Kiderült, mi volt Erzsébet királynő és Fülöp herceg hosszú házasságának a titka

Nemhogy a kritikus 7. évet is átvészelték, de konkrétan hét évtizedig voltak együtt jóban-rosszban.

Kiderült, mi volt Erzsébet királynő és Fülöp herceg hosszú házasságának a titka

El tudod képzelni, hogy 74 évet (!!!) egyetlen ember mellett élj le? Valószínűleg nehezen, de Erzsébet királynő és Fülöp herceg házassága a példa rá, hogy igenis lehetséges. A BBC Fülöp herceg tiszteletére készült dokumentumfilmjéből pedig a hogyan is kiderült: az egymás iránti elkötelezett támogatással. 

Már Harry herceg szívszorító vallomásából is kiderült, hogy nagyon erős kapocs volt a nagyszülei között, de Fülöp herceg tényleg mindent feláldozott a saját életéből, amikor Erzsébet a trónra került. „Akkoriban más volt a világ. Ha egy férfi feladta a karrierjét egy nő támogatása érdekében, még akkor is, ha az a királynő volt, az nagy dolognak számított” – mondta el Vilmos herceg arra utalva, hogy a nagypapája a hadseregben betöltött komoly szerepét hagyta azért hátra, hogy a feleségével és a gyerekeivel legyen. 

Zara Tindall, a királyi pár unokája szerint nemcsak támasza volt Erzsébetnek, de segített abban is, hogy hű maradjon önmagához minden körülmények között, és szerinte ezért tudtak olyan jól működni együtt. Anna hercegnő pedig megjegyezte, hogy Fülöp mindennél jobban megértette Erzsébetet, talán az egyetlen ember volt, aki igazán átérezte a helyzetét, amit Károly és Kamilla is megerősített. Láttam, ahogy támogatja a királynőt, nem feltűnő módon, hanem csak úgy, csendesen, követve őt. Ez az, amit tőle tanultam, ahogyan figyeltem őt” – említette Kamilla. 

Amikor a királyi családé a főszerep:

Még több

Sztárhírek