Ezekkel a filmekkel készülj a Pókember: Nincs hazaútra

Most, hogy kijött a Pókember: Nincs Hazaút végleges előzetese, ideje elkezdeni felkészülni a harmadik részre. Összeszedtük, melyik filmeket kell megnézned, hogy teljesen képben legyél az egész Pókverzummal.

Ezekkel a filmekkel készülj a Pókember: Nincs hazaútra

Pókember egyre szövevényesebb hálóba keveredik, legalábbis erről árulkodik a Pókember: Nincs hazaút legújabb, teljes előzetese. A trailerben egyértelművé teszik, hogy megnyílik a multiverzum és ezzel a Tom Holland-féle Peter Parker világába szivárognak át a korábbi filmek gonosztevői Doctor Oktopusztól a Zöld Manóig. Ugyan ezt már a korábbi előzetesből is megtudtuk, de azért nagyon izgalmas látni, ahogy expliciten felborul Peter világa (és arról ne is beszéljünk, hogy Mysterio az előző rész végén az identitását is felfedte a világ előtt, szóval sokszoros problémával kell megküzdenie). 

A rajongók a trailer láttán egyre biztosabbra veszik, hogy Peter Parker korábbi reinkarnációi, Tobey Maguire és Andrew Garfield is felbukkannak majd a Nincs hazaútban. Ez viszont azt jelenti, hogy nem kevés filmre kell majd emlékezned, hogy minden utalást, minden apró részletet megérts az MCU Pókemberének harmadik kalandjában. Ebben segítünk most mi: mutatjuk, milyen sorrendben és mely filmeket érdemes beütemezned a Pókember 3 december 16-ai premierjéig.

Pókember (2002)

A 2002-es első Pókember-film a prototípus. Az a klasszikus eredettörténet, amit mindannyian ismerünk, ha Peter Parkerről van szó. A Tobey Maguire által megformált Peter a nagynénjével és a nagybátyjával lakik, megcsípi a radioaktív pók, szuperhős lesz, de a Ben bácsikáját nem tudja megmenteni. Végül összecsap a Zöld Manóval, akit Willem Dafoe formál meg.

Pókember 2 (2004)

Ebben a részben bukkan fel a következő Pókember-főgonosz, akire érdemes odafigyelned: Doctor Oktopusz az egyik legikonikusabb ellenségévé vált Peter Parkernek, nem kis részben Alfred Molinának köszönhetően, aki Willem Dafoe mellett szintén visszatér a Nincs hazaútban. Ebben a részben a Zöld Manó helyét viszont már annak fia, Harry veszi át (James Franco), Peter szerelmi élete pedig végre sínre kerül és összejön Mary Jane-nel (Kirsten Dunst).

Pókember 3 (2007)

A kissé félre csúzott harmadik rész a Maguire-érából azért nem hagyható ki, mert egyrészt úgy, ahogy, de lezárja a trilógiát, másrészt pedig olyan karaktereket mutat be, akikre a későbbiekben emlékeznünk kell. Így debütál James Franco most már teljes valójában Zöld Manóként, Thomas Haden Church Homokemberként (ő is biztosan visszatér a Nincs hazaútban) és Topher Grace mint Venom, akinek azóta szintén született egy reinkarnációja, méghozzá a zseniális Tom Hardy megformálásában.

A csodálatos Pókember (2012)

Elérkeztünk Andrew Garfield korszakához, ami szintén a 0. ponttól indította Peter sztoriját. Annyi különbséggel, hogy ezúttal kicsit jobban fókuszálnak a srác szüleire és képet kaphattunk arról, vajon miért kellett meghalniuk és Peter Mary Jane helyett egy új lányba szeret bele: ő nem más, mint Gwen Stacy (Emma Stone).

