Megható leleplezést tett Instagram-bejelentkezésében Vilmos herceg

Vilmos herceg az általa alapított Earthshot Prize kedvéért kérdezz-feleleket tartott Instagramon, amiben érdekes részleteket szúrhattak ki a szemfüles royal-fanok.

Megható leleplezést tett Instagram-bejelentkezésében Vilmos herceg

A brit királyi család tagjai ugyan nem szavazhatnak, de azt még a royal-szabályok sem tiltják (Sőt!), hogy kiálljanak a számukra fontos ügyek mellett. Vilmos herceg és Katalin hercegné például évek óta aktívan felszólal a környezetvédelem és a klímakatasztrófa ellen – és természetesen a gyermekeiket is ebben a szellemben nevelik. Emlékszel például arra, amikor egy kérdezz-felelek videót készítettek David Attenborough-val? A világhírű természettudóst akkor éppen György, Sarolta és a Lajos faggathatták az állatokról. (A legkisebb royalok gyakran nézik a dokumentumfilmjeit is a szüleikkel.)

Ám ami még ennél is fontosabb: David Attenborough támogatásával Vilmos herceg 2020-ban megalapította az „Earthshot Prize” elnevezésű díjat, amit a környezetvédelem Nobel-díjaként emlegetnek. Ezzel olyan innovatív megoldásokat szeretnének elismerni, amelyekkel felvehetjük a harcot a bolygó jövőjét fenyegető legnagyobb veszélyek ellen. (Katalin a fenntarthatóság jegyében azt a ruhát vette fel újra, amit a 2011-es BAFTA-átadón.)

Katalin és Vilmos

Katalin és Vilmos az Earthshot Prize átadóján (Fotó: Alberto Pezzali-WPA Pool/Getty Images)

Az október 17-i díjátadó gála előtti napon egyébként bárki lehetőséget kapott arra, hogy kifaggassa a díjról Vilmost, hiszen a herceg életében először bekapcsolta az Instagramon a Q&A funkciót. És a bejelentkezésének hála egy kicsit betekintést nyerhettünk az otthonukba is – pontosabban Diana idősebbik fiának dolgozószobájába.

Ha alaposan megfigyeled a szobát, ahonnan Vilmos becsekkolt az Instagramra, akkor láthatod, hogy több bekeretezett családi fotó is van az asztalokon:

  • Az a portré Katalinról és Vilmosról, amivel 2010-ben bejelentették az eljegyzésüket.
  • Egy kép Györgyről és Saroltáról, a kis hercegnő első napján az iskolában (Ezt Katalin készítette a Kensington-palota lépcsőjén.).
Vilmos dolgozószobája

Vilmos dolgozószobája Fotó: Instagram/Duke and Duchess of Cambridge)

  • A videón kiszúrhatsz egy harmadik fotót is: ugyan nem lehet pontosan beazonosítani, de mi arra tippelünk, hogy ez is Katalin albumából van. Valószínűleg arról a képről van szó, amin a néhai Fülöp szerepel Györggyel – ezt a herceg halálakor hozták nyilvánosságra.

Nem véletlenül Katalin és Vilmos a brit uralkodó család legnépszerűbb tagjai:

Még több

Sztárhírek