Hatalmasat fordult a világ Rúzsa Magdival, mióta 16 éve jelentkezett a Megasztárba

Pontosan 16 év telt el azóta, hogy Rúzsa Magdi jelentkezett a Megasztár harmadik évadjába és azóta egyre csak felfelé ível a karrierje…

Hatalmasat fordult a világ Rúzsa Magdival, mióta 16 éve jelentkezett a Megasztárba

Rúzsa Magdi hosszú évek óta Magyarország egyik legnépszerűbb énekesnője, de most egy ideig nem láthatod majd a színpadon, hiszen úgy döntött, a hármasikrei érkezéséig már nem vállal több fellépést. Magdi legkorábban jövő nyáron, már újdonsült kismamaként szeretne újra koncertezni, addig pedig élvezi, hogy lelassulhat és babázhat. Október elsején azért még egy látványos klippel meglepte „búcsúzóul” a rajongóit. A Karma című dalához készült videót a Turai Kastélyban forgatta, ahol még a vámpírfogak is előkerültek.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Rúzsa Magdolna (@ruzsamagdolna) által megosztott bejegyzés

Magdi amúgy már gyermekként nagyon szeretett (és tudott is!) énekelni, de eredetileg szülészeti nővérnek készült és a szabadkai Egészségügyi Középiskola tanulója lett. Aztán 2004-ben egy Madness nevű zenekar énekesnője lett, a többi pedig már történelem. Éppen 16 éve, 2005 őszén ismerhettük meg őt, amikor is bejutott a TV2 Megasztárjának harmadik szériájába, ahol többek között Puskás Petivel versenyzett az első helyért. Mivel az internet sohasem felejt, így Magdi szereplését is meg tudod nézni az akkori válogatóról…

2006 tavaszán aztán megnyerte a tehetségkutatót és igen, ezt a pillanatot is megtaláltuk neked.

Magdi még ugyanebben az évben ki is adta a legelső stúdióalbumát, ami az Ördögi angyal címet kapta. Majd a Megasztár után alig egy évvel már újabb szakmai sikert könyvelhetett el, ugyanis ő képviselhette Magyarországot a 2007-es Euróvíziós Dalfesztiválon. Magdi egészen a döntőig eljutott az Aprócska Blues című számával és kilencedik helyen zárta azt, ami az elmúlt két évtized egyik legkiemelkedőbb eredménye hazánkban. (Hozzá hasonlóan még Kállay-Saunders Andrásnak, Pápai Jocinak és ByeAlexnek sikerült bekerülnie az első tízbe.)

Magdi mára nyolc stúdióalbummal és több koncertlemezzel büszkélkedhet, az életrajza pedig megtelt számtalan szakmai elismeréssel. Hogy csak néhányat említsünk a sorból: a karrierje során több Fonogram-díjat és Petőfi Zenei Díjat is hazavihetett már. 2018-ban pedig Máté Péter-díjjal tüntették ki.

És amikor a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt nem léphetett fel a közönsége előtt, akkor is igyekezett aktívan tölteni az idejét. Kipróbálta magát íróként és 2020 végén két könyvet is kiadott. Az Ordódy Eszterrel közös Angyalkert egy mesekönyv, amiből musical készült, a Vida Józseffel jegyzett Zümmögés a konyhában pedig egy olyan szakácskönyv, ami tele van mézzel készült finomságok receptjeivel.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Rúzsa Magdolna (@ruzsamagdolna) által megosztott bejegyzés

Ismerd meg hazánk férfi előadóit is:

Még több

Sztárhírek