Hivatalos: Erzsébet királynőt leváltották államfői tisztségéből

Nem, nem az állapota miatt, hanem azért, mert a barbadosiak úgy döntöttek, ideje függetlenedni.

Hivatalos: Erzsébet királynőt leváltották államfői tisztségéből

Biztosan tudod, hogy Erzsébet királynő nemcsak Nagy-Britanniában tölti be az államfői tisztséget, hanem más, brit gyarmatokon is, mint például Ausztrália vagy Jamaica, de egészen a mai napig ide tartozott Barbados is. 2021. november 30-tól azonban a karibi sziget államformája hivatalosan is köztársaság lett, ezzel pedig a királynő lekerült a névleges pozícióból, helyét Sandra Mason köztársasági elnök veszi át, a kormányfői székbe pedig Mia Mottley ül. (Feltűnt, hogy mindketten nők? Éljen az esélyegyenlőség!) 

Ez nem azt jelenti, hogy Erzsébet állapota romlásnak indult, a barbadosiak már tavaly megszavazták, hogy a köztársaság felé nyitnának, de a procedúra csak most ért a végére. Károly herceg maga is oda látogatott, hogy köszöntse az új köztársasági elnököt, és minden jót kívánt a “barátainak”. 

Mélyen elkötelezett vagyok e nagyon különleges ország, valamint az ön (Sandra Mason – a szerk.) jövőbeli boldogulása és jóléte iránt. Mindig Barbados barátjának fogom tartani magam. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés

Updateld a hírforrásaidat:

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek