A leggyűlöltebb sorozatkarakterek valójában nem is olyan rosszak

Tényleg annyira rossz ember lenne Ted Mosby vagy éppen Ross Geller? Elmondjuk, hogy szerintünk miért nem érdemlik meg a rájuk zúduló gyűlöletet…

A leggyűlöltebb sorozatkarakterek valójában nem is olyan rosszak

A készítők eredetileg nem szánták őket gonosz karakternek, a nézőknek valamilyen okból kifolyólag mégsem lettek túl szimpatikusak. De vajon a következő karakterek tényleg megérdemlik rájuk ömlő gyűlöletcunamit? Elmondjuk, hogy szerintük miért nem!

Ted Mosby az Így jártam anyátokkalból

A nézők azért utálták meg Tedet, mert a sorozatban hozott néhány megkérdőjelezhető döntést (például amikor egy barátnőjével a születésnapján szakított) és mert túl megszállottan kereste azt a bizonyos nagy őt. Persze tény, hogy Ted semmiképpen nem volt tökéletes – de melyikünk az? Melyikünk nem hoz néha rossz döntést az életben, és bánt meg vele másokat? Biztosak vagyunk benne, hogy léteznek Tednél sokkal gonoszabb és utálatosabb karakterek, akik jobban megérdemelnék ezt az elleszenvet.

via GIPHY

Ross a Jóbarátokból

Oké, tény, hogy Rossnak voltak igazán szörnyű pillanatai a sorozatban (amikor nem akarta, hogy Ben egy babával játsszon, vagy féltékeny volt Rachelre, és nem akart férfi bébiszittert…), de ezek mellett a legtöbb ikonikus pillanatot is neki köszönhetjük. És a rossz húzásai mellett sok jó dolgot is csinált, ő vette meg például Phoebe első biciklijét.

via GIPHY

Dawn Summers a Buffy, a vámpírok réméből

Mi is tudjuk, hogy Dawn szuper idegesítő és nyafogós volt az első évadban, de ez a viselkedés azért egy tinédzser lánynál nem olyan meglepő dolog… És azt is fontos látni, hogy milyen sokat fejlődött az évadok során, és végül mennyire bátor, érett nő lett belőle. Szóval az ő esetében a teljes képet kellene nézni és nem a sorozat eleje alapján ítélkezni.  

via GIPHY

Lori a The Walking Deadből

Azt hitte, hogy meghalt a férje, mert Shane nagyon durván manipulálta. Soha nem jött volna össze vele, ha tudja, hogy Rick még életben van. Akkor mégis miért utálják ennyien, ő is csak egy áldozat volt igazából…

via GIPHY

Emily a Jóbarátokból

A készítőknek direkt az volt a céljuk, hogy Emily egy idegesítő karakter legyen, de, ha felnőtt fejjel újranézed a sorozatot, sokkal jobban át fogod látni a motivációját. Te például mit szólnál ahhoz, ha a vőlegényed az oltárnál állva az exe nevét mondaná ki? Akivel nem mellesleg még mindig legjobb barátok…

via GIPHY

Steve a Stranger Things 1. évadában

Persze többet is tehetett volna azért, hogy megakadályozza a barátait abban, hogy megszégyenítsék Nancyt, de egy ilyen lépés a való életben sem könnyű: Neville Longbottom óta tudjuk, hogy óriási bátorság kell szembeszállni a barátokkal. Egyáltalán nem volt olyan borzalmas a karaktere, mint ahogy azt beállítják.

via GIPHY

Gondold újra a legemlékezetesebb filmes és sorozatos karaktereket:

Még több

Sztárhírek