Történelmi pillanatok a királyi családban, amikről még biztosan nem hallottál

Azt gondolod, hogy nincs új a nap alatt, ha a királyi családról van szó? Megcáfolunk, katt tovább!

Történelmi pillanatok a királyi családban, amikről még biztosan nem hallottál

A királyi család évszázadok óta betartja a hagyományokat, vannak azonban olyan dolgok, amikben az elmúlt 50-60 évben kimondottan sokat változtak, lazítottak. Hallottál már ezekről az eseményekről?

1955: Károly herceg volt az első a királyi családból, aki hagyományos iskolába ment

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg alapvetően hittek a hagyományokban, annak idején mégis úgy döntöttek, nyitnak egy kicsit a világ felé. Ennek jegyében hagyományos iskolába íratták be az elsőszámú trónörököst, Károly herceget. Ő volt az első, aki rendes suliban tanulhatott, igaz, saját bevallása szerint eléggé utálta azt! 

1983: Vilmos herceg volt az első baba, aki királyi körutazásra indult

Károly herceg és Diana hercegnő nagy újítóknak számítottak, amikor 1983-ban magukkal vitték külföldi körútjukra az akkor még kisbaba Vilmos herceget. Ilyen korábban nem fordult elő, Diana hercegnő azonban nem volt hajlandó elutazni a fia nélkül.

1985: Vilmos herceg volt az első ovis a királyi családban

A királyi család gyerekei a korábbi évtizedekben, sőt évszázadokban nem járhattak hagyományos óvodába, dajkák és magántanárok gondozták és okosították őket. Diana hercegnő volt az első olyan anyuka, aki arra törekedett, hogy a gyerekeinek átlagos és boldog gyerekkora legyen. Így Vilmos volt az első ovis a családban.

2015: Sarolta hercegnő neve megemlékezés Diana hercegnő előtt

2015. május 2-án megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg egyetlen lánya, Charlotte Elizabeth Diana hercegnő, aki harmadik keresztnevét nagymamája, Diana hercegnő emlékére kapta. Ilyesmire a királyi családban korábban még nem volt példa!

2015: György herceget pont úgy öltöztetik fel, ahogy annak idején Vilmos herceget

Húga, Sarolta hercegnő keresztelőjén az akkor mindössze 2 éves György herceget éppen olyan ruhácskába öltöztették, amelyet annak idején apukája, Vilmos herceg viselt öccse, Harry herceg keresztelőjén.

2018: Sarolta hercegnő trónöröklése biztosított

2018-ban a királynő jóváhagyásával fogadták el azt a törvényt, ami kimondja, hogy Sarolta hercegnő annak ellenére sem kerül hátrébb az öröklési rangsorban, hogy született egy öccse. Ha tehát György herceg valamiért lemond a koronáról, az Sarolta, és nem Lajos herceg fejére száll majd.

2019: Archie-Harrisont csak a születése után napokkal mutatták be

Harry herceg és Meghan Markle elsőszülöttje, Archie volt az első a királyi családban, akit nem mutattak be a világnak a kórház előtt állva már a születése napján. Szülei ugyanis úgy érezték, ez egy olyan hagyomány, ami túl nagy terhet ró a frissen szült anyukákra, ezért Meghan inkább pihent pár napot a babával, mielőtt kiálltak a kamerák elé.

2021: Harry herceg és Meghan Markle nagy bejelentése

Harry herceg és Meghan Markle 2020. februrár 14-én, vagyis éppen Valentin-napon jelentették be, hogy hamarosan kislányuk fog születni. Ez azért volt különleges, mert annak idején Diana hercegnő is a szerelmesek ünnepén jelentette be, hogy Harry herceggel terhes.

Forrás: goodhousekeeping.com

Szeretnél még többet megtudni a királyi családról? Akkor ezek is érdekelhetnek:

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek