A brit uralkodói család tagjai, akik egy rokonukkal házasodtak össze

A cím talán sokkolónak tűnhet, de attól még igaz!

A brit uralkodói család tagjai, akik egy rokonukkal házasodtak össze

Közismert tény, hogy a brit uralkodói család tagjainak tiltólistáján számtalan dolog szerepel: néhány kivételtől eltekintve nem lehet saját Instagram-profiljuk, nem foghatják meg egymás kezét nyilvánosan, kizárólag akkor hordhatnak feketét, amikor gyászolnak, nem szavazhatnak, a kamerák, illetve a közönség előtti csók pedig kifejezetten tabunak számít a köreikben. Ám akad valami, ami felett lazán szemet hunynak, pedig ez a dolog minden, csak nem hétköznapi…

A royal között ugyanis évszázadok óta előfordul olyan, hogy valaki az egyik (távoli) rokonával kössön házasságot. Sőt! Régen éppen ezzel a lépéssel tartották tisztán a vérvonalat, így fűzték szorosabbra a szálakat a családban vagy erősebb politikai szövetségeket építettek ki vele. De vajon mi a helyzet most?

Viktória brit királynő és Albert szász-coburgi és gothai herceg

Viktória és Albert

Viktória és Albert (Fotó: Roger Fenton/Getty Images)

Keresve sem találhatnánk jobb múltbéli példát Viktória királynőnél, aki *kapaszkodj meg*, a határok megerősítése és a béke megőrzése miatt első ágú unokatestvéréhez, Alberthez ment feleségül. (Mindketten Ferenc szász–coburg–saalfeldi herceg unokái voltak.)

II. Erzsébet királynő és Fülöp edinburgh-i herceg

II. Erzsébet és Fülöp

II. Erzsébet és Fülöp (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Bizony, bizony, II. Erzsébet is felkerült a listánkra és most gyorsan le is vezetjük neked, hogy miért: Anglia jelenlegi uralkodója Viktória brit királynő ükunokája, ahogyan bizony néhai férjének Fülöp hercegnek is. Úgyhogy hiába is osztunk-szorzunk, ez azt jelenti, hogy ők ketten harmad-unokatestvérek.

Károly walesi herceg és Diána walesi hercegné

Diana és Károly

Diana és Károly (Fotó: Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

William Cavendish-nek, azaz Devonshire 3. hercegének összesen hét gyermeke született: az egyik fia Károly herceg felmenője, míg az egyik lánya Diana őse volt. Vagyis a távoli unokatesói szál az ő esetükben is IGAZ.

Harry herceg és Meghan Markle

Meghan Markle és Harry

Meghan Markle és Harry (Fotó: Karwai Tang/Getty Images)

Rájuk egészen biztosan nem tippeltél volna, hiszen konkrétan egy másik földrészen születettek és nőttek fel, de képzeld! Még ez SEM jelenti azt, hogy ne lehetnének rokonok… Ralph Bowes, Durham megye seriffje (aki a 15. században élt) ugyanis nem csak II. Erzsébet felmenője, hanem Meghan apjának, Thomas Markle-nek is. Szóval igazán senki nem vádolhatja tovább azzal Meget, hogy nem született hercegné…

Forrás: The Times of India

A rokonnal való házasságkötés helyett inkább az öltözködésben kövesd a példájukat:

Még több

Sztárhírek