A luxemburgi Vilmos herceg nem merte elhívni szerelmét randizni, ma egy tündéri fiú szülei

Hidd el, még egy herceg is félhet a visszautasítástól! Vilmos herceg például elég sokáig gyűjtötte az önbizalmat ahhoz, hogy végre kezdeményezzen Stefánia lannoy-i grófnőnél. És milyen jó, hogy mégis megtette!

A luxemburgi Vilmos herceg nem merte elhívni szerelmét randizni, ma egy tündéri fiú szülei

Ha meghallod a Vilmos herceg szavakat, azonnal Diana és Károly idősebb fia jut eszedbe? Pedig képzeld, nem ő az egyetlen európai herceg, akit így hívnak! Henrik luxemburgi nagyherceg és felesége, Mária Terézia luxemburgi nagyhercegné legidősebb gyermeke ugyanis úgyszintén ezt a nevet kapta és egy napon majd apját követi, mint nagyherceg. Ráadásul alig fél évvel idősebb a brit trónörökösnél. Elég durva egybeesés, igaz?

Guillaume Jean Joseph Marie, azaz Vilmos luxemburgi trónörökös 1981. november 11-én született. Az évek során négy kistesóval, Félixszel, Lajossal, Alexandrával és Sebestyénnel bővült a családjuk. A szülei valószínűleg osztják azt az elméletet, miszerint az utazásnak személyiségformáló ereje van, hiszen Vilmos Svájcban, Angliában és Franciaországban is tanulhatott.

Vilmos

Vilmos 2005 nyarán (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Az egyetemi tanulmányai alatt többet között filozófiát, politikát és antropológiát hallgatott. Az anyanyelve mellett folyékonyan beszél németül, franciául, angolul és spanyolul is. A hírek szerint rajong a sportért (például a fociért) és még zenei érzéke is van! Ha hihetünk a pletykáknak, az egyetemen még énekelt is egy rockbandában és csak úgy mellékesen: zongorázni és gitározni is tud. Egyszóval tényleg olyan, mintha egy Disney tündérmeséből lépett volna elő.

A luxemburgi hercegi család

Lajos herceg, Vilmos herceg és felesége, Stefánia, Mária Terézia nagyhercegné, Henrik nagyherceg, Alexandra hercegnő, illetve Sebestyén herceg 2019-ben (Fotó: Patrick van Katwijk/Getty Images)

Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a happy end hamar rátalált: 2012 áprilisában meg is kérte párja, Stefánia lannoy-i grófnő kezét, alig fél évvel később pedig már ki is mondták egymásnak a boldogító igent – méghozzá kétszer is, mivel volt egy zárt körű és egy nyilvános esküvőjük is. (Fun fact: Vilmos és Stephanie de Lannoy sokáig csak barátok voltak, mert a herceg félt megkérdezni tőle, hogy randizna-e vele. Látod, hiába az előkelő család, ha a szerelemről van szó, mindenki küzdhet önbizalom hiánnyal.)

Vilmos és Stefánia esküvője

Vilmos és Stefánia 2012 októbere óta házasok (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Nyolc év múlva, 2020 tavaszán megszületett első gyermekük, Károly herceg, aki a második helyet foglalja el édesapja utána a trónöröklési sorrendben. (Luxemburgban amúgy eltörölték az arra vonatkozó törvényt, hogy csak az elsőszülött fiú lehetne örökös.) 

Vilmos, Stefánia, Károly

Vilmos és Stefánia Károly keresztelőjén 2020 szeptemberében (Fotó: Sylvain Lefevre/Getty Images)

Nem csak a brit uralkodói családot érdemes követned:

Még több

Sztárhírek