6 filmforgatás, amin elszabadult a pokol

Egy filmforgatás fárasztó és nagyon összetett projekt, ami elképesztő koncentrációt igényel. Néhány forgatáson viszont olyan abszurd, sőt egyenesen ijesztő dolgok történnek, ami után egészen más szemmel nézel majd egy-egy mozit.

6 filmforgatás, amin elszabadult a pokol

Még mindig felfoghatatlan az a tragikus baleset, ami néhány hete történt Alec Baldwin westernfilmjének forgatása közben. A színész egy, a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és eltalált két embert: a 42 éves Halyna Hutchins operatőr a helyszínen meghalt, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani. A tragédia okait jelenleg is vizsgálják, miközben sokan azt kérik filmipar szereplőitől, hogy gondolják újra és erősítsék meg a forgatásokon érvényben lévő biztonsági szabályokat.A szigorításra pedig tényleg nagy szükség lenne – az elmúlt években ugyanis nem egy olyan filmforgatásról lehetett hallani, ahol, a fenti esethez hasonlóan, szintén csak elszabadult a pokol.

Passió  

Mel Gibson 2004-es Passió című történelmi filmjének forgatásán egy rakás megmagyarázhatatlan dolog történt – a legtöbb pont a főszereplővel, a Jézust játszó Jim Caviezellel. A színész több sérülést is szerzett a forgatáson: a kereszt cipelése közben kifordult a válla; a korbácsolás során – a hátára erősített védőlemez ellenére – az ostor kettő alkalommal is célt tévesztett és az egyik csapás súlyos, több mint 35 cm-es vágást okozott; a megfeszítés egyik jelentében pedig oxigénhiányos állapotba került és elkezdett kékülni. És ez még mind nem minden! Jimbe, a kereszten függve egyszer még a villám is belecsapott, és ugyanígy Jan Michelini rendezőasszisztent is villámcsapás érte a forgatás során – őt ráadásul kettő is.  

Rocky IV.

Az 1985-ös Rocky IV. forgatása közben a két főszereplő, Sylvester Stallone és Dolph Lundren megállapodtak abban, hogy a film csúcspontját jelentő bokszmeccs során nem színészkedni fognak, hanem valóban megküzdenek egymással. Ennek következtében Stallone olyan heves ütést kapott a mellkasára, hogy mentőhelikopterrel kellett elszállítani a kaliforniai Santa Montica-i St. John’s Kórházba. A színész nyolc napot töltött az intenzív osztályon, miközben az orvosok azon dolgoztak, hogy lejjebb vigyék a vérnyomását és csökkentsék a szívében keletkezett gyulladást.

Az interjú

Seth Rogan és James Franco vígjátékában, Az interjúban nem mást figuráztak ki, mint az észak-koreai diktátort, Kim Dzsong Unt. A téma feldühítette a Guardians of Peace, azaz A béke őrzői nevű hackercsoportot, és terrortámadással fenyegették meg azokat az amerikai mozikat, amelyek műsorukra tűzik a Sony Pictures új filmjét. A stúdió végül úgy döntött, nem mutatják be a filmet a mozikban.

Titanic

A Titanic híres süllyedő jelenetének forgatása közben többen is megsérültek: a színészek a valóságban is leestek a hajóról és csonttöréstől bordarepedésig különféle sebesüléseket szereztek. De a főszereplő Kate Winslet sem úszta meg, ő először tüdőgyulladást kapott, aztán majdnem megfulladt az egyik jelenetben, amikor a kabátja beakadt valamibe és lehúzta a víz alá. Végül a forgatás utolsó éjszakáján nyolcvan szereplő és stábtag került kórházba, miután valaki úgy döntött, mindenkit megviccel azzal, hogy az ételükbe csempész némi PCP-t, ami egy erősen hallucinogén anyag.

A hobbit: Váratlan utazás

Noha a film készítése során egyetlen szereplő/stábtag sem sérült meg vagy halt meg, de állítólag 27 állatot öltek meg közben, ami miatt a PETA globális tiltakozást indított a film ellen.

A sötét lovag

A sötét lovag című film forgatása közben vesztette életét Conway Wickliffe operatőr, miután a teherautó, amiből kamerázott, nem vett be jól egy kanyart, és nekiütközött egy fának. És ez volt az a Batman mozi is, aminek készítése alatt Heath Ledger is életét vesztette, sőt a színész a halála előtt maga is beszélt róla, mennyire kikészíti Joker szerepe. Egy újságírónak azt nyilatkozta, hogy éjszakánként átlagosan csak két órát tud aludni, miközben az is megviseli, hogy egy pszichopata, tömeggyilkos, skizofrén bohócot kell eljátszania.

Még több izgalmas kulisszatitok:

Még több

Sztárhírek