ByeAlex versenyzője már most vezeti a toplistát

ByeAlex két versenyzője is saját dallal jelentkezett hétvégén a YouTube-on, egyikük videója pedig olyan népszerű, hogy joggal merül fel a kérdés: talán megvan a jubileumi X-Faktor győztese?

ByeAlex versenyzője már most vezeti a toplistát

Összeálltak a mentorházas csapatok, hétvégén pedig az is kiderül, kik kerülnek majd az X-Faktor élő show-jába. Ami viszont jelenleg is biztos: a műsornak köszönhetően – végződjön számukra bárhogyan is – már most berobbant néhány fiatal tehetség karrierje. Kocsis Paulina Ajándék című dala október 23-án került fel a YouTube-ra, ahol már 1,3 millió megtekintésnél jár, és jelenleg a 9. a felkapottak listáján. És nem ő az egyetlen versenyző az idei évadból, aki előkelő helyen szerepel a listán. 

ByeAlex két mentorházas versenyzője, Mehringer Marci Késő már című dala pontosan egy hellyel előzi meg Paulinát, a szám már túl is van a 155 ezer megtekintésen szombati kikerülése óta.

De szintén aznap landolt a videomegosztón ALEE (vagyis Balázs Alex) Nincsen gond című száma, ami olyan szinten szabadult el, hogy 502 ezer megtekintésével jelenleg a legnépszerűbb videó Magyarországon. 

Ha egy producer beindul

Fiúk csapatának mentora, ByeAlex egyébként az X-Faktor alatt nőtte ki magát igazi zenei producerré, aki a saját közösségi médiafelületein túl önálló dalokkal is támogatja versenyzőit. Pont ezért nem a véletlen műve, hogy két egymást követő évben is az ő kategóriája győzött a műsorban: 2019-ben Ruszó Tibi, 2018-ban pedig a USNK tarolt, míg 2017-ben a második helyet csípte meg versenyzőjével, Serena Rigaccival.

Rajta kívül az X-Faktor korábbi évadaiban csak – szintén a producer-fejjel gondolkodó – Geszti Péter volt képes megismételni a győzelmet, arra viszont Alex előtt nem volt példa, hogy az első helyezésért ugyanannak a mentornak csapott volna össze két versenyzője. Márpedig a 8. évadban Alex két csapata, a USNK és a Stolen Beat, a 9. évadban pedig Ruszó Tibi és Vanek Andor között dőlt el, ki lesz a győztes. Sőt, a 3. mentoráltja, Manuel is csak az elődöntőben esett ki abban az évben. A versenyt tehát nem nyerte meg, de 2020-ban Fonogram-díjra jelölték az év felfedezettje és Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriákban. Alex tehát pontosan érzi, mire és kire kattan a Z generációt, kit tart befogadhatónak az Y generáció, így aki a csapatába kerül, az elmúlt évek tanulságai szerint nem csak jó eséllyel lesz ott a döntőben, de a zenei életben is képes megtapadni. 

Merülj el az idei X-Faktor történéseiben:

Még több

Sztárhírek