Micsoda fotók! Ilyenek voltak a brit királyi család tagjai egyetemistaként

Bizony-bizony, a royalok nem magántanulóként, hanem átlagos diákként szerezték meg a diplomájukat. És erről még fényképes bizonyítékaink is vannak!

Micsoda fotók! Ilyenek voltak a brit királyi család tagjai egyetemistaként

Mondanunk sem kell, a brit uralkodói család tagjainak élete korántsem átlagos: elég, ha csak arra gondolsz, mennyire sok szabályt be kell tartaniuk az öltözködésüket illetően. És a protokoll nem csak a ruháikra terjed ki! Nem szabad kifejteniük a véleményüket a politikát illetően és nem szavazhatnak. A pároknak tilos a nyilvános érzelemkifejezés: nemhogy a csókolózás tabu, de még a kézfogás is! Viszont van valami, ami 100 éve még elképzelhetetlen lett volna: a királyi család tagjai ma már beiratkozhatnak egyetemre, nem kell otthon tanulniuk.

Vilmos például a skóciai St. Andrews-i Egyetemen diplomázott földrajz szakon. Ráadásul itt ismerhette meg későbbi feleségét, Kate Middletont is, szóval a cambridge-i herceg biztosan soha nem bánta meg, hogy anno ide jelentkezett. (A bennfentesek egyébként azt mondják, ezekben az években Diana idősebb fiára minden barátja Steve-ként hivatkozott nyilvános helyeken, hogy megvédjék a privát szféráját.)

Vilmos herceg

Vilmos éppen a St. Andrews könyvtárában tanul végzősként. (Fotó: David Cheskin – PA Images/Getty Images)

Öccse, Harry viszont a „hagyományos” felsőoktatási intézmények helyett a Sandhursti Királyi Katonai Akadémiára iratkozott be. A tiszti kiképzése 2006-ban ért véget, ekkor hadnagyi rangot kapott.

Harry herceg

Harry a Sandhursti Királyi Katonai Akadémián 2005 nyarán. (Fotó: Anwar Hussein Collection/ROTA/Getty Images)

Vilmosék unokatesója, Beatrix a Londoni Egyetem hallgatója lett, ahol történelem szakon szerzett diplomát 2011-ben. És ha nem tudnánk, hogy hercegnő, biztosan teljesen beolvadt volna a többi diák közé.

Beatrix hercegnő

Beatrix a Londoni Egyetemen 2008 szeptemberének elsőéves hallgatójaként. (Fotó: Dan Kitwood/Getty Images)

A húga, Eugénia hercegnő viszont a Newcastle-i Egyetemre járt, ahol angol irodalmat és művészettörténetet tanult.

Eugénia hercegnő

Ilyen volt Eugénia első évesként a Newcastle-i Egyetemen. (Fotó: John Giles/PA Images/Getty Images)

Mivel Katalin csak később lett a királyi család tagja, így rá TÉNYLEG semmilyen szabály nem vonatkozott a pályaválasztáskor és a fotósok egyáltalán nem követték őt az egyetem első éveiben. Aztán rá is felfigyeltek, amikor kiderült, hogy Vilmos barátnője.

Katalin hercegné

Katalin a diplomaosztóján 2005. június 23-án. (Fotó: Anwar Hussein Collection/ROTA/Getty Images)

Meghan Markle a chicagói Northwestern Egyetemen diplomázott 2003-ban, méghozzá színház, illetve nemzetközi kapcsolatok szakon. 

 Még többet szeretnél tudni a királyi családról?

Még több

Sztárhírek