Tudtad, hogy a You sztárja, Penn Badgley már kétszeres apuka?

Penn Dayton Badgley november elsején ünnepli a 35. születésnapját, ráadásul éppen nemrég debütált a Te, azaz a You harmadik évada is a Netflixen. Úgyhogy ideje többet tudnod róla, igaz?

Tudtad, hogy a You sztárja, Penn Badgley már kétszeres apuka?

Penn Badgley 2007-ben, a Gossip Girl, vagyis A pletykafészek Dan Humphrey-jaként robbant be a köztudatba, ám a kritikusokat mégis csak 11 évvel később a Te, azaz a You sorozatban nyújtott alakításával állította maga mellé igazán. A Netflixes széria sikerét igazolja az is, hogy a streamingszolgáltató már a harmadik évad bemutatása előtt berendelte a negyedik elkészítését. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a 35. szülinapja alkalmából egy kicsit jobban bemutatjuk neked Joe Goldberg megformálóját. Például, gondoltad volna, hogy a nevét egy teniszlabda márkáról kapta, amit az édesapja idegességében szorongatott a szülőszoba előtt?

Szerelemre hangszerelve

De azt is kevesen tudják, hogy Penn nemcsak kamerák előtt, hanem a mikrofon mögött is nagyon jól érzi magát. Néhány közeli barátjával még együttest is alapított, MOTHXR néven, amivel világszerte turnéztak az évek során. Bár a banda 2015 óta nem töltött fel új videót a YouTube-ra, azért a korábbi klipeket még mindig megnézheted, ha kíváncsi vagy arra, hogyan is énekel Pletykacica személyesen. (Mi már fel is vettük a lejátszási listánkra!)

Penn egy 2013-as interjújában még azt is elárulta, hogy minden nőnek írt dalt, akivel valaha is randizott. Akkoriban éppen Zoë Kravitz volt a barátnője és persze nem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy Blake Lively-val évekig együtt voltak. Ugye te is kíváncsi lennél ezekre a számokra?

Zoë Kravitz és Penn Badgley

Zoë Kravitz és Penn Badgley 2013 januárjában (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images)

Nem szeret pletykálni!

Apropó exek! Penn és Blake a Gossip Girl körüli felhajtás ellenére nagyon sokáig titokban tudták tartani a kapcsolatukat. Még 2007-ben jöttek össze, de kezdetben folyamatosan tagadták a románcukról szóló pletykákat és azt mondták, csak barátok. Utólag elmondták, hogy azért tették ezt, mert féltek, hogy kapcsolatuk bajba sodorja őket a munkában. Még a három évvel későbbi szakításukat is elképesztően sokáig tudták titkolni, a stábtagok például csak hónapokkal később tudták meg, hogy már külön vannak.

Blake Lively és Penn Badgley

Blake Lively és Penn Badgley 2007 novemberében, A pletykacica forgatásán (Fotó: James Devaney/Getty Images)

Tündérmese folyamatban

Penn barátnője ezután két évig Zoë volt, majd 2014-ben megismerte későbbi feleségét. Domino Kirke 2017. február 27-én mondta ki neki az igent New Yorkban, 2020 augusztusában pedig megszületett a kisfiuk, James. (Az énekesnőnek már volt egy kisfia az egyik korábbi kapcsolatából, akit Cassiusnak hívnak.) A színész magánélete után amúgy hiába is nyomoznál az Instán, ugyanis nem posztol róla: valószínűleg tanult a Gossip Girlben zajló botrányokból és megóvja a családját a nyilvánosság elől. A felesége ugyan posztolt már párszor a gyerkőcről, de jelenleg az ő Instagramján is mindössze 6 kép elérhető – és egyiken sem látható már a kisfiú.

„Pusztán azzal boldoggá teszel másokat, hogy vagy. Megtiszteltetés számomra, hogy a szemtanúja lehetek annak, amikor örülsz. Örökké bizakodni fogok abban, hogy a boldogságod forrása lehetek. Hálás vagyok azért, hogy hozzám jöttél” – áradozott párjáról Penn még 2019-ben.

 

Cassius Kirke, Penn Badgley és Domino Kirke

Cassius Kirke, Penn Badgley és Domino Kirke 2019-ben (Fotó: Gotham/Getty Images)

A színész, aki hisz a második esélyekben

Egyébként az is érdekes, hogy a színész először sem Dan sem Joe szerepét nem akarta elvállalni. Amikor a Gossip Girl társalkotója, Stephanie Savage felkérte őt, vissza is utasította a munkát, mert félt attól, hogy beskatulyázzák. (Hiszen 15 éves kora óta játszott TV sorozatokban…) „Frusztrált voltam és depressziós. Arra gondoltam, nem csinálhatok még egy sorit. Egyszerűen nem.” Már éppen el akart fogadni egy pincér pozit, amikor végül is igent mondott A pletykafészekre. (Ha esetleg még nem hallottál volna róla: október 26. óta a széria ÖSSZES része elérhető az HBO Go műsorán!)

You

You (Fotó: Netflix)

Amikor pedig felkérték a You (Te) sorozatra, eleinte gondjai voltak a szerep természetével. Az alkotók viszont úgy gondolták tökéletes Joe lenne belőle és fontosnak tartották azt, hogy a nézők megismerhessék az emberi oldalát is. „Később rájöttem, színészként az egyetlen dolog, amit megtehetsz, hogy életre keltesz egy karaktert – és mindent, amit ő jelent.” 

Forrás: Insider

A You harmadik évadját már ki is végezted?

Még több

Sztárhírek