Ilyen álompasi lett 34 éves korára a Harry Potter-filmek Draco Malfoya, Tom Felton

Hiába játszotta Harry Potter ősellenségét, neked mégis belopta magát a szívedbe az évek során Tom Felton? Hidd el, ezzel nem vagy egyedül! A ma szülinapos színész ugyanis elképesztően jófej a színfalak mögött. Szóval az életben biztosan nem a Mardekárba osztaná a Teszlek Süveg.

Ilyen álompasi lett 34 éves korára a Harry Potter-filmek Draco Malfoya, Tom Felton

Mardekáros szerep ide vagy oda, Tom Felton akkor is örökre az egyik kedvenc színészünk marad a Harry Potter-filmekből. A sztár ugyanis a valóságban cseppet sem hasonlít Draco Malfoyra, sőt, kimondottan jófej és vicces! A TikTokos videóival folyamatosan felrobbantja a netet, a #PottahChallenge nevű kihívásáért például brutál sok lájkot kapott… (Ez az, amiben arra biztatta a követőit, hogy mutassák meg, ők ki tudják-e jobban ejteni Harry vezetéknevét nála.)

@t22felton

Give me your best shot, muggles! Use the hashtags #pottahchallenge and #dracotok for a chance to duet

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

És bár szó szerint a szemed előtt nőtt fel, le mernénk fogadni, hogy tudunk még újat mondani neked a srácról, aki már 10 éves kora óta színészkedik. Első szerepét a Csenő manók című filmben kapta, ahol az apját az a Jim Broadbent alakította, aki később a Harry Potter-univerzumhoz is csatlakozott Horace Slughorn képében. Kicsi a világ, ugye?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Felton (@t22felton) által megosztott bejegyzés

Két évvel a debütálása után már a Harry Potter és a bölcsek köve castingján ült, annak ellenére, hogy a meghallgatások idején még egyetlen könyvet sem olvasott J.K. Rowlingtól. Eredetileg nem is Draco szerepére jelentkezett, hanem Harry Pottert és Ron Weasleyt célozta be, de cseppet sem bánja, hogy egyiket sem kapta meg. „Hálás vagyok érte, hogy egyáltalán részese lehettem” – jelentette ki.

Tom Felton

Tom Felton a Harry Potter és a Titkok Kamrájában (Fotó: RTL Klub Sajtóklub)

„Úgy gondolom, hogy Ruperten és Danen kívül nincs senki más a Földön, aki jobban eljátszhatta volna ezeket a karaktereket, vagy  profibban kezelte volna a színfalak mögötti nyomást, amivel a srácoknak egy évtizeden keresztül szembe kellett néznie”– mondta egy interjúban. A Malfoy-fiú pedig már csak azért is tökéletes választás volt számára, mert Tom a család legkisebb gyermekeként könnyen bele tudta képzelni magát Draco helyzetébe. Még viccelődött is azzal, hogy a Harry Potter-mozikon keresztül legalább kiélhette az emiatt érzett frusztrációját. Egyébként Tom jóval kevesebbet tűnt fel a képernyőn a 8 film során, mint ahogyan azt hinnéd. A 19 óra 40 percnyi összjátékidőből ő mindössze 31 perc 30 másodpercet kapott. Sookkkkkkal többnek tűnt nézőként, igaz?

Tom Felton

Tom Felton a Harry Potter és a Halál ereklyéiben (Fotó: RTL Klub Sajtóklub)

Ennek ellenére Tomban nincsenek rossz érzések és alig várja, hogy újra nézhesse a Harry Pottereket. Merthogy a premierek óta egyiket sem látta, amire nagyon nyomós oka van! „Egy szent napra tartogatom őket. Van egy látomásom arról, hogy a két gyerekemmel teszem ezt meg, amikor nagyobbak lesznek.” Apropó családalapítás! Tom majdnem a Hermione Grangert alakító Emma Watson mellett kötött ki, mert a forgatások alatt állítólag eléggé belezúgtak egymásba. Végül mégis inkább „csak” barátok lettek és Tom a legjobb tudomásunk szerint jelenleg szingli. Legközelebb a Save The Cinema című brit drámában láthatod majd, ám addig is, míg újra feltűnik a vásznon, az Instán szórakoztatja a Harry Potter-fanokat. „Még mindig nincs Draco Malfoy bolt, WTF” – panaszkodott nemrég a közösségi oldalán.

Tom Felton

Tom Felton (Fotó: Instagram/@t22felton)

Tommal ellentétben te már újra nézted a Harry Potter filmeket?

Még több

Sztárhírek