9 alkalom, amikor Erzsébet királynő nem tudott lakatot tenni a szájára

Nem is gondolnád, hogy a királynőnek mennyire zseniális humora van! A következő sztorikat imádni fogod!

9 alkalom, amikor Erzsébet királynő nem tudott lakatot tenni a szájára

Fülöp herceg egész életében híres volt a kicsit talán bántó, de egészen egyedi és fergeteges humoráról, miközben a feleségét, a királynőt az egész világ kimértnek és tiszteletteljesnek ismerte meg. A valóság azonban az, hogy Erzsébet királynőnek legalább olyan éles nyelve van, mint férjének volt, csak hát ő,  uralkodói léte miatt kénytelen a nyilvánosság előtt jobban visszafognia magát. 

A következőkben felidézünk 9 olyan alkalmat, amikor a királynő a legnagyobb örömünkre még sem tudott lakatot tenni a szájára! 

Egy alkalommal, amikor a királynő a skóciai Balmoral környékén sétált az egyik testőrével, összeakadt néhány amerikai turistával. Gyorsan világossá vált, hogy a turisták nem ismerik fel az uralkodót, és megkérdezték Erzsébettől, hogy „találkozott-e már valaha a királynővel?’„Nem” – felelte Erzsébet faarccal, majd a testőrére mutatott – „De ő igen!”. 

November 20-án volt II. Erzsébet és Fülöp herceg 72. házassági évfordulója, amit természetesen egy hivatalos eseménnyel is megünnepeltek. A királynő éppen a vendégkönyvbe készült beírni néhány köszönő sort, amikor viccesen rákérdezett:„Mi is a mai dátum? 

London Sport GIF by Lord's Cricket Ground - Find & Share on GIPHY

A The Wicked Wit of Queen Elizabeth II című könyv szerint a Erzsébet unokatestvére, Michael kenti hercegnő egyszer arról beszélt a egy tévéműsorban, hogy legszívesebben lelőné a királynő corgijait. Amikor II. Erzsébet ezt meghallotta, csak annyit mondott: „Pedig jól neveltebbek, mint ő. 

A 2016-os Chelsea virágkiállításon egy kertész a gyöngyvirágok mérgező hatásáról mesélt a királynőnek, amire Erzsébet így reagált: „Két csokorral is kaptam a héten. Talán azt akarják, hogy meghaljak. 

Mikor 2007-ben Erzsébet hivatalos látogatást tett a Fehér Házban, George W. Bush elnök az üdvözlő beszédében 1976 helyett tévesen azt mondta, hogy a királynő 1776-ban segített az amerikaiaknak megünnepelni az Egyesült Államok függetlenségének 200. évfordulóját. Gyorsan kijavította a hibát, de a királynő természetesen megjegyezte a dolgot. Két nappal később, egy díszvacsorán beszédét a következőképp indította: „Gondolkodtam, mivel is kezdjem a tósztot. Amikor itt jártam 1776-ban… 

Amikor 1986-ban Új-Zélandra látogattak, a királynőt és Fülöp herceget a tojásokkal dobálták meg a tüntetők. Később, egy állami banketten az uralkodó megjegyezte: „Új-Zéland régóta híres a tejtermékeiről, bár azt kell mondanom, hogy én magam inkább új-zélandi tojásokat reggeliztem. 

Digital Spy GIF - Find & Share on GIPHY

2013 nyarán a világ György herceg születését várta, és ebben az időben természetesen Erzsébetet is sokat faggatták arról, hogy vajon mikor születik már meg a dédunokája. Ő pedig egy alkalommal így válaszolt: „Remélem, hogy hamarosan, mert nyaralni megyek. 

Egy alkalommal a Royal Windsor lóversenypálya bejáratánál egy őr nem ismerte fel a királynőt, és azt hitte, csupán egy idős asszony akar bemenni, aki eltévedt. „Sajnálom, kedvesem, jegy nélkül nem jöhet be” – mondta Erzsébetnek az őr. A királynő erre így válaszolt: „Azt hiszem, ha utánanézel, akkor be fogsz engedni! 

Az anyakirálynő, Erzsébet királynő édesanyja egy vitájuk során ezt mondta a lányának „Mit gondolsz, ki vagy te?” Erzsébet pedig a következőképp reagált: „A királynő, mama, a királynő. 

Queen Elizabeth Government GIF - Find & Share on GIPHY

Minden, amit tudni lehet a királynő állapotáról:

Még több

Sztárhírek