más. Iskolába járt, művészetet tanult, talán csak a szépsége volt az, ami a többiektől megkülönböztette és elindította azon az úton, ami végül a királyi családban ért véget. De ez az út tartogatott néhány botrányos részletet… 

Mindössze 20 éves volt, amikor a Slitz férfi magazinban – ami körülbelül a Maxim svéd változatának felel meg – egy szál bikinialsóban, a teste köré csavarodott élő boával pózolt. A fotó hírnevet hozott, egyre másra készültek az aktok a fiatal modellről, sőt, állandó szereplője lett a magazinnak. Az, hogy 2004-ben még Miss Slitz-nek is megválasztották, sokat elárul arról, hogy mennyi mindent bevállalt, ehhez képest Meghan Markle szexi bőröndnyitogatása már-már semmiségnek tűnik, de erről majd később. 

Miután elnyerte a címet, egyenes út vezetett az Éden Hotel svéd változatába, ahol a szinglik táborát erősítette, és azért versenyzett, hogy társra találjon a luxus trópusi üdülőhelyen. Bár nyernie nem sikerült, ott volt a döntősök között, a neve így egybeforrt a celebekével.

Az, hogy a reality után lencsevégre kapták, amint csókcsatát vív a híres pornófilm színésznővel, Jenna Jamesonnal már senkit nem lepett meg igazán. Az átlagos kislányból glam modellé, majd valóságshow sztárrá, végül pedig botrányhőssé avanzsált Sofia a bulvársajtó kedvence áldozata lett, ezért úgy döntött, életének ezt a fejezetét lezárja. 

New York, New Life 

Egészen Amerikáig futott, és végül New Yorkban telepedett le, ahol pincérnőként kezdett dolgozni, mellette pedig beiratkozott a New York Institute of English and Business iskolába, ahol üzleti és pénzügyi tanulmányokat folytatott, és gyermekvédelmet is tanult. Mindeközben pedig arra is maradt ereje, hogy megszerezze a jógaoktatói oklevelet, így innentől kezdve már nem pincérnőként, hanem jógatanárként dolgozott. 

2010 volt azonban az életének a legnagyobb vízválasztója. Sofia és a barátai egy éjszakai klubban buliztak, amikor bemutatták Károly Fülöp svéd hercegnek, aki akkoriban második helyet foglalt el az trónutódlási sorrendben. A pár egymástól függetlenül úgy nyilatkozott a találkozásról, hogy szerelem volt első látásra, a sokoldalú herceget, aki nem mellesleg maga is küzdött a saját démonjaival, elvarázsolta a gyönyörű lány, aki az évek alatt teljesen rendbe tette az életét, mégis egy évbe telt, mire felvállalták a kapcsolatukat, mert féltek a sajtóvisszhangtól. Hozzátennénk, jogosan. 

Svéd királyi család

Amikor a legrosszabb volt a médiavisszhang, a királyi család összezárt és megvédte Sofiát

Amikor kiderült, hogy együtt járnak, a svéd média darabokra szedte Sofiát a kétes előélete miatt. Bár szó sem volt még házasságról, úgy ítélték meg, hogy nem elég jó ahhoz, hogy a királyi család tagja legyen, sőt. Magát Károly Fülöpöt is őrültnek állították be. A lényeges különbség, hogy Meghannel ellentétben Sofia nem szaladt, hogy elpanaszolja a nyilvánosságnak, hogy csúnyán bánnak vele. Először is felvállalta a múltját, és egy 2013-as interjúban, már a herceg menyasszonyaként így nyilatkozott: „Ma nem hoznám meg ugyanezeket a döntéseket, az biztos. De nehéz lenne azt mondani, hogy bármit megbántam az életemben.” Ezzel elismerte, hogy ő is esendő ember, olyan, mint bárki más, és ezért nem fog bocsánatot kérni. Ezzel együtt pedig, ahogyan már egyszer megtette, kezébe vette a saját sorsát és néhány év alatt teljesen megváltoztatta a róla kialakult képet. 

Sofiából Zsófia, a méltó hercegné 

2010-ben megalapította a dél-afrikai hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Project Playgorundot, aminek még ma is tiszteletbeli tagja. Amikor 2015-ben hozzáment Károly Fülöphöz, saját alapítványt hoztak létre, hogy felszámolják a zaklatást, aminek ők maguk is áldozatául estek, Sofia, azaz ekkor már Zsófia hercegné a viselt dolgai miatt, Károly Fülöp pedig a súlyos diszlexiája miatt. 

Zsófia és Károly Fülöp esküvő

2015. június 13-án mondták ki a boldogító igent

2016-ban, a Mrs. Magnuson néven elhíresült Krisztina hercegnő székét foglalta el a Sophiahemmet rehabilitációs központ élén, aki nem mellesleg 44 éven át töltötte be ezt a tisztséget. Zsófia nem csak névlegesen vette fel ezeket a szerepeket, hanem ténylegesen, a családja és a kötelező megjelenések mellett dolgozott azon, hogy többet tudjon az embereknek adni. És minél inkább megnyílt feléjük, annál inkább elfogadóbbá váltak vele szemben, gyakorlatilag úgy radírozta ki a köztudatból mindazt, amit korábban képviselt, hogy az még csak fel sem tűnt senkinek.  

2020 áprilisában elvégzett egy háromnapos egészségügyi képzést, hogy segítse a kórházakat a COVID-19 járvány tetőzésekor. És nem, ne arra gondolj, hogy a palota kényelméből intézkedett. Zsófia hercegné két pici gyerekét és a férjét hátrahagyva önkéntesként dolgozott a konyhán, valamint a COVID-osztályt takarította és fertőtlenítette hónapokon keresztül, vállalva a fertőzésveszélyt, mert úgy érezte, kötelessége kivennie a részét az összefogásból, amennyire csak lehet. El is kapta a vírust, szerencsére csak enyhe lefolyással.

A tetovált, szabaderkölcsű reality sztár néhány év leforgása alatt számkivetettből az ország kedvence lett, a népszerűsége nagyobb, mint Viktória hercegnőnek, aki az elsődleges trónörökös. Pedig sokkal több volt a számláján, mint Meghan Markle-nek. Mégis, amíg Zsófia népszerűsége egyenesen ível felfelé még mindig, addig Meghané napról napra csökken. Hogyan lehetséges ez?  

Meghan csúfos bukása 

Az egészen biztos, hogy a svédek elfogadóbbak a britekkel szemben és lehet, hogy PR-ban is erősebbek. Viszont azon túl, hogy mesekönyvet írt, és összerakott egy Vouge címlapot, Meghan Markle semmi olyat nem tett, amivel kivívta volna a közösség megbecsülését. A 40×40 kezdeményezésnek is csak ötletadója volt, de a dolog oroszlánrésze már nem rá hárult volna. Harry herceg felesége szavakban nagyon erős, ahogyan azt az Oprah-interjúban is bizonyította, de a nagy tettek, amik a történelmet is átírhatják, elmaradnak mellőle. Pont ez az, amit például az afgán helyzetnél is sérelmeztek vele kapcsolatban: az Archewell Alapítványon keresztül üzent az összefogásért, de arról egyetlen percig sem emlékezett meg, ő maga hogyan járul hozzá ehhez az egészhez. Persze azóta kiderült, hogy pénzadománnyal, de tényleges cselekvésről itt sem lehet beszélni. Nincs meg benne az az emberközeli hozzáállás, ami megszabadítaná őt attól a skatulyától, hogy felsőbbrendűen viselkedik. Ezzel szemben Zsófiának, minden tettéből az empátia, a segíteni akarás fakad, úgy tekint önmagára, mint egy átlagos emberre a tömegből. Nincsenek már botrányai, példakép és családanya, aki méltó társa lett egy hercegnek. Nem utolsó sorban pedig kivívta a svéd királyi család nagyrabecsülését, egy lett közülük, ami azt jelenti, hogy a király és a királynő támogatását is feltétel nélkül élvezi, amit Meghannak sosem sikerült elnyernie. Szóval modern tündérmese létezik, csak sokkal több meló kell hozzá, mint amennyit Meghan rászánt a sajátjára. 

Less be a királyi család színfalai mögé:

Címkék: bulvár károly fülöp herceg meghan markle portré sofia hellqvist svéd királyi család sztárok zsófia hercegné

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Kiderült, miért választotta Will Smith és felesége a nyitott házasságot

Kiderült, miért választotta Will Smith és felesége a nyitott házasságot

Will Smith soha ilyen őszintén nem beszélt még a házasságáról Jada Pinkett Smith-szel, és most elárulta, pontosan miért döntöttek a nyitott kapcsolat mellett.

Baricz Gergő 21 évesen jelentkezett az X-Faktorba – így néz ki 10 évvel később

Baricz Gergőt 21 évesen ismerte meg az ország, azóta nagyon sokat változott.

8 sztár, aki mindenki mást letarolt a Tony Awards vörös szőnyegén

Kifejezetten bátrak voltak a színházi világ legmenőbb arcai a 2021-es Tony Awardson, ami a ruhaválasztást illeti, de jó értelemben. És az is biztos, hogy soha, egyetlen vörös szőnyeges eseményen sem láttunk még ennyi férfit pinkben.

Hivatalos: Kaia Gerber és Jacob Elordi egymást ölelve jelentek meg a vörös szőnyegen

Jó, valószínűleg eddig sem voltak kétségeid afelől, hogy együtt vannak, de ez volt az első, hogy közösen jelentek meg a vörös szőnyegen.

Ezzel a dobással Meghan Markle és Harry herceg saját magát hazudtolja meg

Nagy dobásra készülnek, de a dolog pont az ellenkezője annak, amit a Megxit során állítottak.

Kulcsár Edina férjének egy másik nő vallott szerelmet

Sőt, a merész rajongó nemcsak szerelmet vallott, hanem egyúttal arra kérte, hogy hagyja ott Edinát. Durva, igaz?

3 csillagjegy, akinek szeptember utolsó hete óriási változást hoz

Eljött a szeptember utolsó hete, ami alapjaiban változtatja meg az életedet, ha a következő csillagjegyek egyikében születtél.

Egyre biztosabb, hogy ő Angelina Jolie új pasija

Néhány hónapja már felröppent a pletyka, hogy Angelina és The Weeknd randiznak, és most újra együtt kapták lencsevégre őket.

Apa lett KJ Apa, a Riverdale színésze

Az Archie Andrews-t alakító KJ Apa barátnője egy nagyon cuki képpel jelentette be az örömhírt, ez az, amit egy ilyen borongós hétfőn azonnal látnod kell!

Ő Katalin hercegné gyönyörű sógornője, Alizee Thevenet

Katalin hercegné öccse és Alizee Thevenet három héttel ezelőtt házasodtak össze. Szeretnél többet megtudni a szerencsés nőről? A legjobb helyen jársz!

Sosem láthattad még így György herceget és a testvéreit

A hétvégén egy igazán ritka fotó készült róluk, ami megint csak megerősíti, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg a lehető legátlagosabban próbálják őket nevelni.

Tóth Gabi és Majka durván egymásnak estek

A Sztárban sztár leszek utolsó válogatóján történt a dolog, az énekesnőnél még a mécses is eltört...

Jennifer Lopez szexi fotója alapján nem mondanád meg, hogy 52 éves

Egész egyszerűen hihetetlen, hogy tényleg ennyi idős, ebben a ruhában ugyanis 35-nél többnek nem nézett ki.