5 híresség, akinek a mentális problémái már-már életveszélyessé váltak

A képernyőn folyton mosolyognak, az életük tökéletesnek tűnik, de a kulisszák mögött az alábbi hírességek is megküzdenek saját démonjainkkal.

5 híresség, akinek a mentális problémái már-már életveszélyessé váltak

Hiába gazdagok és híresek, a siker önmagában nem védi meg őket a mentális problémáktól, sőt! Sok esetben pont a feldolgozhatatlan és gyorsan jött világhír okozza a gondot. Ma már a legnagyobb sztárok is nyíltan mernek beszélni a mentális problémáikkal folytatott harcról, ezzel is erőt adva minden érintett számára.

Bella Hadid

A modell november egy nagyon őszinte és szívbemarkoló posztot osztott meg Instagramon: kirakott magáról több sírós képet is, mellé pedig az alábbi szöveget írta. „Túl sok kiégésen és összeomláson vagyok túl ahhoz, hogy tudjam: ha elég keményen dolgozol magadon, elég időt töltesz egyedül, hogy megértsd a traumáidat, problémáidat, örömeidet és rutinodat, akkor mindig képes leszel többet tanulni a saját fájdalmadról és arról, hogyan kezeld” – írta Bella, majd hozzáette, hogy évek óta minden nap és minden este sírni szokott. A modell korábban is beszélt már mentális problémáiról, egy interjúban elmesélte például, hogy pont akkor érezte magát a legrosszabbul, amikor elért karrierje csúcsára. „Sokan azzal cikiztek, hogy sosem mosolygok. De ez nem egy póz volt, hanem azt tükrözte, ahogyan érzem magam. Mentálisan és fizikailag is” – nyilatkozta Bella a Vogue-nak. A modellről azt is tudni lehet, hogy Lyme-kórban szenved, ami nem csak rengeteg kínzó fizikai tünettel jár együtt, de mentálisan is nagyon megviseli az érintetteket.

Ryan Reynolds

A Deadpool sztárja 2021 májusában, a Mentális Egészségügyi Tudatosság hónapja alkalmából beszélt őszintén a saját problémájáról.  „Tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül, és fontos, hogy mindazok, akik hozzám hasonlóan, túlterveznek, túlgondolnak, túlterhelnek és túlzottan aggódnak túl sok minden miatt, tudják, hogy nincsenek egyedül” – posztolta a színész. Ryan korábban is nyíltan beszélt gondjairól, elmondta például, hogy régebben rendszeresen szenvedett a szorongás okozta tünetektől. Hányingere volt, és félelem gyötörte, ha valamilyen showműsorban kellett szerepelnie, és mindig halálosan aggódott a jövője miatt. Ezekről a New York Timesnak mesélt egy interjúban, ahol azt is elmondta, hogy gyakorlatilag jelen volt az életében a szorongás, hol a kevésbé sötét fajtája, hol pedig a mindent megbénító félelem.

Katy Perry

Katy 2020 augusztusában egy interjúban mesélte el, hogy a harmincas évei elején súlyos depresszióval küzdött: „Szakítottam a barátommal, a karrierem mélyponton volt, a világ nem akart többet hallani rólam. Hetekig nem tudtam felkelni az ágyból, klinikailag depressziós lettem, és életemben először gyógyszereket kellett szednem.” Katynek szerencsére végül sikerült összeszednie magát, mint mondta, a Smile című albuma meg tudta neki adni azt a szakmai és személyes újjászületést, amire szüksége volt.

 

Sztárok mentális problémákkal

Fotó: Neilson Barnard/Getty

 

Selena Gomez

Selena régóta nyíltan beszélt már róla, hogy a múltban depresszióval küzdött, tavaly pedig azt is elárulta, hogy bipoláris zavart diagnosztizáltak nála. „Sok különböző dolgon átmentem, mire rájöttem, hogy bipoláris vagyok. Minél több információt megtudtam a betegségről, annál többet segített. Már nem félek tőle így, hogy ismerem” – mesélte az énekesnő, aki azt is elmondta, hogy betegségét Amerika egyik legjobb pszichiátriai központjában, a  McLean Hospitalban diagnosztizálták. Selenának a gyógyszeres kezelés mellett terápiára is járnia kell, és mint mondta, mindent megtesz azért, hogy a betegségét kordában tudja tartani.

 

Sztárok mentális problémákkal

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

 

Owen Wilson

Az egész világ megdöbbent, amikor 2007-ben Owen Wilson megpróbált véget vetni az életének. Az eset pont akkor történt, amikor a Trópusi vihar című filmet forgatta volna, amit a barátja, Ben Stiller írt és rendezett, ám a filmben végül Matthew McConaughey helyettesítette. A bulvársajtó akkoriban arról cikkezett, hogy biztosan azért akarta megölni magát a színész, mert nem sokkal korábban szakított vele Kate Hudson. De a valóság az volt, hogy Owen ekkor már évek óta súlyos depresszióval küzdött, amin segítség nélkül nem tudott felülkerekedni. Az öngyilkossági kísérlete után kórházban kapott segítséget a mentális problémáira, és ma már szerencsére teljesen rendbe jött.

 

Sztárok mentális problémákkal

Fotó: Pablo Cuadra/Getty Images

 

Az alábbi sztárok is hihetetlen őszinteséggel beszéltek a mentális egészségükről:

Még több

Sztárhírek