5+1 sztárpár, akiknek valójában kamu volt a kapcsolata

A hollywoodi szerelmek fellángolnak és kihűlnek, az aktuális sztárpárok gyorsabban változnak, mint ahogy a Marvel szállítja a filmjeit. És néhányuk viszonya pont olyan fiktív, mint egy szuperhős mozi – ezek a PR-kapcsolatok.

Ne értsd félre, nem azt mondjuk, hogy Hollywoodban csak a filmekben létezik a szerelem. Igenis léteznek valóban boldog párok, azonban néhány kedvenc esetében – bármennyire is tűntek/tűnnek úgy, hogy ellepi őket a rózsaszín köd, és talán néhányuknál tényleg be is figyelt Ámor-nyila – csak egy kölcsönösen előnyös megállapodásról van szó. Ezeket hívjuk PR-kapcsolatoknak: amikor két híresség azért randizik egymással, mert mindkettőjüknek jól jön egy kis extra publicitás. Amit ők persze sosem vallanának be. Most elbizonytalanodtál? A következő kérdéseket érdemes feltenned annak érdekében, hogy eldöntsd, a sajtónak szól-e az adott viszony vagy sem:

 

1. Jön ki új filmje vagy albuma ezeknek a sztároknak, esetleg már meg is volt a premier?

2. Az egyiküknek jól jönne, ha nem egy botrányról vagy negatív hírekről szólnának vele kapcsolatban a cikkek?

3. Folyton belső informátoroktól és forrásoktól olvasol idézeteket a sztárpár kapcsolatáról?

4. Végtelen sok paparazzi kép készül róluk?

Ha mindegyikre igen a válasz, akkor sanszos, hogy egy PR-kapcsolat születésének voltál épp tanúja. Lássuk, kik azok párosok, akikről (valamilyen okból) sokan meggyőződéssel állítják, hogy elsősorban a médiafigyelem miatt voltak együtt!

Katherine Hepburn és Spencer Tracy

A PR-kapcsolat nem a 21. század találmánya – Hollywood Aranykora (vagyis a mozi születésétől úgy a ’60-as évekig) óta létezik, csak akkor még levendulaházasságnak hívták. Ez az az érdekházasság, amiket a szexuális orientációjuk lelplezése érdekében kötöttek a felek, mert nem engedhették meg maguknak, hogy a nyilvánosság előtt kitudódjon: a saját nemükhöz vonzódnak. Ez elsősorban a stúdiók miatt alakult így, amik egyenesen szerződésben tiltották meg a sztárjaiknak, hogy eltérjenek a heteronormativitástól.

Katherine Hepburn és Spencer Tracy

Spencer Tracy és Katharine Hepburn Az év asszonya című filmben. (Fotó: Getty Images/Hulton Archive)

Az egyik leghíresebb levendulaházasság valójában kapcsolat volt, miután esküvőt sosem tartottak: ez Katherine Hepburn és Spencer Tracy románca volt. Az alapján, amit ma tudunk, Katherine leszbikus volt, Spencer pedig biszexuális, így ennek elfedésére tökéletes volt a 26 éven át tartó kapcsolatuk. Esetükben azonban ennél többről volt szó: azon kívül, hogy érzelmek nélkül nehezen tarthatsz fent több, mint két évtizedig bármit, a Hepburn-Tracy viszony egy új motivációt is beemelt a képbe, méghozzá a reklám faktorát. A színészek ugyanis kilenc filmet készített közösen, ezzel Hollywood egyik legendás mozis párosává váltak, a kapcsolatuk pedig plusz publicitást generált a produkcióiknak.

Jennifer Lopez és Ben Affleck

Ha minket kérdezel, abszolút elhisszük, hogy Jennifer Lopez és Ben Affleck újra egymásra talált és valóban szeretik egymást. Azonban tagadhatatlan, hogy a szerelmük egyben kiváló PR-fogás is – főleg azután, hogy a hónapokon át tartó találgatás bizonytalan narratíváját J.Lo. egyetlen Insta-poszttal megragadta és azóta pontosan úgy irányítja, ahogy ő akarja. A róluk készült lesifotók vagy olyanok, mintha egy divatmagazin lapjaira készültek volna, vagy épp taktikusan felidézi a pár korábbi ikonikus pillanatait (mint a jachtos fotók, amik akár a Jenny from the Block klipjéből is származhatnának).

Ben Affleck és Jennifer Lopez

Ben Affleck és Jennifer Lopez az egyik tökéletesen fotózott randijukon. (Fotó: Getty Images/Gotham)

Emellett kölcsönösen előnyös is számukra, hogy újra Bennifer lettek. Egyrészt kiváló volt az időzítés: Jennifer nemrég bontotta fel az eljegyzését a vőlegényével, Alex Rodriguezzel, meglehetősen zajosan. Míg korábban az esküvőt tervezték, majd egy nap alatt jöttek ki a szakításukról ,majd annak tagadásáról szóló hírek, addig a jegyességük végét már az A-Rod hűtlenségéről szóló pletykák sározták be. De miután Ben Affleck bekerült a képbe, már senki nem a megcsalt nőként tekintett Jenniferre, hanem úgy, mint aki sikeresen meglépte azt, amire kevesen képesek: újra összejött az exével, akivel boldogabbak, mint valaha. Másrészt pedig azáltal, hogy Ben egy ilyen kaliberű nő pasija lett, újra visszakerült az A-kategóriás sztárok listájába. Hiszen a színész utoljára talán az Argo akció idején számított igazán menőnek – azóta alkoholfüggőség, egy béna Batman és egy még bénább főnixes háttetkó jut róla eszünkbe. Azonban miután Ana de Armasszal is rendszeresen mutatkozott a paparazzi előtt (szintén újabb PR-kapcsolat esélyes randik!) elkezdett kimászni a gödörből, ahová lecsúszott. J.Lo. pedig végleg kihúzta onnan, épp időben Az utolsó párbaj című új filmje előtt.

Camila Cabello és Shawn Mendes

A két énekes évek óta barátok voltak, nem egyszer duetteztek is. Ám a Señorita című közös dalukhoz nem volt elég a plátói viszony: a szám túlságosan túlfűtött volt ahhoz, hogy barátként is sikeresen el tudják adni. Így flörtöltek egymással, elcsattant köztük egy majdnem-csók a színpadon, amit a táncukkal szinte lángra lobbantottak. Mindez azonban (még) nem az igazi érzelmeiket tükrözte. És a bizonyíték? Az Entertainmet Weekly Camila és Shawn tüzes VMA előadásáról szóló cikkét véletlenül már augusztus 20-án lehozta. Pedig a díjátadós fellépés csak 26-án volt esedékes. Bár a Señorita végül nagyon sikeres lett (többszörös platinalemez-sikerről beszélünk), nem ez volt az egyetlen pozitív hozadéka a kamu szenvedélynek: a sztárpár már két éve együtt van, szóval nagyon úgy tűnik, hogy végül igazából is egymásba szerettek.

Shawn Mendes és Camila Cabello

Camila Cabello és Shawn Mendes azon a bizonyos VMA fellépésen. (Fotó: Getty Images/Kevin Winter)

Tom Hiddleston és Taylor Swift

Az egyik legelátkozottabb hollywoodi viszony egyértelműen a Tom Hiddleston és Taylor Swift-féle három hónapos rémálom. A rajongók nehezen tudták megemészteni a páros általános létezését, annak ellenére, hogy Tom azóta többször is megerősítette, hogy ő és Taylor valóban egymásba szerettek. „Az igazság az, hogy Taylor Swift és én együtt vagyunk és nagyon boldogok vagyunk. Köszi a kérdést” – nyilatkozta a Hollywood Reporternek a színész még a kapcsolatuk idején.

Furcsa sztárpárok

Fotó: Getty Images/starzfly

Csakhogy sokan nem tudnak elmenni amellett, hogy Taylor épp háborúban állt Kim Kardashiannel és Kanye Westtel, illetve csupán néhány héttel korábban szakított az előző pasijával, Calvin Harrissszel, így jól jött neki, hogy gyakorlatilag az egész világ Tomot figyelte az I ❤️ T.S. feliratú pólójában. Miközben a színész azt remélhette, hogy Az éjszakai szolgálat hájphullámát meglovagolva, ez a viszony elég népszerűséget hoz majd neki, ahhoz, hogy ő lehessen a következő James Bond – ám számára ez épp visszafelé sült el, és valószínűleg örökre diszkvalifikálta magát a versenyből. Tom tanult a dologból: a mostani barátnőjét minden erejével óvja a közfigyelemtől.

Michael Jackson és Lisa Marie Presley

A románc, ami az iskolapéldája a „rossz sajtó elfedése” című indoknak a PR-kapcsolatok kézikönyvében. Amikor 1994-ben Lisa Marie Presley gyakorlatilag a semmiből jelentette be, hogy mostantól a vezetékneve Presley-Jackson, teljesen megdöbbentette a nyilvánosságot. De a pop királyának és a rock királya unokájának házassága instant a figyelem középpontjába került, ami elsősorban Michael Jacksonnak kedvezett. Akkoribban kezdtek el ugyanis először gyerekmolesztálásról suttogni az énekessel kapcsolatban, de ezek hamar elhaltak az esküvő híre után.

Michael Jackson és Lisa Marie Presley

Fotó: Getty Images/Steve Starr

Jack Ketsoyan publicista a The Quicky című podcastben mesélt a PR-kapcsolat jelenségéről, amiben arra is kitért, hogy ezek általában rövid időre, maximum 1 vagy 2 évre szólnak. És vajon mennyi idő után vált el Lisa Marie Presley Jacksontól? Bingó: az esküvő után pontosan két évvel.

+ 1 Addison Rae és Kourtney Kardashian

Egyáltalán nem szabály, hogy egy PR-kapcsolat romantikus legyen. Néha az is működik, hogy a celebek legjobb barátok lesznek. Mint a TikTokról kiugrani vágyó Addison Rae és a lassan népszerűségét vesztő Kourtney Kardashian, akik hirtelen elválaszthatatlan öribarik lettek, amit még a Kardashian-család sem igazán hitt el. Miért találtak mégis olyan nagyon egymásra? Jack Ketsoyan szerint a sajtófigyelmet a hírnév növelésére is tökéletesen alkalmazható – és bár ő romantikus példával él, plátói kapcsolatra éppúgy alkalmazható: „Erős nyom, ha egy A-listás férfi sztár randizni kezd egy kevésbé ismert nővel, és egyik napról a másikra ő lesz Hollywood legkeresettebb csaja.”

Kourtney és Addison random barátsága egyúttal arra is bizonyíték, hogy 2021-ben már nemcsak a források bennfentes nyilatkozataira és a fizetett paparazzival lehet egy PR-kapcsolatnak sajtófigyelmet szerezni: erre az egyik legalkalmasabb hely a közösségi média. Ebben pedig mindkét lány igazi profi. Olyannyira, hogy a céljukat is elérték, és azonnal rájuk irányult minden reflektor – a hájpot pedig a Mi kell a srácnak című netflixes romkommal is meglovagolták, amiben szintén barátnőket alakítottak.

Ismerjük Hollywood összes titkát:

Még több

Sztárhírek