Királyi családba születtek, de mindent eldobtak a szerelemért

Azt gondold, hogy Harry herceg az egyetlen, aki a szerelméért képes volt a régi életét jegelni? Ki kell ábrándítanunk, nem az övék az egyetlen ilyen love story.

Királyi családba születtek, de mindent eldobtak a szerelemért

Harry herceg és Meghan Markle távozása a királyi család berkeiből elég durva sokk volt a royalistáknak, de az a helyzet, hogy nem ők az egyetlenek, akik mindent eldobtak csak azért, hogy a szerelmükkel lehessenek. Meg fogsz lepődni, hogy milyen hosszú a lista! 

Fülöp herceg 

Ha te is megszállottan szereted a The Crown-t, akkor talán nem mondunk újdonságot azzal, hogy Fülöp herceg mennyi mindent feladott az ő Lilibetéért. Bár a herceg a királyi család tagja volt (nyugi, azért szó sincs vérfertőzésről), Görögországban és Dániában szintén hercegi pozíciót töltött be, amiről le kellett mondania, amikor elvette feleségül Erzsébetet. És ez még nem minden! Fülöp nemcsak a rangjairól, de a katonai szolgálattól is megvált, mert ez volt az ára annak, hogy beházasodjon a családba, pedig ez volt az élete.

VIII. Eduárd 

Eduárd és Wallis Simpson románca a brit történelem egyik legnagyobb foltja, hiszen a király előtérbe helyezte a szerelmét a népével és a pozíciójával szemben, persze ezt nyilván nem lehet felróni neki. Azt már annál inkább, hogy még a nácikkal is képes lett volna szövetkezni csak azért, hogy újra pozícióhoz jusson – de ez egy másik történet. A király hivatalos közleményében így fogalmazott:  

Lehetetlennek bizonyult számomra hordozni a királyi kötelességek és felelősségek nehéz terhét annak a nőnek a támogatása és segítsége nélkül, akit szeretek. 

Mivel a mindenkori király egyúttal az egyház feje is, ezért elképzelhetetlen volt, hogy egy elvált nőt vegyen feleségül, az pedig pláne, hogy királynét faragjon belőle, úgyhogy ezúttal a szerelem győzött. 

Mako japán hercegnő 

Mako japán hercegnő még 2017-ben visszautasította a trónt, ez azonban nem az ő döntése volt. A királyi törvények szerint a női trónörökösnek le kell mondani a címéről, ha a partnere nem rendelkezik arisztokrata címmel. Mivel a hercegnő nem szerette volna elhagyni szerelmét, Kei Komuro-t, ezért 2021-es esküvőjükkel egyidejűleg elvesztette a rangját. Ugyanakkor a pár így is nagyon boldog, Mako még azt a pénzt sem fogadta el a családjától, ami a lemondása miatt megillette volna. 

Sayako japán hercegnő 

Évekkel Mako hercegnő döntése előtt, Sayako hercegnő, Akihito császár egyetlen lánya is hasonló cipőben járt, ugyanis egy közembert, Yoshiki Kurodát választotta partnerének és férjének, ezzel pedig maga mögött hagyta a császári háztartást és minden kiváltságot. 

Friso holland királyi herceg 

Friso herceg úgy vette el 2004-ben a szerelmét, Mable Wisse Smittet, hogy nem kért hivatalos áldást rá a holland parlamenttől, ami miatt óriási botrány robbant ki. A herceg ezt követően rögtön le is mondott a helyéről a trónöröklési sorrendben (amúgy is a bátyja lett volna a soron következő uralkodó), de állítólag ez egy pillanatig sem érdekelte, mert sosem pályázott a királyságra. Feleségével és gyerekeivel Londonban telepedett le, de a tündérmese sajnos 2013-ban véget ért, mert a herceget síbaleset érte, és olyan súlyosan megsérült, hogy az az életébe került.

II. Károly román király

Nem kell messzire menni ahhoz, hogy édes-bús love story-ra bukkanjon az ember. II. Károly román király például kétszer is kénytelen volt lemondani a trónról. Először azért, mert második házassága mellett szeretőt tartott, és ez akkora felháborodást keltett, hogy gyakorlatilag rákényszerítették a lemondásra és száműzték. Másodszor pedig azért, mert visszatérése után a Szovjetúnió olyan nyomást gyakorolt rá, hogy igazából nem volt más választása. Az egészben azonban az az ironikus, hogy ezek után feleségül vette a szeretőjét, Magda Lupescut, azt a nőt, aki miatt először kellett az országát maga mögött hagynia.

via

A királyi családok élete sem feltétlenül egyszerű:

Még több

Sztárhírek