Nem Puskás Peti az egyetlen híres férfi, aki bátran sír a nyilvánosság előtt

Puskás-Dallos Peti a hétvégi X-Faktorban a legérzelmesebb résznél elsírta magát, de nem ő az első híres férfi, aki szabad folyást engedett a könnyeinek, sőt: Harry hercegtől Kanye Westig többen is simán meg tudnak hatódni a nyilvánosság előtt.

Nem Puskás Peti az egyetlen híres férfi, aki bátran sír a nyilvánosság előtt

A hétvége nemcsak a székes feladatot jelentette az X-Faktorban, hanem a műsor történelmének egyik legmeghatóbb pillanatát is. Puskás Petinek ugyanis el kellett engednie Jankát, hogy Hanna üljön a helyére. A mentor teljesen összetört a döntés közlésekor, ahogy Janka is, aki zokogva borult Peti nyakába, aki direkt odasétált hozzá, hogy úgy közölje vele a hírt és biztosítsa a lányt arról, hogy nagyon szereti. Janka is sírt, Peti is és a tévénézők is. A szívbemarkoló pillanatot itt megnézheted:

Az, hogy Peti nem félt ilyen nyíltan kimutatni az érzelmeit mindenki előtt, igazán elismerésre méltó egy olyan társadalomban, ahol a „fiúk nem sírnak”– mentalitással élik rengetegen az életüket, a kisfiúk pedig többször hallják a katonadolog-kifejezést (amivel az érzelmeik elfojtására biztatják őket), mint azt, hogy „Nyugodtan sírd ki magad”. Persze az is igaz, hogy 2021-ben végre minden eddiginél látványosabban kezdtek el a férfiak kitörni a toxikus maszkulinitás béklyóiból, ami nem csak a divat terén érzékelhető (bár ott a leginkább), hanem annak aspektusában is, hogy a híres férfiak mernek könnyezni a nyilvánosság előtt és ettől nem érzik kínosan, pláne nem kevésbé férfinak magukat.  

Barack Obama

Barack Obama nyolc évig volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke, amivel nemcsak, hogy rengeteg minden elért, de konkrétan duplán történelmet írt. Nem csoda hát, hogy a leköszönő beszéde meglehetősen keserédesre sikeredett nem kevés könnyel kísérve. Obama akkor pityeredett el, amikor a feleségének, Michelle-nek és a két kislányuknak köszönte meg a két elnöki terminuson átívelő, kitartó támogatásukat. „Olyan szerepet vállaltál el, amit nem te akartál, de mégis magadévá tetted bájjal, határozottsággal, stílussal és jó humorérzékkel” – mondta Michelle-nek, míg a lányainak azt üzente: „Mindközül, amit tettem az életben, rátok vagyok a legbüszkébb.” Őszintén? Ezen mi is bekönnyeztünk.

Justin Bieber

Justin Biebert egészen gyakran fotózták le egy időben úgy, hogy látszott a szemén: épp nemrég sírt. Sőt, 2018-ban egy olyan kép is készült róla, amin nyilvánosan, egy parkban sír, miközben Hailey vigasztalja őt. Most már tudjuk, hogy ekkor, azaz a házasságuk első évében Justin keményen küzdött a depresszióval és szabad folyást engedett az érzelmeinek mindegy, ki volt épp körülötte. „Amikor a médiában, vagy a neten szerepelek, az emberek pedig meglátnak, azt kérdezik: »Justin feldúlt, de miért az?«. Akkor valójában úgy viselkednek, mintha engedélyt kéne kérnem tőlük ahhoz, hogy rosszul érezzem magam. De nem kell engedélyt kérnem, mert ember vagyok, aki néha könnyezik. Sokan mások nap mint nap kerülnek összetűzésbe a barátnőjükkel, feleségükkel vagy az anyjukkal, és el is sírják magukat. Csak őket közben nem veszik kamerák. Mindössze érzékeny vagyok, de ez teljesen oké” – nyilatkozta tavaly.

Kanye West

Kanye West szintén az az előadó, aki szabadon fejezi ki az érzéseit mind a színpadon, mind például interjúk során is. De az egyik legsebezhetőbb pillanata az volt, amikor BBC Radio One műsorában Zane Lowe-val beszélgetett még 2015-ben, miközben a legendás brit divattervező professzorra, Louise Wilsonra emlékezett, aki 52 éves korában elhunyt mellrákban. Kanye felidézett egy estét, amikor együtt vacsoráztak és könnyekkel küszködve mesélte el a történetet, míg a végére teljesen összeomlott.

Harry herceg

Harry még mikor hercegi kötelességeit teljesítette 2019-ben, a WellChild díjátadó gálán mondott beszédet elcsukló hangon. És miért öntötte el a meghatódottság? Mert pont azon az estén volt az évfordulója annak, hogy Meghan Markle és ő már tudták: kisbabájuk lesz. Erről és az apaságról beszélt nem is titkolva a könnyeit: „Egy évvel ezelőtt, amikor itt voltunk, a feleségem és én már tudtuk, hogy első gyerekünket várjuk. Akkor még senki más nem tudta, csak mi. Emlékszem, hogy szorítottam Meghan kezét a díjátadó alatt, arra gondolva, hogy egy nap mi is szülők leszünk, hogy mindent meg kell majd tennünk azért, hogy megvédjük és segítsük a gyerekünket. Most pedig, most már szülőként, itt lenni és beszélni mindenki előtt erről az egészről szinte összefacsarja a szívem, amit nem gondoltam volna korábban, amikor még nem volt gyermekem…”

Persze a híres nők is simán sírnak mindenki előtt:

Még több

Sztárhírek