6 színész, aki köszönte, nem volt hajlandó visszatérni egy folytatásra

Volt olyan színész, aki úgy érezte, túl öreg lenne a folytatáshoz, míg másoknak egyszerűen nem fizettek eleget.

6 színész, aki köszönte, nem volt hajlandó visszatérni egy folytatásra

Samantha Jones ikonikus szerepe annyira hozzánőtt már Kim Cattrallhoz, hogy miután Kim bejelentette, nem kíván részt venni a folytatásban, a Szex és New York készítői inkább végleg kiírták a karakterét, semhogy valaki mást szerződtessenek le helyette. És bár Samantha eltűnését a mai napig nem dolgozták fel a fanok, Kim kilépése egyáltalán nem példanélküli Hollywoodban. Mutatunk Kim mellett másik öt olyan színészt is, akik nem voltak hajlandóak visszatérni ikonikus filmjük folytatására.

Kim Cattrall

Az egész világ imádta a Szex és New York sorozatban és az azt követő két mozifilmben, éppen ezért sokkolt le mindenkit, amikor kiderült, hogy Kim nem fog visszatérni a hamarosan bemutatásra kerülő, And Just Like That című folytatásban. A második film után Kim mindenféle folytatástól elzárkózott, abba sem ment bele, hogy egy leforgassanak egy harmadik mozifilmet.

via GIPHY 

A döntését 2018-ban még ezzel magyarázta:

Nem nekem való. Miután betöltöttem a hatvanat, elgondolkoztam, hogy hány évem van még hátra…És azzal mit szeretnék kezdeni. A sorozat volt a legjobb az életemben, a két film pedig bónusz volt, de most már mással szeretnék foglalkozni.

Sarah Michelle Gellar

Még 2018-ban jelentették be a Buffy, a vámpírok réme című sorozat újrafeldolgozását, és bár azóta nem túl sok hír jelent meg a projektről, az eredeti Buffy, azaz Sarah Michelle Gellar többször is nyilatkozott az esetleges visszatéréséről. 2021-ben például egy podcastnak adott interjúban elmondta, hogy bár nagyon lenyűgözőnek tartja, hogy a nézőket még ennyi idő után is érdekli a vámpírvadász gimis lány története, de ő nem szeretne részt venni a folytatásban.

via GIPHY 

Nem vagyok már tini, nem hiszem, hogy nekem szerepelnem kellene benne.

Adam Brody

Adam Brody játszotta Seth Cohen szerepét A narancsvidék című sikersorozatban, és bár a karakterét mindenki imádta, ő mégsem érzi úgy, hogy csatlakoznia kellene a készülő reboothoz. „Nem hiszem, hogy a mai időkben meg lehetne jól csinálni, társadalmilag már nagyon sokat fejlődtünk a 2000-es évek eleje óta.”

via GIPHY 

Jodie Foster

A bárányok hallgatnak című kultfilmben még Jodie Foster alakította a vakmerő Clarice Starling különleges ügynököt, a film 2001-es, Hannibal című folytatását viszont már nem vállalta el. Az okokról 2005-ben így nyilatkozott: „Hivatalosan azért nem vállaltam a Hannibalt, mert a Flora Plum című filmet forgattam. Úgyhogy azt mondhatom, szépen és méltóságteljesen, hogy egyéb kötöttségeim miatt nem tudtam részt venni a forgatáson. De valójában Clarice olyan sokat jelentett Jonathannek (Jonathen Demme volt az eredeti film rendezője), és nekem, hogy egyikünk sem akart részt venni a karakter szétverésében.” Jodie-nak tehát maga a forgatókönyv sem tetszett, ezért a helyére végül Julianne Moore-t válogatták be.

via GIPHY 

Katie Holmes

A Batman: Kezdődik hatalmas sikert aratott 2005-ben, ezért is volt sokak számára érthetetlen, hogy Katie Holmes miért szállt ki a folytatásból, és miért nem vállalta el a következő filmben Rachel Dawes szerepét.

via GIPHY 

A pontos okokat a mai napig homály fedi, de Katie néhány éve egy interjúban pár mondat erejéig érintette a kérdést:

Jól éreztem magam az első film forgatásán, és nagyon jó lett volna újra Chris Nolannel forgatni. De akkor úgy döntöttem, és abban a helyzetben számomra az volt a legjobb, hogy nem vállalom, úgyhogy nem bánom. Úgy vélem, Maggie Gyllenhaal kitűnő alakítást nyújtott helyettem. Azt viszont őszintén remélem, hogy lesz még alkalmam Chrisszel dolgozni.

Terrence Howard

Terrence Howard játszotta eredetileg James Rhodey Rhodest, Tony Stark legjobb barátját, azaz Hadigépet a Vasemberben, a későbbi folytatásokban azonban már egyszer sem tűnt fel.  Bár a színész kilépéséről hivatalosan nem sok információt adtak, a pletykák szerint azért hagyta ott a Marvel-univerzumot, mert nem volt megelégedve a fizetésével. A színész elmondása szerint Robert Downey Jr. akkora fizetésemelést kért a második filmben való szereplésért, hogy emiatt neki kevesebbet akartak fizetni, és így végül nem tudtak megegyezni az anyagiakban.

via GIPHY 

Forrás: buzzfeed.com

Olvass még több érdekességet a sztárokról:

Még több

Sztárhírek