Károly herceg nem szerette ám mindig ennyire Katalin hercegnét

Kifejezetten mélyről indult a kapcsolatuk, mire Katalin hercegné képes volt megszerettetni magát a királyi családdal – és magával Károly herceggel.

Károly herceg nem szerette ám mindig ennyire Katalin hercegnét

Amikor Vilmos herceg és Katalin hercegné megismerkedett az egyetemen még 2003-ban, senki nem gondolta volna, hogy ebből a lányból bizony hercegnő lesz. Még maga Károly herceg sem! Nem volt különösebb problémája Katalinnal – legalábbis eleinte nem -, de tisztában volt vele, a királynő nem szívesen adja áldását olyan valakire, aki nem nemesi származású. Ebben pont azért volt annyira biztos, mert ő maga rengeteget szenvedett emiatt, ezért nem vehette feleségül már a ’70-es években Kamilla hercegnőt.

Csak a hírnévre hajt?

Sokan támadták 2005 után Katalin hercegnét, azzal gyanúsítva, hogy mindenáron a királyi család tagja akar lenni, és valójában nem is szerelmes Vilmosba. Még egy gúnynevet is kapott, a Waity-Katy-t, ami nagyjából azt jelenti, hogy várakozós Katy, ezzel pedig arra utaltak, hogy másra sem vár, csak a lánykérésre. Ettől egy kicsit Károly herceg is félt, ezért volt néhány kellemetlen, már-már kínos beszélgetése akkoriban Katalinnal.

Az évek és a rutin

Az idő volt az egyetlen, ami Katalin mellett szólt, hiszen bár voltak mélypontok a Vilmossal való kapcsolatában, mindig visszataláltak egymáshoz. Így történhetett, hogy 2010-ben, Kenyában a herceg féltérdre ereszkedett és feltette azt a bizonyos kérdést. Ezen a ponton már Károly herceg is bízott a lányban, úgy gondolta, megbízható, intelligens, talpraesett és nem utolsó sorban gyönyörű. Ráadásul számára az volt a legfontosabb, hogy a fia, Vilmos még csak véletlenül se járjon úgy, mint ő.

Katalin hercegné és Károly herceg kapcsolata

Fotó: Getty Images / Max Mumby/Indigo

Károly lett Katalin második apukája

Mivel Diana hercegnő nagyon fiatalon meghalt, Károly herceg gyakorlatilag egyedülálló szülőként nevelte fel a fiait. Vilmos és Katalin 2011-es esküvője után nem kellett sok idő, hogy az új hercegnét is a lányaként szeresse, 100 százalékig befogadta a családba és pont úgy gondoskodik róla, mint a fiairól. Azért külön hálás, amiért Katalin hercegnének hála három unokája is született, egyszerűen imád nagypapa lenni. A hercegné és Károly herceg gyakran találkoznak Vilmos herceg nélkül is, jókat beszélgetnek és a gyerekekkel játszanak.

Akadtak konfliktusok

Katalin hercegné és Károly herceg talán csak egyszer veszett össze komolyabban. A hercegné nagyon kiakadt ugyanis, amikor Harry és Meghan bejelentették, hogy szakítanak a királyi családdal és Amerikába költöznek, mivel nem értett egyet velük. Károly herceg ezzel szemben támogatta őket, mert tökéletesen megértette, hogy Harry herceg számára mindennél fontosabb, hogy megvédje Meghant, hiszen retteg attól, hogy vele is megtörténhet, ami Dianával. Végül persze Katalin is megértette, miről van szó, azóta szent a béke.

Mert tudják, hogy nagyon bírod a királyi családot:

Még több

Sztárhírek