A csodálatos Pókember 2 (2014)

A folytatás a képregényekhez hű maradt, így mivel ott (spoiler) Peter első szerelme, Stacy meghal, ezért sajnos a filmben is bekövetkezik a tragédia. A pillanat, amikor Pókember nem tudja megmenteni a lányt teljesen beleégett a retinánkba, olyannyira, hogy a Nincs hazaút előzetesében azonnal eszünkbe jutott Emma Stone zuhanó teste, mikor Zendaya leesett arról a hídról. Emellett ez a rész vezeti be Jamie Foxx Electróját, akivel így teljes a Nincs hazaútban felbukkanó, multiverzumból érkező gonoszok sora.

Amerika kapitány: Polgárháború (2016)

Tom Holland első felbukkanása az MCU-ban. Mivel ez nem egy önálló Pókember-film volt, ezért az MCU Petere egy kicsit más úton indult el, mint a többiek. Nem látjuk, amikor megcsípi a pók és azt sem, amikor elveszíti Ben bácsit, csak annyit tudunk, hogy May nénivel él és a saját maga által kreált kis jelmezben üldözi a bűnözőket. És bár ezzel együtt is csak úgy 10 percet szerepel a filmben, a bemutatkozása igencsak minőségire sikerült.

Pókember: Hazatérés (2017)

Pókember első teljes filmes bemutatkozása a Marvelben ott veszi fel a fonalat, ahol a Polgárháborúban elbúcsúztunk tőle. Szóval nem a megszokott formátum szerint készült a történet, ami kifejezetten jó tesz neki. Peter ezúttal egy esetlen gimis (akár a képregényekben), egy Liz nevű lány jön be neki, míg a legjobb barátját Nednek hívják. Laza, vicces sztori egy meglepően okosan felépített gonosszal, a Keselyűvel (Michael Keaton).

Bosszúállók: Végtelen háború (2018)

A Marvel összes szuperhősét összegyűjtő filmben Pókember egészen nagy szerepet kap: hősként megmutathatja, mire képes, Peterként megvillanthatja a humorát, míg Tom Holland a színészi tehetségét akkor, mikor Thanos csettintésének hatására Tony Stark (Robert Downey Jr.) kezei között meghal.

Bosszúállók: Végjáték (2019)

Ugyan Peter csak az utolsó felvonásban ugrik be a buliba, de a Végjáték jelenti a Holland-érának azt az eseményt, ami Ben bácsi halála volt Garfield és Maguire inkarnációinak. Most veszíti el (a közönség szeme láttára) azt az apafigurát, aki útmutatót adott neki a hősködéshez és az élethez: Tony Starkot.

Pókember: Idegenben (2019)

Peter megpróbál újra visszazökkenni a középiskolai életbe az óriási őrület után, amit át kellett élnie. De egy másik univerzumból jött néhány szörny, akik a Földet fenyegetik – ezt hazudja legalábbis Jake Gyllenhaal karaktere, Mysterio. A film közvetlen hatással van a Nincs hazaút eseményeire, az utolsó stáblistás jelenetig érdemes minden jelenetére emlékezni.

Pókember – Irány a Pókverzum! (2018)

Ha szeretnél legalább egy kicsit képet kapni arról, mire számíthatsz a Nincs hazaútban és mi ez az egész multiverzum-biznisz, akkor az Irány a Pókverzumot ajánljuk. Ez ugyan nem kapcsolódik az Marvel univerzumához, de nagyjából hasonló az alapkoncepciója, mint a Holland-féle Pókember harmadik felvonásának. Azaz: mi történik akkor, ha különböző univerzumok hálószövői egyazon világba keverednek?

Venom (2018) és Venom 2: Vérontó (2021)

Mint ahogy azt a Pókember 3-nál is említettük, Venom egy klasszikus gonosztevője Pókember világának, aki saját filmeket kapott az utóbbi években Tom Hardy alakításában, aki megszemélyesíti mind Eddie Brockot, mind Venomot. A Venom második részének stáblistás jelenete lehet a legfontosabb a két produkcióból, az ugyanis (spoiler) egy mozdulattal összefésüli az MCU Pókemberét Venommal

Naprakész vagy Marvelből?

Még több

Sztárhírek