Sztárok, akik több szerepet játszottak egy filmben és észre sem vetted

Amikor a maszkmesteri tehetség és a színészi zsenialitás találkozik…

Sztárok, akik több szerepet játszottak egy filmben és észre sem vetted

Imádjuk, amikor a kedvenc színészeink megmutatják, mire képeseket, akkor pedig pláne, ha ezt teszik úgy, hogy egyszerre több különböző karaktert alakítanak. Ennek a nagymestere természetesen James McAvoy, aki egymás után két filmben is, az Széttörvében és az Üvegben is bebizonyította, hogy egy pillanat alatt képes radikálisan különböző személyiségeket létrehozni a kamera előtt. De mi történik akkor, ha a színészi képességek találkoznak a maszkmesterek géniuszával? A válasz egyszerű: az alábbi lista, ahol olyan sztárokat vettünk sorra, akik úgy formáltak meg több szereplőt egy film vagy sorozat ideje alatt, hogy (az elmaszkírozásnak köszönhetően) észre sem vetted.

Tilda Swinton

Suspiria alapvetően egy merész vállalkozás nézői szempontból, mert a bőröd alá mászik és napokig nem fogsz tudni szabadulni tőle. De ha van, amiért mégis érdemes ezt bevállalni, az az fantasztikus Tilda Swinton. Ez a nő az átváltozás nagymestere, konkrétan nem tudsz tőle két filmet mondani, amiben ugyanolyan volt. A Suspiriában pedig ez különösen igaz: egyszerre három karaktert is megszemélyesített. Madame Blanc-ot a tánciskola vezetőjét, Markos anyát, a boszorkányok nem kicsit para ősanyját és Dr. Josef Klemperert, a bácsit, aki a tánciskola rejtélyei körül szimatolt.

Evan Peters

Evan Peters az Amerikai Horror Story egyik kulcsfigurája. Minden évadban hoz valami meglepőt. Eddig azonban még soha nem dobott akkorát, mint a hetedik, Cult című szezonban, amikor egyszerre hét (7!) karaktert formált meg. Soroljuk, kiket: az alap Kai Andersonon túl, Andy Warholt, Jim Jonest, David Koresh-t, Marshall Applewhite-ot, Jézust és Charles Mansont. Mindegyik nagyon komoly felkészülést igényelt, ugyanis mindenhol megpróbálta leutánozni az egyes személyek jellegzetességét, szóval abszolút le a kalappal.

Benedict Cumberbatch

Nem tudjuk, tudtad-e, de Benedict Cumberbatch nem csak a kamerák előtt tud lehengerlő alakítást nyújtani, de a mikrofon mögé állva is. Bizony, gyakorlott és persze szupertehetséges abban is, ha kizárólag a hangjával kelthet életre egy-egy karaktert. Így tette például Smaugként A hobbitban, Sátánkánt a Good Omens című sorozatban vagy animált Grincsként a 2018-as mesében. De volt egy alkalom, amikor mindkét oldalát megvillanthatta, mégpedig a Doctor Strange-ben. Ő adta ugyanis a hangját Dormammu-nak és természetesen ő alakította a vele alkudozó Strange-et is. Szóval gyakorlatilag saját magával játszott a jelenetben. Nagyon menő!

Donald Glover

Donald Glover mindent IS csinál, ha az Atlanta nevű sorozatról van szó. Ő a kreátora, showrunnere és amúgy a főszereplő, Earnt is ő formálja meg. A második évadban azonban még ennél is tovább ment. Fehérre maszkolták és így megszületett a kísérteties Teddy Perkins, akinek (spoiler) majdnem sikerült megölni Lakeith Stanfield karakterét, Dariust.

Warwick Davis

Flitwick professzor és Ampók, a Gringotts egyik koboldjának megszemélyesítője Warwick Davis volt mind a négy alkalommal. Igen, négy, ugyanis a szereplők kisebb-nagyobb változásokon mentek keresztül a filmek során. A Roxfort bűbájtan tanára például egy ősz, öreg, nagy szakállú kis emberként kezdte a mozis karrierjét, hogy a következő filmekben már rövid fekete haja és bajsza legyen és biztosan benned is ekképpen maradt meg. (Mi amúgy az idősebb verziót jobban szerettük.) Ampók pedig az a kobold volt, aki először mutatta meg Harrynek, mekkora mennyiségű vagyont is hagytak rá a szülei az első részben. Az utolsóban visszatért, hogy ismét kissé módosult külsővel segítse ÉS nehezítse Harryék horcruxok utáni kutatását.

 

Warwick Davis

Fotók: RTL Sajtóklub, HBO

 

Tudj meg még többet a kedvenc színészeidről:

Még több

Sztárhírek