Az első TV-s munkájából kirúgták, ma Oscar-díjas színész – 47 éves lett Leonardo DiCaprio

Az Oscar-díjas színész november 11-én ünnepli a 47. születésnapját. Szóval jöhet pár kevésbé ismert, de annál izgibb infó Leonardo DiCaprio életéről!

Az első TV-s munkájából kirúgták, ma Oscar-díjas színész – 47 éves lett Leonardo DiCaprio

Jack a Titanicból, Rómeó, Gatsby, környezetvédelmi aktivista (emiatt különösen imádjuk!), az Oscar-díjtól már téééényleg nagyon megérdemlő színész… Neked is ezek a dolgok ugranak be először, ha meghallod Leonardo DiCaprio nevét? Érthető, mert tényleg ezeket a címkéket aggatták rá a leggyakrabban a színészre, aki éppen ma, azaz november 11-én ünnepli a 47. születésnapját. Felköszönteni sajnos nem tudjuk őt, de pár fun factet azért elhoztunk neked az életéről ünneplésképpen.

Például tudtad, hogy a nevét Leonardo da Vinci után kapta? Az édesanyja ugyanis éppen a itáliai polihisztor egyik festménye előtt állt, amikor először megérezte, hogy a kisfia rúgott egyet. Szóval akár azt is mondhatnánk, már akkor eldőlt Leo sorsa, vagyis az, hogy ő is a művészetek felé vegye később az irányt. Hiszen a filmezés is az!

 

Leo DiCaprio

Leo és az anyukája 1975-ben (Fotó: Peter Fleming/Getty Images)

 

Ennek ellenére a karrierje egyáltalán nem indult zökkenőmentesen: az első tévés munkájából (a Romper Room című gyerekműsorból) például kirúgták, mert túlságosan „bomlasztó” volt a jelenléte. Sőt, amikor elkezdett színészkedni, az ügynöke azt javasolta neki, hogy változtassa meg a nevét Lenny Williamsre, hogy „amerikaiasabb” legyen a hangzása. Persze végül nem hallgatott rá, de ki tudja, lehet, hogy emiatt is elbukott pár szerepet?

 

Leonardo DiCaprio

Már akkor megvolt a Titanicból jól ismert csibészes mosolya… (Fotó: Darlene Hammond/Getty Images)

 

Később viszont már tényleg MINDENKI őt akarta és erre több bizonyítékunk is van. A Titanic mögött álló stúdió például azt szerette volna, ha Matthew McConaughey-t játssza el Jacket, de a rendező ragaszkodott ahhoz, hogy Leo kapja meg a főszerepet. Sharon Stone pedig annyira szeretett volna vele dolgozni az 1995-ben bemutatott Gyorsabb a halálnál című filmben, hogy inkább még a fizetését is állta. Sőt, Quentin Tarantino is neki szánt egy karaktert a Becstelen Brigantykban, de Leo elutasította azt. Ezzel hozzásegítette Christoph Waltzot az első Oscar-díjához. De azt is mondhatnánk, hogy így elbukta a saját esélyét a díjra…

 

Kate Winslet és Leonardo DiCaprio

Kate Winslet és Leonardo DiCaprio a Titanicban (Fotó: CBS/Getty Images)

 

Mert Leónak tényleg nagyon sokat kellett várnia a filmtörténelem legnívósabb díjára, pedig már 19 éven is harcba szállt érte. 1994-ben ugyanis jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Gilbert Grape-ben nyújtott alakításáért. Bár a szobrot nem vihette haza, de azért még így is ő maradt az egyik legfiatalabb Oscar-jelölt színész. Közel két évtizeddel és három jelöléssel később az ötödik alkalommal végre sikerrel járt, és A visszatérőért megkapta a díjat.

 

Leonardo DiCaprio

A nagy pillanat (Fotó: C Flanigan/Getty Images)

 

És közben a magánélete is révbe ért: 2017 óta az amerikai modell, Camila Morrone párja. Pedig sokan nem hittek abban, hogy hosszútávú lesz a kapcsolatuk, hiszen több, mint 20 év a körkülönbség közöttük. Mondjuk egy kicsit megértjük a kételkedőket, mert a színész elég sok modellel kavart az évek során. Csak, hogy néhányat említsünk: Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Amber Valetta, Eva Herzigova vagy Bar Rafaeli. Egy Aretha Wilson nevű modellel pedig egyszer annyira összebalhézott egy buliban, hogy a nő végül fejbe vágta őt egy törött üveggel és megsebesítette. (Emiatt amúgy két év börtönbüntetésre ítélték.)

 

Leonardo DiCaprio és Camila Morrone


Leonardo DiCaprio évek óta Camila Morrone párja, mégis vigyáznak arra, hogy ne fotózhassák le őket gyakran. Ez a legjobb közös kép, amit találtunk róluk… (Fotó: Arturo Holmes/Getty Images)

 

Leo filmjei után egy kicsit a sorozatok felé vennéd az irányt?

Még több

Sztárhírek