Zseniális színészek, akik gyűlölik a régebbi alakításaikat

Amit te imádsz, azt néhány A-listás színész teljes szívéből gyűlöli, sőt van olyan is, aki legszívesebben kitörölne a karrierjéből egy-egy alakítást. Mint mondjuk Daniel Radcliffe, Emma Watson vagy Pierce Brosnan.

Zseniális színészek, akik gyűlölik a régebbi alakításaikat

El tudod képzelni, hogy, bár milliókat kaszálsz egy-egy filmmel, később minden erőddel kerülöd, hogy újra meg kelljen nézned, vagy egyenesen rémálmaid legyenek tőle? Pedig szegény Amanda Seyfried pont így érezte magát, amikor megnézte A nyomorultakat. Kíváncsi vagy a többi színész sztorijára? 

Meryl Streep

Ha van zseniális színésznő, aki mindent IS képes eljátszani, akkor az Meryl Streep. Még jó, hogy a legnagyobb zsenik a legkritikusabbak, és ezalól a színésznő sem kivétel. Hiába jelölték Oscarra A francia hadnagy szeretője című filmben, Meryl Streep finoman fogalmazva sem volt elragadtatva az alakításáért. 

Fiatal voltam és újonc a szakmában. Nem voltam túl elégedett, és nem igazán éreztem úgy, hogy sikerült megélnem.

– nyilatkozta korábban a The Graham Norton Show-ban. 

Amanda Seyfried

A rajongók imádták A nyomorultak 2012-es feldolgozásában, neki viszont kifejezetten traumatikus volt a visszanéznie magát. Na nem a színészi képességeivel volt problémája így utólag, hanem a hangjával. 

Még mindig rémálmaim vannak ezzel kapcsolatban. Nagyon gyenge voltam. Technikai szempontból borzasztóan elégedetlen vagyok az énekhangommal.

– panaszkodott a színésznő, aki legszívesebben visszafordítaná az időt, hogy újra felvegyék a jeleneteit.

Piecre Brosnan

Hiába köszönheti a James Bond-filmeknek a hírnevét – és 200 millió dolláros vagyonának zömét -, Pierce Brosnan gyűlöli azt, amit kihozott a karakterből. (Mondjuk ehhez képest 9 éven át és 4 film erejéig alakította az ügynököt.) 

Nincs kedvem visszanézni magam James Bondként, mert sosem lesz elég jó. És ez szörnyű érzés.

– mondta a Telegraphnak. A színész egyébként azután vált meg a szereptől, hogy a Halj meg máskor nem kapott túl fényes kritikát.

Eddie Redmayne

Ha csak egy filmet lehetne törölni a kollektív emlékezetből, akkor az a Jupiter ébredése lenne. Sem a nézőknek, sem pedig – az egyébként briliánsan tehetséges – Eddie Redmayne karrierjének nem volt szüksége erre a mozira. A színész ugyanis úgy érdemelte ki az Aranymálna-díjat a legrosszabb mellékszereplőnek járó alakításával, hogy nem sokkal előtte Oscar-díjat kapott A mindenség elméletéért. Amit még maga Eddie is jogosnak érez, és utólag azzal viccelődött, hogy olyan volt a karaktere hangja, mintha kitépte volna a gégéjét egy farkasember. 

Emma Watson

Kifejezetten üdítő volt látni Emmát a Harry Potter-mozik után egy olyan filmben, mint az Egy különc srác feljegyzései – ha szinkronosan nézted. A brit színésznő viszont utólag borzalmasnak találja a játékát, amiről szerinte az tehet, hogy képtelen volt megküzdeni az amerikai akcentussal. 

Szerintem borzalmasan hangzott…

– vallotta be teljesen őszintén az MTV-nek a film bemutatója előtt. Egyébként nem ez az első eset, hogy szegény Emma nem tudta megugrani az akcentus-dolgot. A Kiasszonyokban – ami ugye az amerikai irodalom egyik fontos alapműve – nem ő volt az egyetlen, akit kihívás elé állított az amerikai akcentus, de ő volt az egyetlen, aki tömegetek haragított magára, miután nem igazán vette sikeresen az akadályt.

Daniel Radcliffe

Szegény Daniel Radcliffre úgy építettek egy fontos popkulturális korszakot és egy egész franchise-t, hogy még nem volt kiforrott színész, amit utólag nagy rosszul él meg. Szerinte ugyanis minden olyan színészi hibája a retinába égett, amin más évekig dolgozik egy iskolában vagy maximum a próbákon követ el. Kifejezetten a 6. részben utálja magát, miután egyhangúnak és önelégültnek érzi a színészi játékát. 

Forrás: buzzfeed.com

Kulisszatitkok és filmes érdekességek – minden mennyiségben:

Még több

Sztárhírek