23 éve robbant be a Destiny’s Child, hatalmas változáson mentek keresztül a tagok

2005-ben jelentették be, hogy feloszlik a csapat, azóta mégis többször összeálltak a Destiny’s Child tagjai.

23 éve robbant be a Destiny’s Child, hatalmas változáson mentek keresztül a tagok

Bár maga a Destiny’s Child még 1990-ben megalakult, ám ekkor még Girl’s Thyme volt a csapat neve. A két alapító tag, Beyonce Knowles és LaTavia Robertson mindössze 9 évesek voltak. Később csatlakozott hozzájuk Kelly Rowland és LeToya Luckett is. Életük első szereplése egy vetélkedő volt, ahol hatalmas sikert arattak. Beyonce apja hamar meglátta a lehetőséget a bandában, ezért otthagyta a munkáját és ő lett a lányok menedzsere. Az első nagyobb slágerük az 1997-ben bemutatott Men in Black című mozifilm filmzenéi között kapott helyett, ám ez még nem hozta meg számukra az átütő sikert.

Nem úgy, mint a No no no című daluk, amelyet 1998 februárjában adtak ki és hónapokig vezette a toplistákat. Emlékszel még, hogy néztek ki a lányok ennek a számnak a klipjében?

Nem sokkal később kiadták a Say My Name című dalukat, ami meghozta számukra a világhírnevet: már nem csak Amerikából, de a világ összes pontjáról kaptak felkéréseket, ám a tagok ekkor már sok mindenben nem értettek egyet és rengeteg volt a belső konfliktus, amit ugyan a külvilág felé nem közvetítettek, de megmérgezte a #girlpower egységet. Ennek eredményeképpen LaTavia és LeToya 2000-ben elhagyták a csapatot, majd be is perelték Beyonce édesapját.

destiny's child 1997

A Destiny’s Child tagjai, amikor még négyen voltak a csapatban (Fotó: Getty Images)

A csapat hamar megtalálta a két lány utódját, Michelle Williams és Farah Franklin érkezett, ám utóbbi csak pár hónapig volt része az együttes sikereinek – amikor Farah és elment, trióként folytatták tovább, de egy percig sem bánták, hiszen hamar a világ egyik legsikeresebb csapata lettek.

kelly rowland beyonce michelle-williams-scaled.jpg 2021.09.20.781 KB 2560 x 1707 pixel Eredeti kép: kelly-rowland-beyonce michelle williams

Kelly Rowland, Beyonce Knowles és Michelle Williams (Fotó: Getty Images)

A 2001-es Grammy-díjátadón az együttes megkapta a “Legjobb R&B-dal együttestől” díjat, a Survivor című zeneszámért. Ezután bejelentették, hogy egy időre feloszlanak, hogy építhessék a szóló karrierjüket. Michelle Williams kiadta első gospel albumát, Kelly Rowland továbbra is az R&B vonalon maradt, Beyoncenak pedig 2003-ban jelent meg az első szólóalbuma, ami hatalmas sikert aratott.

Azóta többször is előfordult, hogy együtt álltak színpadra. 2013-ban még a Super Bowl Half Time show-ján is felléptek – mondanunk sem kell, óriási volt az érdeklődés.

Legutóbb 2018-ban, a Coachellán léptek fel együtt:

coachella destiny's child

A Destiny’s Child a 2018-as Coachellára is összeállt (Fotó: Getty Images)

Mi lett velük?

Még több

Sztárhírek