Sosem találod ki, mi volt Katalin hercegné első karácsonyi ajándéka Erzsébet királynőnek!

Tudjuk, hogy már ezerrel hangolódsz a karácsonyra, szóval nem véletlen, hogy épp most osztjuk meg veled ezt a nagyon édes sztorit Erzsébet királynőről, Katalin hercegnéről, és az első közös karácsonyukról.

Sosem találod ki, mi volt Katalin hercegné első karácsonyi ajándéka Erzsébet királynőnek!

Az angol királyi családnak sok furcsa szabálya van, de az egyik legszerethetőbb – és egyben talán legmegdöbbentőbb – pont a karácsonyi ajándékokra vonatkozik. Hiába elképesztően nagy a vagyonuk, kifejezetten tilos egymásnak drága ajándékot venniük, helyette valami vicces aprósággal kedveskedhetnek, ami minél olcsóbb és ötletesebb, annál jobb. Így pláne gondban volt Katalin hercegné, amikor első karácsonyát töltötte együtt a királyi családdal, és fogalma sem volt, hogy kedveskedhetne az angol királynőnek.

Azt éreztem, istenem, mit adjak neki? Majd belegondoltam, mit adnék a saját nagyszüleimnek, mire beugrott, hogy csinálok neki valamit, ami borzalmasan is elsülhetett volna, de úgy döntöttem, elkészítem a nagyim csakni receptjét.

A részlet egyébként a királynő 90. születésnapjára készült dokumentumfilmben hangzik el, és Katalin hercegné azt is hozzáteszi, bár nagyon izgult az első Sandringhamben töltött karácsony miatt, a királynő kifejezetten ügyelt rá, hogy kimutassa, mennyire örül az ajándéknak, sőt másnap a karácsonyi közös étkezéskor be is építették a menübe a különleges szószt. 

Forrás: cosmopolitan.com

Szívesen olvasnál még a királyi családról?

Még több

Sztárhírek