Döbbenetes a hasonlóság Kate Moss és a 19 éves lánya között

Lila Grace Moss Hack még be sem töltötte a második X-et, de máris a világ legmenőbb márkáival dolgozik, ráadásul segített ledönteni a modellszakma egyik legnagyobb tabutémáját.

Döbbenetes a hasonlóság Kate Moss és a 19 éves lánya között

Tudod mi a közös Cindy Crawfordban, Heidi Klumban és Kate Mossban? Mármint azon a nyilvánvaló tényen túl, hogy mindhárman világhírű szupermodellek… Ezúttal arra gondoltunk, hogy a gyermekeik hozzájuk hasonlóan a divatszakmában helyezkedtek el. Kate Moss és Jefferson Hack (ő a Dazed Media társalapítója és kreatív igazgatója) lánya, Lila Grace Moss Hack például egyre durvábban tör előre a szakmában – na persze ilyen momager mellett nem is csoda! Kate ugyanis kijelentette, bármit is szeretne csinálni Lila, támogatni fogja őt.

 

Kate és Lila Moss

Kate le sem tagadhatná a lányát… (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

 

Kate egyébként 1999-ben ismerte meg Jeffersont, amikor interjút adott a Dazed & Confused magazinnak. A szupermodell 27 évesen adott életet kislányuknak, ám a kapcsolatuk sajnos nem sokkal később véget ért. Lila amúgy nemrég feltöltött egy képet a gyermekkorából az Instájára, amin az édesanyjával szerepel. Látszik, hogy mindig is nagyon közel álltak egymáshoz…

 

Lila és Kate Moss

A pici Lila és Kate (Fotó: Instagram/@lilamoss)

 

Lila amúgy nem csak a külsejét illetően édesanyja hasonmása, hanem a karrierjük is gyakorlatilag ugyanúgy kezdődött. Mindketten mindössze 14 évesek voltak, amikor megkapták az első megbízásukat. Lila ekkor a The Braid Bar arca lett, majd két évvel később már a Marc Jacobsszal dolgozhatott. Emlékszel még a Perfect elnevezésű parfümjük kampányára?

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lila Grace (@lilamoss) által megosztott bejegyzés

Ha mindez nem lenne elég, 2018-ban megvolt az első önálló címlapfotózása is a Dazed Magazine-nal (ehhez persze az apjának is köze lehetett…), 2020-ban pedig már a kifutókon is debütált a Miu Miu modelljeként a Párizsi Divathéten. Elég lenyűgöző CV egy csupán 18 éves lánynak, ugye? „Borzasztóan izgultam miatta” – mesélte utólag Kate Moss. „A konyhaasztalnál ültem a barátnőimmel és vártuk, hogy elkezdődjön a show élő közvetítése” – árulta el és elmondta, iszonyatosan büszke volt, amikor megpillantotta a lányát.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lila Grace (@lilamoss) által megosztott bejegyzés

A felsorolás viszont itt még közel sem ért véget, hiszen Lila 2021 februárjában egy újabb mérföldkövet pipálhatott ki a karrierjében: a Párizsi Divathéten édesanyjával együtt vonulhatott végig a Fendi bemutatóján, ősszel pedig a Milánói Divathéten is megismétlődhetett ez a divattörténeti pillanat. Az utóbbit már csak azért is meg kell említenünk, mert a 19 éves modell ekkor merész lépést tett Olaszországban: úgy döntött, hogy nem rejti el az inzulinpumpáját, amit a cukorbetegsége miatt kell viselnie.

 

Lila Grace Moss Hack

Lila a kifutón sem rejtette el az inzulinpumpáját (Fotó: Daniele Venturelli/Getty Images)

 

Hogy miért emeltük ezt ki? Nos azért, mert hiába az elfogadásra ösztönző kampányok, máig nem divat, ha egy modell beismerni, egyáltalán nem tökéletes – és ez így normális. Szóval mi ezerrel tapsolunk Lilának, amiért segít ledönteni ezt a tabut! Sőt, nem ez az egyetlen társadalmi kérdés, amiért kiállt!

Kate lánya a környezettudatos szemlélet fontosságért is felszólalt és egy interjújában arról beszélt, hogy ő maga is több változást bevezetett az életében az elmúlt évben: például lecsökkentette a húsfogyasztását, kerüli az egyszer használatos műanyagok használatát és a fenntartható márkákat támogatja.

Ásd bele magad még jobban a sztárvilágba:

Még több

Sztárhírek