Erzsébet királynő először beszélt nyilvánosan Fülöp hercegről a halála óta

Hosszú hónapoknak kellett eltelniük, hogy Erzsébet királynő a nyilvánosság előtt beszéljen Fülöp hercegről.

Erzsébet királynő először beszélt nyilvánosan Fülöp hercegről a halála óta

A család beszámolója szerint Erzsébet királynő csodálatra méltóan tartotta magát, miután idén április 9-én elveszítette férjét, Fülöp herceget. Ahogy elképesztően fegyelmezetten csinálta végig a temetést, sőt még a hivatalos gyászidőszak letelte előtt visszatért dolgozni. A Fülöp herceg emlékére készült BBC dokumentumfilmben azonban nem szerepelt, és a nyilvánosság előtt sem beszélt szeretett férjéről – egészen mostanáig.

A 95 éves uralkodó szombaton, a skót parlament ünnepségén idézte fel, milyen erősen kötődtek Skóciához Fülöp herceggel. „Korábban már meséltem róla, milyen mély és tartós a ragaszkodásom a csodás ország iránt, és arról a sok boldog emlékről is, amit Fülöp herceggel szereztünk itt. Gyakran mondják, hogy egy adott helyet az emberek alkotják, és kevés olyan hely van, amire ez jobban igaz, mint Skócia.” – mondta a királynő beszédében, amit fia, Károly herceg, és Kamilla is a helyszínen hallgattak végig.

A királynő egyébként júliusban látogatott először Skóciába azután, hogy Fülöp herceg meghalt, hogy a Balmorali kastélyban tölthesse a nyári szünetet (a királyi család tagjai augusztustól őszig mennek el vakációzni), ahol egy évvel ezelőtt még a herceggel közösen pihent.

Forrás: people.com

Még jobban beleásnád magad a királyi család témakörbe?

Még több

Sztárhírek