Kiderült, kire a legbüszkébb Erzsébet királynő a királyi családban

Erzsébet királynő megható beszédet mondott, amiben kiemelte a királyi család két tagját is mint azokra, akikre a leginkább büszke.

Kiderült, kire a legbüszkébb Erzsébet királynő a királyi családban

Erzsébet királynő továbbra sem jelenhet meg személyesen a hivatalos eseményeken, ezért inkább videóüzenetekben kommunikál – így tett például az ENSZ 2021-es klímaváltozási konferenciája, más néven COP26 nyitó fogadásán is. Jamaica miniszterelnöke, Andrew Holness konferálta fel az uralkodót, aki a beszédében hangsúlyozta, milyen fontos a bolygó védelméért folytatott küzdelem.

A videóüzenet több szempontból is kifejezetten megható volt. Egyrészt azért, mert ez olyan ritka alkalmak egyikét jelentette, amikor a királynő beszélt Fülöp hercegről: „Kiváltképpen örömömre szolgál elvégezni ezt a feladatot, mivel a környezetvédelem olyan ügy, ami nagyon fontos volt a néhai férjem, Fülöp, Edinburgh hercege számára.”

Másrészt pedig mert szokatlanul érzelmesen kiemelte a családja két tagját, akikre különösen büszke. Ők pedig nem mások, mint Károly herceg és Vilmos herceg, akik az utóbbi hetekben igen aktív szerepet vállaltak a természetvédelmi törekvésekben.

Nem is lehetnék ennél büszkébb rájuk” – mondta.

Ne maradj le a nap híreiről:

Még több

Sztárhírek