Károly herceg megríkatott egy fiatal fiút

Károly herceg nem csinált semmi különöset, csak leült beszélgetni egy fiatal sráccal…Amit mondott azonban mégis megríkatta őt.

Károly herceg megríkatott egy fiatal fiút

Károly herceg a könnyekig hatotta a 24 éves Hassan Alkhawamet, akivel a Clarence House-ban ült le beszélgetni. Az egyetemista srác lett ugyanis a győztese a herceg Fiatal reménység díjának, ami a Nagy-Britannia Büszkesége díjátadó egyik elismerése. Hassan pedig, a Károly Instájára kitett poszt alapján valóban, mint írták „Nagyon méltó győztes”-nek tűnik.

A fiatal fiú a szüleivel Szíriából menekültek Észak-Írországba a háború elől, Hassan fejlődését azóta támogatja Károly szervezete, a Prince’s Trust. Ennek segítségével a srác megtehette, hogy iskolába járjon, de mellette amúgy dolgozik is. Jelenleg szoftver mérnöknek tanul az egyetemen, a pandémia alatt pedig az egyik legkeményebb melót vállalta el: szupermarketben dolgozott. Hassan emellett önkénteskedéssel segíti a közössége rászoruló tagjait, hogy visszaadja a támogatást, amit a Prince’s Trusttól kapott.

A győzelme hallatán Hassan zokogásban tört ki, Károly szavai pedig még tovább hatották: „El sem tudom mondani, milyen büszke vagyok mindarra, amit elértél azzal a rengeteg kihívással szemben, amin át kellett verekedned magad.” A beszélgetésről készült videó nagyon megható, érdemes zsepivel felszerelkezve megnézned:

A királyi családban mindig történik valami:

Még több

Sztárhírek