Miller Dávid: „Az, ami számomra a sikert jelenti, borzasztóan törékeny dolog”

A Cosmo.hu szerkesztőségében mindenkinek megvan a maga kedvence, ha híres magyar férfiakról van szó, és mostantól heti rendszerességgel ismerheted meg őket. Barna Borié például Miller Dávid, és nem lepődünk meg, ha a te toplistád élén is pont ő szerepel.

Művészcsaládba született és a színházban nőtt fel, mégis Angliába költözött színészetet tanulni Miller Dávid, mert nem szerette volna, hogy a szülei, Ullmann Mónika és Miller Zoltán révén ítéljék meg őt a szakmában. Amikor három éve először ültünk le beszélgetni, még leginkább sorozatszínészként próbált érvényesülni, mára pedig már kipipálhatja a bakancslistáján a szólóénekesi és a műsorvezetői karriert is. A kitartásból és az újrakezdésből pedig bárki leckéket vehetne tőle.

Dávid a London School of Dramatic Art befejezése után rögtön egy mozifilm-felvételére térhetett vissza Magyarországra – és bár a film, a Pappa Pia 2017-ben elhasalt a kritikusoknál, Dávid kudarcélmény helyett hasznos tapasztalatként tekint vissza rá és a karrierje egyik mérföldköveként emlegeti az interjúnk közben: „Annak ellenére, hogy a végeredmény nem úgy sikerült, mint azt sokan elterveztük, mégiscsak ez volt életem első komoly szerepe. Mindenki az utolsó pillanatig a maximumot hozta ki magából, én pedig a mai napig kamatoztatom azt a tudást, amit a készítése alatti harminc napban szereztem” – meséli, de közben azt sem tagadja, neki is meg kellett küzdenie a Pappa Pia szakmai fogadtatásával. „Végül elengedtem ezt, és arra koncentráltam, hogy mennyire sokat tanulhattam a filmezésről.”

Miller Dávid

Fotó: Donka Panna

De hasonlóan érez az egy évvel később bemutatott Vörös veréb thrillerrel kapcsolatban is, amiben Jennifer Lawrence mellett kellett meztelenre vetkőznie egy jelenetben.

„Nem az számít, hogy mi került ki a vágószobából. Hiába tartom utólag értelmetlennek azt, amit kértek tőlem, mégis hálás vagyok azért, hogy a részese lehettem egy amerikai szuperprodukciónak. Erre csak kevés magyar színésznek van lehetősége.”

 Dávid azt vallja, ma nem az lenne, aki, ha nem minden úgy történik, ahogyan történt. „Nagyon szép az a szakma, amit választottam magamnak (és amit szerencsére űzhetek is), de a mélységeit is a helyén kell kezelnie az embernek. Ehhez persze erőre, hitre és kitartásra van szükség.”

Miller Dávid

Fotó: Donka Panna

A Vörös Veréb után egyébként főleg külföldi produkciókban kapott epizódszerepeket, majd 2018-ban az RTL Klub A Tanár című sorozatában is felbukkanhatott pár rész erejéig. „Akkor úgy éreztem, hogy végre történik valami hazai szinten, és nem csak néhány mondatos karaktereket játszhatok majd el. De mégsem kezdtek dőlni a munkalehetőségek, elvétve hívtak castingra is. De még ha el is mentem egy-kettőre, nem kaptam meg a szerepet. Ez teljesen visszarántott a földre.” Dávid azt is elárulta, hogy ekkorra elfogyott a pénze, ezért egy vendéglátóhelyen kezdett el dolgozni mosogatóként.

„Óriási kudarcként éltem meg, mégis úgy döntöttem, nem ülök tovább otthon és nem szomorkodom amiatt, ami nem történt meg, hanem cselekszem.”

 Három héttel később azonban behívták őt egy szereplőválogatásra és végre visszatérhetett a színészethez. A kitartása pedig végül tényleg – szó szerint – meghozta a gyümölcsét.

Miller Dávid

Fotó: Donka Panna

A kezdeti nehéz évek után olyan közönségkedvenc sorozatokban szerepelt, mint az Alvilág, az Ízigvérig, a 200 első randi, a Jófiúk vagy a Mellékhatás. 2020 végén pedig (igen, jól számoltad, 24 éves korában) a Banán-jelmez mögé bújva megnyerte az RTL Klub Álarcos énekes második évadját. Azóta belevágott a szólóénekesi karrierjébe, szinkronizál és már műsorvezetőként is debütált a TV képernyőkön: a Mit nézel? és a Reggeli műsorában is találkozhatsz vele, és csak úgy mellesleg ő a jubileumi, 10. X-Faktor műsorvezetője is. De hiába az egyre bővülő CV, Dávid egyáltalán nem érzi úgy, hogy innentől már csak felfelé ívelhet a karrierje.

„A 15 perc hírnév tényleg 15 perc hírnév. Az, ami számomra a sikert jelenti, borzasztóan törékeny dolog, és erre nagyon vigyázni kell. Azon dolgozom, hogy megtanuljam sokkal jobban megélni és megbecsülni ezeket a pillanatokat. Ha valaki elhiszi, hogy egy ponton túl már kizárólag szárnyalhat a karrierje, általában pont az fut rá egy lejtőre. Szeretnék megmaradni az alázat szintjén”

 – mondja, majd elnézést kér azért, amiért sokat beszélt (magáról). Pedig én kérdeztem.

Inspiráló férfiak, akiket egyszerűen imádunk:

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek