Károly herceg átengedheti a trónt Vilmosnak

A királynő halála után Károly herceg lenne az uralkodó, de most úgy tűnik, egyre nagyobb az esély arra, hogy hátralép és utat enged Vilmos hercegnek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Károly herceg átengedheti a trónt Vilmosnak

Károly herceg lenne a következő az öröklési sorban, de a királyi család belső köreihez tartozó informátorok állítólag nincsenek meggyőződve arról, hogy valójában át akarná venni a trónt és a stresszel járó uralkodói pozíciót. A The Sun szerint, ha eljön az ideje, nagy rá az esély, hogy Károly lemond és átadja a helyét Vilmos hercegnek.

Az újság Diana hercegnő egykori beszédtanárát,  Stewart Pearce-t idézi a témában, aki szerint „lehet, hogy Károly átengedi a trónt Vilmosnak. Nem akarja vállalni, túl nehéz feladat.” Sőt, szerinte Vilmos már 11-12 éves kora óta lehetséges jelölt a királynő örököseként.

Csakhogy ez az egész nem egyedül Károly herceg döntése: ha valóban le akarna mondani a trónról, akkor abba a parlamentet is bele kellene vonnia, merthogy az utódlási sorrendet ők határozzák meg. Így egyedül a parlament dönthet a cseréről, a mindenkori uralkodó egyoldalúan nem tehet ennyire önálló lépéseket.

Mindez a  University College London alkotmánnyal foglalkozó részlegétől lehet tudni, akik szerint miután Károly elképesztően sokat várt a sorára, lehetséges, hogy legalább néhány évig szeretné magán tudni a koronát. Azután azonban lehetségesnek látják, hogy továbbadja Vilmosnak a feladatait.

via

Ez történt a napokban a királyi családban:

Címkék: angol királyi családi hírek károly herceg lemond öröklési sor trónörökös uralkodás vilmos herceg

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Kylie Jenner elárulta a babája nemét, és észre sem vetted

Kylie Jenner elárulta a babája nemét, és észre sem vetted

Akkora easter egget hagyott Kylie Jenner az Instagramján, amit maximum a Marvel filmektől szokhattál meg.

Fluor Tomi pikáns fotóval köszöntötte szülinapján Szabó Zsófit

Tegnap ünnepelte 33. születésnapját Szabó Zsófi, és nyilván nem telhetett el ez a nap anélkül, hogy fel ne köszöntötte volna Fluor Tomi. Erre az egyszerre vicces és zavarba ejtő kompozícióra viszont nem számítottunk.

Shane Tusup Hosszú Katinka tűrőképességét feszegeti

Az edző és a tanítványa elfoglalták Hosszú Katinka felségterületét, miközben az Iron Lady éppen egy másik országban van.

Korhatáros fotó készült Megan Foxról és Kourtney Kardashianról

Hát, a képeket elnézve nehéz szavakat találni... Egy biztos, Kim Kardashian fehérneműmárkája új célközönséget talált: a férfiakat.

Vilmos herceg vallomásától könnyekig meghatódsz

A herceg a gyerekkoráról mesélt, pontosabban arról, hogy Fülöp herceg milyen huncutságokra vette rá az unokáit.

Fájó döntést hozott Hosszú Katinka

Hetek óta az a legnagyobb kérdés, vajon Hosszú Katinka folytatja-e úszókarrierjét vagy sem. Végre megkaptuk a választ.

Borzalmas baleset miatt került kerekesszékbe a Szexoktatás sztárja, George Robinson

Isaac nem csak a sorozatban csupaszív karakter, de az őt alakító George Robinson is egy olyan srác, akivel szívesen lógnál együtt a hétköznapokban. Pedig egy szörnyű baleset után az egész életét újra kellett gondolnia a Szexoktatás színészének.

Nem Willie Garson az egyetlen színész, aki meghalt, mielőtt befejezhetett volna egy filmet vagy sorozatot

Az egész világot megrázta a hír, hogy a Szex és New York színésze, Willie Garson tragikus hirtelenséggel meghalt. És sajnos nem ő az egyetlen, aki már nem tudta befejezni élete nagy munkáját.

Ariana Grande retteg az életéért

Ariana Grandénak késes zaklatója van, akit ugyan már elkaptak, de az énekesnő most bevallotta, hogy még mindig félti a biztonságát.

Tovább durvul Angelina Jolie és Brad Pitt pere

A gyermekelhelyezési per, ami már több éve húzódik Angelina Jolie és Brad Pitt között, most újabb fordulatot vett.

Uma Thurman elárulta a „legsötétebb titkát”

Uma Thurman rendkívül személyes esszében vallott tinédzserkori traumájáról, amit a „legsötétebb titkának” nevezett.

Daniel Craig nem akarja, hogy nő legyen a következő James Bond

A most leköszönő James Bondnak nagyon nyomós érvei vannak az ellen, hogy a következő 007-est egy nő alakítsa. És mi affelé hajlunk, hogy igazat adjunk Daniel Craignek.

Harry herceg vallomása összetöri a szíved

Harry herceg a nagyszülei, azaz Erzsébet királynő és Fülöp herceg kapcsolatáról mesélt, a szavai után pedig szükséged lesz néhány zsepire.