5 karácsonyi szokás az angol királyi családban, amiről talán még nem is hallottál

A királyi családban nem egészen úgy zajlik a karácsony, mint a legtöbb helyen, és erre a következő néhány fun fact tökéletes bizonyíték.

5 karácsonyi szokás az angol királyi családban, amiről talán még nem is hallottál

A brit királyi családnak rengeteg hagyománya van, ezeket ráadásul igyekeznek 100 százalékig betartani, hiszen az uralkodó, II. Erzsébet királynő kimondottan háklis erre. A karácsony sem kivétel, sőt, az ünnepi készülődésnek és magának az ünneplésnek is van egy sajátos forgatókönyve.

Bevásárlás uralkodói módra

II. Erzsébet királynő jóformán egész életében maga intézte a karácsonyi ajándékvásárlást a családtagjainak, ezt minden évben a híres londoni üzletházban, a Harrods-ban bonyolította le. Mivel 95 éves is elmúlt, erre sajnos egyedül már nem képes, de udvarhölgyei segítségével még a mai napig onnan vásárolja a meglepetéseket.

Saját vagon 

A királynő évtizedek óta minden évben Sandrighamben tölti a karácsonyt, ide hívja meg az összes rokonát is. Már az ünnepek előtt egy héttel odautazik a teljes személyzetével, ehhez pedig egy külön vagont bérel magának a vonaton. Szomorú, de idén először szeretett férje, Fülöp herceg már nem tarthat vele, így valószínűleg Károly és Kamilla kíséri majd el.

Közös díszítés

A királynő számára fontos, hogy legyen egy olyan karácsonyfa, amit együtt díszít fel a család – ezt általában december 24-én teszik meg. Mivel az uralkodó ízlése bizonyos értelemben nagyon visszafogott, erre a fácskára bizony nem kerül túl sok dísz. 

Karácsonyi meccs

Vilmos herceg és Harry herceg még gyerekkorukban alakítottak ki egy új hagyományt: ennek jegyében megkérték a Sandringham-birtok személyzetét, hogy álljanak be velük focizni. Sajnos idén valószínűleg elmarad a meccs, hiszen Harry és Meghan egészen biztosan nem töltik majd az ünnepeket a királyi családdal, miután még csak nem is válaszoltak a meghívásra. 

Te jössz!

A királyi család egyik kedvenc időtöltése karácsony estéjén a Charades, vagyis a kitalálós játék. Ennek lényege, hogy csapatokba rendeződnek és mindig van valaki, aki elmutogat egy feladványt, a csapattagoknak pedig ki kell találniuk, mi lehet az adott szó vagy kifejezés. 

Forrás: cosmopolitan.com

Szeretnél még többet megtudni a királyi családról? 

Még több

Sztárhírek