Hailee Steinfeld: „Tudom, mit szeretnék magamtól, a kapcsolataimtól, a munkámtól és úgy általában az élettől”

Hailee Steinfeld ugyan még csak a hétvégén lesz 25 éves, de máris mindenhez IS ért. Szerepelt az instant kultkedvenccé vált Dickinson című sorozatban, ő a Marvel Sólyomszem-sorozatának női főszereplője, és nem mellesleg szupermenő popsztár is. És még mindig nem fogyott ki az energiából.

Hailee Steinfeld kitartóan bizonygatja, hogy a lakása tiszta kupleráj. 10 nap múlva költözik a New York City-beli otthonából, és ahogy ő mondja, az édesanyjával együtt már „az utolsókat rúgják”. (Csak csendben jegyezzük meg, hogy mikor megkérdeztük, hogy valóban háborús hangulat uralkodik-e a kamera túloldalán, és megfordította a laptopját, hogy megmutassa a lakást…az így is rendezettebb volt, mint a miénk egy jobb napján.)

A költözés csak egy a sok tétel közül, ami Hailee teendőlistáján szerepel. Most fejezte be a harmadik és egyben utolsó évadát a leghosszabb projektnek, amin eddig valaha dolgozott – a Dickinson című Apple TV+ sorozatot, ahol a címszereplő költőt, Emilyt alakítja. Aztán ott van a Marvel Hawkeye-sorozata, ami november 24-én indította útjára Hailee várva várt útját az íjász Kate Bishop szerepében. Aztán jönnek majd az új dalai (mi szóltunk!) 2022-ben, amiért a rajongók azóta könyörögnek, hogy megjelent a zuhanyzás-közben-remekül-énekelhető dalokkal teli albuma Half Written Story címmel másfél évvel ezelőtt egy állítólagos szakítás után.

Hailee Steinfeld

Fotó: ELLEN VON UNWERTH, Dolce & Gabbana blézer és body, Cartier fülbevaló és gyűrű

„0-ról 100-ra tekertem magam” – mondja Hailee, miközben a kiskutyája, Martini, egy yorki, bekuckózik a pulcsijába. Az interjúnk előtt Hailee a Velencei Filmfesztivál sétányán élvezte a napsütést, utána pedig a New York-i divathéten rendezett Michael Kors divatbemutató első sorába volt hivatalos. Míg három nappal ezután a Met-gála vörös szőnyegén kápráztatott el mindenkit.

Szóval, mint az már kiderült, Hailee *elfoglalt*. De a hosszúra nyúlt pandémia miatti otthon lazulás után gyakorlatilag mindenbe óriási izgatottsággal vág bele. „Örültem, hogy megvolt ez a furcsán kierőszakolt kis szünet, de boldog vagyok, hogy visszatérhetek” – magyarázza. Ahogy a Cosmo olvasóinak kérdéseire is boldogan válaszol – mert az interjú előtt az amerikai Cosmo meghívott minden kedves olvasót és kábé az egész Instagramot, hogy vegye ki a részét ebből a beszélgetésből, és kérdezzen bármit, amire kíváncsi. Ennek pedig a következő eredménye lett.

Cosmo: Az első kérdés rögtön tőlünk érkezik, mert nagyon érdekel minket: hogyan tudtál te, szuperelfoglalt, híres emberként odafigyelni magadra az elmúlt másfél évben?

Hailee Steinfeld: Olyan emberekkel dolgoztam – akiket szeretek és akikre felnézek –, akik úgy gondolkoznak, hogy „Nincs szükségem szünetre, imádom, amit csinálok”. És ezt el is hiszed nekik, nem? Nekem is van egy olyan részem, akinek „csak a munka, nulla alvás” a mottója. De a helyzet az, hogy szükségem van arra a nyolc órára. Ha ez nincs meg, nem a szebbik arcomat mutatom.

Cosmo: Igen, a pandémia előhozza azt az epifániát az emberben, miszerint: a munka és az élet két teljesen különböző dolog.

