Gyönyörű, önkénteskedik és katonai iskolába járt: Ismerd meg a belga trónörökös hercegnőt

Ugyan Fülöp belga király és Matild belga királyné legidősebb gyermeke, Erzsébet hercegnő 2021. október 25-én még csak a huszadik születésnapját ünnepli majd, de máris ezerrel készül arra, hogy egy napon átvegye a trónt édesapjától.

Gyönyörű, önkénteskedik és katonai iskolába járt: Ismerd meg a belga trónörökös hercegnőt

A brit uralkodói család tagjait ugyan senki sem tudja letaszítani a legérdekesebb royalok trónjáról, azért mi kíváncsiak vagyunk arra, más országokban ki áll a királyság élén. Erzsébet belga hercegnőre például azért kaptuk fel a fejünket, mert egy új rendelkezésnek köszönhetően ő válhat Belgium legelső királynőjévé, ami azért elég #girlpower pillanat lesz majd. Szóval egy kicsit utánaolvastunk, mit lehet tudni Élisabeth Thérèse Marie Hélène de Belgique életéről és jövőjéről.

Fülöp belga király és Matild belga királyné legidősebb gyermeke 2001. október 25-én született. Erzsébetnek három tesója van: Gábor és Emánuel herceg, illetve Eleonóra hercegnő. Mivel éppen Erzsébet érkezése előtt fogadtak el egy törvényt Belgiumban arról, hogy a trónt az elsőszülött veheti át (függetlenül a nemétől), így történhetett meg az, hogy megelőzte két öccsét a sorrendben.

A belga királyi család

A belga királyi család (Fotó: Patrick van Katwijk/Getty Images)

A brabanti hercegnő ereiben egyébként olyannyira royal vér folyik, hogy még a dán és a svéd királyi családdal is rokoni szálak fűzik össze. És ahogyan azt a Pókemberből megtanulhattad, a nagy hatalom nagy felelősséggel jár, úgyhogy Erzsébet oktatását nagyon komolyan veszik a szülei és ő maga is. A hercegnő profin síel, búvárkodik és teniszezik, de tanult táncolni és zongorázni is. Ráadásul borzasztóan a szívén viseli a hátrányos helyzetűek sorsát, ezért gyakran önkénteskedik különböző szervezeteknél. (A pandémia kirobbanása után különösen nagy hangsúlyt fektetett erre.)

Erzsébet belga hercegnő

Erzsébet belga hercegnő (Fotó: Patrick van Katwijk/Getty Images)

Amikor pedig betöltötte a tizennyolcat, hivatalosan is bejelentette, hogy a belga királyi katonai akadémián folytatja tovább a tanulmányait, vagyis abban az intézményben, ahová az édesapja is járt.

Erzsébet belga hercegnő

Erzsébet belga hercegnő a 18. születésnapján 2019. október 25-én (Fotó: Patrick van Katwijk/Getty Images)

„Ez egy olyan lépés, amit optimizmussal teszek meg. Rájöttem, hogy még mindig rengeteget kell tanulnom. Arra is fókuszálni szeretnék a következő években, hogy jobban megértsem a világot és segíthessek javítani rajta azáltal, hogy a legjobb énem adom” – mondta a belga tévében közvetített beszédében. „Számíthat rám az ország” – ígérte meg Erzsébet, aki különösen nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre és a klímakatasztrófa megakadályozására.

Erzsébet belga hercegnő

Erzsébet belga hercegnő a szüleivel a belga királyi katonai akadémia beiktatási ünnepségén 2020 októberében (Fotó: Olivier Matthys/Getty Images)

Egy évnyi kiképzés után pedig ismét az apja példáját követve lépett tovább és idén szeptembertől már az Oxford Egyetem hallgatója politikatudomány és történelem szakon. Ebből a különleges alkalomból a belga királyi család több csodaszép új fotót is megosztott Erzsébetről.

Ismerd az európiai királyi családokat:

Még több

Sztárhírek