Alec Baldwin azonnali letartóztatását követelik

Egy amerikai írónő börtönben akarja látni Alec Baldwint, aki véletlenül lelőtte a Rust című filmjének operatőrét, Halyna Hutchinst.

Alec Baldwin azonnali letartóztatását követelik

Nem csillapodnak az indulatok a Rust című film forgatásán történtekkel kapcsolatban. Nem elég, hogy a produkció úgy tűnik, el van átkozva (legutóbb egy életveszélyes pókcsípés miatt került kórházba egy újabb stábtag), de a kellékfegyver okozta tragédiát sem a gyászoló családtagok, sem a fegyvert fogó Alec Baldwint nem hagyják nyugodtan feldolgozni az esetet.

Merthogy most épp egy amerikai írónő, Candace Owens posztolt arról a Twitteren, hogy szerinte a színészt már rég le kellett volna tartóztatni. Az ő kezében volt ugyanis a fegyver, ami (tudtán kívül) éles lövedékkel volt töltve, így mikor lőtt vele, véletlenül megölte a film operatőrét, Halyna Hutchinst

Még nem tanultuk meg, hogy ha fegyveres baleset történik, a fegyver másik végén lévő személyt le kell tartóztatni emberölés miatt? Amber Guygert 3 napon belül letartóztatták.”

Amber, akire Candace utal egy rendőrtiszt, aki 2018-ban lelőtt egy ártatlan embert, miután tévedésből nem a saját, hanem a szomszéd házába ment be, ezért az ott élő Botham Jeant betörőnek nézte és megölte. A nőt 10 év börtönre ítélték.

Csakhogy Alec esete egy kicsit más, hiszen színészként nem az ő felelőssége volt a pisztoly ellenőrzése – ahogy a korábbi hasonló esetekben, úgy ezúttal sem lenne felelősségre vonható. Azonban Baldwin egyúttal a film producere is, így valamilyen szinten mégis nyomja a felelősség súlya a vállát…De nem azért, mert ő fogta a fegyvert, ahogy azt Candace állítja.

Forrás: Bors

Ne maradj le a legújabb hírekről:

Még több

Sztárhírek