Irány az űr! – Ezek a sztárok már megvették a jegyüket

Hamarosan indulnak a kereskedelmi járatok az űrbe, ezek a sztárok pedig biztosan ott ülnek majd a fedélzeten. Nézd meg, kik ők!

Irány az űr! – Ezek a sztárok már megvették a jegyüket

Indul az űrturizmusIdén júliusban nagyszerű hírre ébredtek azok, akik odáig vannak az űrkutatásért, űrhajókért, csillagászatért. A 70 éves brit milliárdos, Richard Branson ugyanis egy kereskedelmi űrrepülőgép fedélzetén érte el a világűr határát, majd biztonsággal landolt újra a Földön. Ez nagyon nagy dolog, hiszen eddig csupán a NASA és más űrügynökségek hivatásos asztronautái juthattak ki a világűrbe, hétköznapi ember nem. Az üzletember a sikeres repülés óta azon ügyködik, hogy Virgin Galactic nevű vállalkozásával végre berobbantsa az igazi űrturizmust! A leendő járatokra már jegyeket is lehet foglalni, ezek azonban egyelőre annyira drágák, hogy csak a sztároknak telik rájuk. Összeszedtük, eddig ki döntött úgy, hogy irány az űr!

William Shatner

A Star Trek-filmekkel híressé vált kanadai színész, William Shatner már 90 éves, ám ez sem riasztotta el attól, hogy igent mondjon egy 11 perces űrrepülésre a Blue Origin válllalat és Jeff Bezos jóvoltából.

„Erre a világon mindenkinek szüksége van. Ezt a világon mindenkinek látnia kell. Azt, ahogyan a kék szín hirtelen eltűnik, és a feketeségbe bámulsz. A beborító kékséget, ezt a takarót, a nyugtató kéket, ami körülöttünk van, csak elintézzük annyival, hogy “Ó, ez a kék ég.” És aztán hirtelen átjutsz ezen, majd a feketeségbe bámulsz, a fekete rémségbe. Aztán lenézel, és ott a Földanya, a biztonság, és […] vajon ilyen a halál is? Huss, és vége” – mondta a riportereknek a landolás után Shatner, aki azóta a legöregebb ember, aki valaha a világűrben járt. 

Justin Bieber

Justin Bieber nagyon hamar rápörgött az űrutazás lehetőségére, ezért már 2013-ban vásároltatott a menedzserével két jegyet az űrbe a Virgin Galactic-tól. „Forgassunk videoklipet az ŰRBEN! Ez a következő szint!” – írta Justin Twitteren, amikor kiderült a dolog. 

Kate Winslet

Az Oscar-díjas Kate Winslet 2012-ben magától Richard Bransontól kapott Virgin Galactica jegyeket, amikor kimondta a boldogító igent a milliárdos unokaöccsének, Edward Abelnek. A nagylelkű ajándéknak más oka is volt, még 2011-ben tűz ütött ki az üzletember egyik luxusingatlanában, ahol éppen az egész család együtt üdült. Ha Kate nem cselekszik, Richard akkor 90 éves édesanyja, Eve meghalt volna a tűzben. A színésznőt azóta hősként tartja számon a Branson-család. A néni pedig idén év elején hunyt el COVID-ban. 

Rihanna

Évekkel azelőtt, hogy dollármilliárdossá vált volna, Rihanna már három ülőhelyet is lefoglalt a Virgn Galactic egyik jövőbeni járatára. Az énekesnő ugyanis megszállottan imádja a világűrt, szóval ezzel a repüléssel egy álma válna valóra. „Gyerekkora óta teljesen odáig van a világűrért, szóval tényleg egy álma válna valóra egy űrutazással” – nyilatkozta akkoriban név nélkül az énekesnő egyik barátja. 

Brad Pitt

Brad Pitt alakította az Ad Astra című filmben Roy McBride űrhajóst és a forgatás után sem tudott elszakadni a témától, ezért vásárolt magának egy Virgin Galactic jegyet. Érdekes, hogy volt felesége, Angelina Jolie már 2014-ben űrutazásra vágyott, akkor elsők között csapott le az elérhető jegyekre. Egy biztos: ők semmiképpen nem szállnak fel ugyanarra az űrhajóra!

Lady Gaga

2015-ben Lady Gaga azt nyilatkozta, ő szeretne lenni az első előadóművész, aki az űrben énekel. Szóval ő is vett Virgin Galactic jegyet és úgy készül, hogy a nagy kaland előtt egy hónapon át edzenie kell majd a hangszálait. A fenti atmoszféra ugyanis más.

Forrás: Bustle

A kedvenceid nem fogynak ki a meglepetésekből:

Még több

Sztárhírek