Hailee Steinfeld: Négy hónapja tartott a járvány, amikor megütött a felismerés, hogy az életem – a családom, a barátaim – mind a munkám körül forgott, ami boldoggá tesz, de egyúttal fárasztó is. Most kezdek ráébredni, ahogy telik az idő és még mindig ebben a fura szituban vagyunk, hogyan és hol hatott rám a pandémia leginkább – és miért.

Hailee Steinfeld

Fotó: ELLEN VON UNWERTH, Stella McCartney ruha, Cartier fülbevaló

Cosmo: Rengeteg olyan kérdést kaptunk a rajongóktól, amik összesen két szóból álltak: „Új dalok?”. Aztán voltak olyanok is, akik inkább arra voltak kíváncsiak, mennyire fog eltérni az új lemezed hangulata a korábbitól, hiszen a Half Written Story inkább szív- meg világfájdalomról szólt.

Hailee Steinfeld: A pandémia elején jöttem ki azzal az albummal és nagyon büszke voltam rá, mert meg tudtam fogalmazni azt a szenvedést, amit akkor éreztem, és ami annyira fájt, hogy azt hittem, sosem tudom szavakba önteni. Először nem gondoltam, hogy mindez a nyilvánosságra tartozik. Úgy éreztem, hogy elég annyit tennem, hogy megírom, és ha nem akarom, semmi nem lesz belőle. Ezzel meg is volt a kis dühös-és-szomorú-csaj–pillanatom. És aztán kiderült, hogy csak ennyi kellett ahhoz, hogy újra táncra perdítő, jó hangulatú dalokat kezdjek el írni. Ez volt az a pont is, amikor már annyira szerettem volna elmenni otthonról, bulizni egy hatalmasat, inni egyet a barátaimmal, egyáltalán látni, megölelni, megérinteni őket, beszélgetni velük. Ezért fogtam, és megpróbáltam megteremteni magamnak ezt a világot, amire soha nem vágytam még ennyire – aztán úgy voltam vele, hogy meglátjuk, mi sül ki belőle. Nagyon hiszek a manifesztálás erejében. Most ott tartok az életemben, hogy tudom, mit szeretnék magamtól, a kapcsolataimtól, a munkámtól és úgy általában az élettől. És szeretném is elérni mindezt. Az első lépés, hogy megfestem, hogyan is képzelem el a jövőm képét.

Cosmo: Pontosan mik azok a dolgok, amiket szeretnél?

Hailee Steinfeld: Egy olyan társat például, aki elsősorban őszinte és hűséges, de egyúttal biztos önmagában és képes a maga életét élni, miközben én is élem a sajátom. Fura ezt hangosan kimondani, olyan rég érlelgettem már a fejemben. Több dalom is arról fog szólni, hogyan ragadjuk meg az irányítást és hogyan legyünk saját magunk urai. Mert szerintem van abban valami erő, ha megszerzed, amire vágysz, még ha ez csak annyi is, hogy nem akarsz egyedül lenni.

Cosmo: A járvány alatt sok szingli feltehette magának a kérdést: kivel akarom meghódítani a világot?

Hailee Steinfel: Pontosan ez az, amiről beszélek. Kivel akarom meghódítani a világot? Milyen típusú ember ő? Hogy néz ki? Milyen elveket vall? Nem feltétlenül olyan kérdések ezek, amikre tudom is a választ, de míg korábban eszembe sem jutottak, addig most legalább felteszem őket. Élvezem, hogy elértem ebbe a szakaszába az életemnek, amikor már így gondolkodom a dolgokról.

Cosmo: A magánéletedet nem vered nagy dobra, de a rajongóid végtelenül kíváncsiak arra, kivel randizol. Mit tudsz mondani azoknak, akik majd’ meghalnak, hogy betekintést nyerjenek a szerelmi életedbe?

Hailee Steinfel: Most leginkább magamra koncentrálok és rettenetesen jól érzem magam ettől. Persze vannak pillanatok, mikor kicsit besokallok, hogy körülöttem mindenkit eljegyeznek, feleségül vesznek, vagy egyáltalán van valakijük. Persze ez csodálatos, és sosem érzem azt, hogy „Úristen, annyira egyedül vagyok”, de azért vicces, hogy az elmúlt, nagyjából egy évben milyen sokan lettek menyasszonyok vagy mentek férjhez. Ilyenkor úgy vagyok vele, hogy „Egy kicsit lassítsatok és várjatok be, oké?”.

Hailee Steinfeld

Fotók: Larry Busacca, Don Farrall, subjug, Brian Hagiwara, Gareth Cattermole/Getty Images

Cosmo: Teljesen megértjük. A Dickinson-fanok szintén elárasztottak minket kérdésekkel. Az egyik például ez volt: Milyen érzés leszbikus ikonnak lenni? (Az üzenetet egyébként EMISUE FOREVER néven írták alá, a becenéven, amit az internet adott Emilynek és a sógornőjének/szeretőjének, Sue-nak.)

Hailee Steinfeld: Wow, hát, köszi…! Egészen elképesztő egy olyan sorozathoz tartozni, amitől az emberek erőt kapnak ahhoz, hogy küzdjenek a skatulya ellen, amiben megpróbálják elhelyezni őket; és hogy egy olyan karaktert alakíthatok, aki nem kért bocsánatot, amiért önmagát adta egy olyan időben, amikor ez elfogadhatatlan viselkedés volt. Egyetlen út volt a nők számára, ő pedig pont az ellenkező irányba futott. Ezt imádom.

Hailee Steinfeld

Fotó: ELLEN VON UNWERTH, Aya Muse ruha, Chloe Gosselin magassarkú,
Erickson Beamon fülbevaló, Mateo gyűrű

Cosmo: A Dickinson új évadának első néhány epizódjában a karakterek sok olyan problémával találják szembe magukat, melyek ma is ismerősek lehetnek. Az egyik legnagyobb, hogy hogyan küzdesz meg egy világméretű dologgal – esetünkben a járvánnyal, az övékben meg az amerikai polgárháborúval – úgy, hogy közben igyekszel normális életet élni. Mennyire érezted katartikusnak, hogy ezt feldolgoztátok?

Hailee Steinfeld: Nagyon. A zene, film és a televíziózás nagy rajongójaként gyakran fordulok ezekhez a médiumokhoz. Vannak művészek, akik miatt sikerült túllendülnöm dolgokon, akik segítettek felnőni. Vannak filmek és sorozatok, amiket, ha bekapcsolok, mintha minden gondomat kiűznék a fejemből és teljesen át tudom adni magam az élménynek. Ebben az évadban Emily nagy küzdelme, hogy találjon egy módszert mások megsegítésére. Abszolút voltak hasonló pillanataim – meg kellett találnom azt a szűk rést, amin keresztül úgy éreztem, végre teszek valamit. Megértettem, hogy Emily-n és a sorozat szezonján keresztül ez valóban megtörtént.

Cosmo: Rengeteg rajongó kért meg minket, hogy kérdezzük meg – mindenféle spoilerezés nélkül –, hogy úgy tudtad-e befejezni a történetet, hogy azzal elégedett legyél.

Hailee Steinfeld: Hááá! Képzeld, mi lenne, ha azt mondanám, nem tudom! Nem, pontosan tudom. Ez a sztori, és különösen ez az évad olyan reményteljes volt, miközben persze ott a gyász és a szomorúság, ami keveredik a Dickinson őrült és különc humorával; így az egésznek kifejezetten jó vége lesz. Bár bizonyos értelemben mégsem ér véget, hiszen Emily Dickinson munkássága tovább él, ahogy remélhetőleg ez a sorozat is.

Cosmo: Órákig tudnánk még a Dickinsonról beszélgetni, de az emberek a Hawkeye-ra is nagyon kíváncsiak. Milyen volt Florence Pugh-val dolgozni, aki a második Fekete Özvegyet, Yelena Belovát alakítja? Rögtön tudtad, hogy jól kijöttök majd?

Hailee Steinfeld: Ó, száz százalékig. Őszintén, azonnal éreztem. És nagyon remélem, hogy ő is ezt mondja majd. Atyaég. Most, hogy itt lelkendezem, nem lenne vicces, ha ő meg úgy reagálna, hogy „Ez a csaj?!”. Nem, amúgy nagyon hasonló az energiánk. Volt egy pillanatunk egy jelenet forgatása közben, amikor úgy félrement valami, hogy már nem tudtuk visszahozni. Olyan szinten tört rám a röhögőgörcs, hogy volt, aki azt hitte, sírok – nem tudom, ez mit mond el a nevetésemről – és emlékszem, berohant egy rakás stábtag, hogy minden rendben van-e. Én meg hisztérikusan szakadok a nevetéstől, konkrétan a földön fetrengve. A dolog pikantériája, hogy semmilyen formában nem volt humoros a jelenet. Tényleg fantasztikus volt a közös munka.

Hailee Steinfeld

Fotó: ELLEN VON UNWERTH, Dolce & Gabbana blézer és body, Cartier fülbevaló és gyűrű

Cosmo: Mi is biztosak voltunk benne, hogy nagyon szórakoztató lesz titeket együtt látni. Milyen volt megkapni a szerepet?

Hailee Steinfeld: Amikor megtudtam, hogy enyém a munka, épp beértem a Dickinson forgatására. A sofőröm kiszállt a kocsiból és jött ajtót nyitni, de én magamra zártam, mert úgy éreztem, kell még egy perc. Már egy ideje nem kaptam „enyém a meló”-hívást.  Felhívtam anyut és sírva fakadtam ott a hátsó ülésen. „Tiszta őrület” – gondoltam. Próbáltam feldolgozni, mennyire különbözik ez majd a Dickinsontól, és mennyire készen állok rá, de közben meg szorongok is az egésztől.

Cosmo: És a két karakter *tényleg* nagyon különböző. Melyikük képességét szeretnéd jobban? Kate Bishop harc- és íjásztudását vagy Emily írói vénáját?

Hailee Steinfeld: Úristen. Emily tehetségét, mert bárki meg tud tanulni harcolni. Az a típusú írás viszont…szinte felfoghatatlan. Egy istenadta, veleszületett képesség, amit nagyon szívesen tudnék a magaménak.

Cosmo: Még egy utolsó Hawkeye-kérdés: Mit tudsz elmondani, ha egyáltalán bármit is megoszthatsz, Lucky, a pizzakutya szerepéről a sorozatban? [Ő a Sólyomszem-képregények közönségkedvenc állatkája, Clint Barton hű társa. Azért pizzakutya, mert a kedvenc eledele után így azonosítja saját magát – A szerk.]

Hailee Steinfeld: Hogy mit mondhatok? Hát, Kate és Lucky együtt vesznek részt ebben a kalandban. Az igazi kutya, aki Lucky-t alakítja – Joltnak hívják egyébként – elgondolkodtatott, hogy talán Martinit is ki kéne képeznem. Mondtam is Jolt gazdijának, hogy örülnék, ha Martini reagálna olyanokra, mint az „ül”, „gyere”, meg hasonlók. Ő azt felelte, hogy hagyjam nála két hétig és máris tudni fog mindent. Erre én: „Először is, nem hagyom a kutyámat senkinél két héten át. Nagyon szépen köszönöm”.

Eredeti szöveg: Emma Baty
Fordította: Rakita Vivien
Stylist: Cassie Anderson
Haj: Luke Chamberlain
Smink: Kristine Studden
Berendező: Brian Crumley, Rob Strauss Studio
Gyártás: Crawford & Co Productions
Helyszín: Brooklyn Point

Olvass még interjúkat a kedvenc sztárjaiddal a Cosmón:

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek