Már 19 éves a Stranger Things Finn Wolfhardja, és sokkal vagányabb, mint gondolnád

15 évesen rock bandában játszott, imádja a békákat, a bohócoktól viszont retteg – Finn Wolfhard a szemünk előtt cseperedett cuki kisfiúból jóképű tinivé, és készen áll rá, hogy a következő években végleg meghódítsa Hollywoodot.

Már 19 éves a Stranger Things Finn Wolfhardja, és sokkal vagányabb, mint gondolnád

Finn Wolfhard mindössze 14 éves volt, amikor 2016-ban megkapta Mike Wheeler szerepét a Stanger Things című sorozatban. A műsor nem csak a világhírt hozta el neki egy csapásra, de a tehetségére is azonnal felfigyeltek a filmes berkekben. 2017-ben szerepet kapott  Stephen King világsikerű 1986-os regénye alapján készült AZ című horrorfilmben, illetve annak folytatásában is, és még ugyanebben az évben be is zsebelt egy Teen Choice Awards, valamint egy Young Artist Award-jelölést, és haza vihetett egy Screen Actors Guild-díjat. A karakteres hangja miatt szinkronszerepekre is szívesen hívják, a The Addams Family animációs filmben ő adta a hangját Mopszli Addamsnek. Az elmúlt években szerepelt még Az aranypinty című drámában és a The Turning című horrorban, valamint az idén bemutatott Szellemirtók – Az örökség című moziban. 

De ha mindez nem lenne elég, Finn az évek során több videoklipben is feltűnt szereplőként, majd 2017-ben rendezőként debütált (igen, tudjuk, nagyon meredek) a Spendtime Palace nevű banda Sonora című klipjével. A rendezés egyébként mindig is vonzotta, korábban egy interjúban elárulta, hogy felnőtt korában rendező szeretne lenni. Kétségtelen, hogy a fiatal srác előtt óriási jövő áll, mi pedig alig várjuk, hogy újabb és újabb filmekben csillogtathassa meg a tehetségét. Ám addig is a születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk néhány érdekes, vagy éppen vicces infót a ma 19 éves Finnről.

Saját zenekara van

A filmezés mellett a zene a mindene: játszik gitáron, basszusgitáron, zongorán, dobon és harmonikán, szóval egy igazi multitálentum. 2017-ben három haverjával együtt meg is alapította az első rock bandáját Calpurnia néven. Ebből a bandából tavaly végül kilépett, de nem tétlenkedett sokáig, jelenleg a The Aubreys zenekar tagja. 

Még modellkedik is

Igen, a filmezés és zenélés mellett modellként is kipróbálta magát: 2019-ben debütált a Saint Laurent őszi/téli kampányának arcként.

A bátyja szintén színész

Finn 23 éves bátyja, Nick is színészkedik – láthattad már a The InBetween című drámában és szinkronszínészként Az utolsó srácok a Földön című animációs sorozathoz adja a hangját.

Gyerekként kezdte

Első színészi munkáját a Craigslist amerikai hirdetési oldalon kapta, majd 2014-ben debütált a képernyőn Zoran karakterében A visszatérők című sorozatban, később pedig Jordie Pinskyt alakította az Odaát című sorozatban.

Imádja a békákat

Vannak kutyások és macskások – Finn viszont igazi békás srác! Még egy saját limitált ruhamárkája is volt, amelyet apró zöld békák díszítettek.  Betegen válogatták be a Stranger Thingsbe

Finn a casting előtt lebetegedett, így nem tudott személyesen elmenni a válogatóra – helyette egy videót küldött a sorozat készítőinek. Betegség ide vagy oda, ez a srác annyira tehetséges volt már akkor is, hogy még így is felfigyeltek rá a filmesek!

Hogy mitől fél a legjobban?

A bohócoktól! Egy interjúban elmondta, hogy a bohócoktól retteg a legjobban – talán pont ezért játszotta annyira jól a karakterét az AZ című horrorban. 

Inspiráló pasikból nincs hiány:

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek