Különleges nőről kapta a nevét a Spanyolország kis hercegnője – Ismerd meg Bourbon Zsófiát!

Még csak 14 éves, de máris aktív szerepet vállal Spanyolország közéletében Sofía de Borbón, azaz Zsófia spanyol infánsnő. A jövőben biztos sokat hallod még a nevét, szóval érdemes jobban megismerned őt!

Különleges nőről kapta a nevét a Spanyolország kis hercegnője – Ismerd meg Bourbon Zsófiát!

Kislányként a Disney-hercegnőkért rajongtál, ma pedig már a valódiak életét követed a neten? Nos, ők legalább olyan sokan vannak, mint a mesehősnők, csak ezt hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni, mert általában a brit royalok kerülnek előtérbe. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk neked a többi európai királyi család tagjait is.

A spanyol királynak, VI. Fülöpnek és Letizia Ortiz királynénak például két csodaszép kislánya van: a 16 éves trónörökösnő, Bourbon Leonóra és a 14 éves Bourbon Zsófia infánsnő, aki a második helyen áll a trónöröklési sorban. Fiatal koruk ellenére máris aktívan részt vesznek az ország közügyeiben – többek között ők voltak azok, akik megköszönték az egészségügyi dolgozóknak a Covid-19 ellen vívott hősies küzdelmüket.

A spanyol királyi család

A spanyol királyi család (Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images)

A fiatalabb royal tesó, Bourbon Zsófia, azaz Sofía de Borbón, 2007. április 29-én született Madridban. A nevét nem akárkiről, mint apai nagyanyjáról, azaz Zsófia spanyol királynéról kapta. A teljes címét pedig elég nehéz egy levegővétellel kimondani, ő ugyanis: egészen pontosan: Ő királyi felsége Sofía de Todos los Santos de Borbón y Ortiz, Spanyolország hercegnője.

Zsófia hercegnő

Zsófia hercegnő 2020. február 3-án (Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images)

Jelenleg a madridi Santa María de los Rosales iskola tanulója és a nővéréhez hasonlóan valószínűleg ő is katonai kiképzésben részesül majd, amint nagykorú lesz. Erre azért van szükség, mert a spanyol alkotmány magába foglalja azt is, hogy az ország királya vagy királynője egyidőben a fegyveres erők feje legyen. Szóval könnyen előfordulhat, hogy ez az ő életéből sem marad ki. De van valami, amiben máris biztosan hasonlít egymásra a két spanyol hercegnő: mintha csak a másik tükörképei lennének.

Most komolyan, első pillantásra azonnal meg tudnád különböztetni őket?

A spanyol királyi család

A spanyol királyi család (Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images)

Szeretnél képbe kerülni az európiai uralkodói családokkal?

Még több

Sztárhírek