Uma Thurman elárulta a „legsötétebb titkát”

Uma Thurman rendkívül személyes esszében vallott tinédzserkori traumájáról, amit a „legsötétebb titkának” nevezett.

Uma Thurman elárulta a „legsötétebb titkát”

Uma Thurman a Washinton Post számára írt egy nagyon személyes vendégcikket annak apropóján, hogy Texas államban bevezettek egy abortuszellenes törvényt. Ebben az áll, hogy maximum hat hetes magzatot lehet elvetetni (ha már van szívhang, az abortusz tilos), de ha valakiről mégis kiderül, hogy segített egy nőnek megszakítani a terhességét, eljárás indul az illető ellen. A lakosságot pedig kifejezetten arra buzdítják, hogy jelentsék, ha tudomást szereznek ilyesmiről.

Uma Thurman a törvény ellen felszólalva írta meg az esszéjét, melyben elárulta, hogy tinédzsekora végén abortusza volt. Uma úgy érezte akkor, túl fiatal ahhoz, hogy gyereket szüljön és képtelen lett volna arra, hogy a megfelelő hátteret biztosítsa a babának. Ez a döntése viszont hozzásegítette őt ahhoz, hogy később, amikor elérkezettnek érezte az időt, gyereket vállalhasson. Végül három is született neki: a volt férjével, Ethan Hawke-kal van egy lányuk, Maya és egy fiuk, Levon, míg a volt vőlegényével, Arpad Bussonnal egy közös kislányuk született, Luna.

„Ez volt a legsötétebb titkom egészen mostanáig. 51 éves vagyok és megosztom mindenkivel az otthonomból, ahol három gyönyörű gyermeket neveltem fel, akik az én büszkeségeim és boldogságom” – írta Uma.

„Texas lányainak és nőinek, azoknak, akik rettegnek attól, hogy levadásszák és traumatizálják őket; azoknak, akik felháborodtak azon, hogy az állam elvette a testünk feletti uralmat; és azoknak, akik sebezhetővé váltak és szégyenkezésnek vannak kitéve, csak mert méhük van, nekik azt mondom: látlak titeket. Legyetek bátrak. Gyönyörűek vagytok. A lányaimra emlékeztettek.”

Fusd át a nap híreit:

Még több

Sztárhírek