Ekkorát fordult a világ mindössze két év alatt Manuellel

Emlékszel még, hogyan robbant be a köztudatba Gödöllei Emánuel, azaz Manuel?

Ekkorát fordult a világ mindössze két év alatt Manuellel

Gödöllei Emánuel, vagyis Manuel sikere az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy az X-Faktornak ugyan minden szériában csak egy első helyezettje van, győztese azonban több is lehet. Pedig Manuel eredetileg egyáltalán nem is akart jelentkezni a tehetségjutató kilencedik évadjába. „Amúgy 2020-ban akartam elmenni az X-Faktorba, de a legfőbb oka, hogy 2019-ben elmentem, hogy akkor volt egy nagyon sz*r melóhelyem. Már bele voltam fáradva, hogy másfél évem autómosókra ment el, meg fel sem tudnám sorolni, annyi helyen dolgoztam. Igazából ez volt a fő oka, hogy na, most valamit csináljunk, valamit kezdjünk ezzel az egésszel és valami csak lesz” – nyilatkozta utólag a Blikknek.

Manuel az X-Faktorban

Így kezdődött minden… (Fotó: RTL Klub Sajtóklub)

Az akkor 18 éves Manuel (az X-Faktorban még az MnlSide művésznevet használta) már a válogatóra is egy saját dallal érkezett 2019 júniusában, aminek hivatalos megjelenését végül az első adás napjára időzítették októberben. A Messziről jöttem szövegét a saját élete, pontosabban a nehéz családi háttere inspirálta. A rapper-énekes produkciója annyira lenyűgözte a zsűrit, hogy 4 igennel és kizárólag pozitív visszajelzésekkel juttatták tovább, ByeAlex pedig már akkor kijelentette, szeretne neki segíteni. „Nagyon tehetséges vagy szerintem” – mondta és azt is hozzátette, ígéretesnek tartja a srácot.

Manuel dalát már ott, a válogatón slágernek kiáltották ki, a jóslatuk pedig ősszel valóra is vált. „Valahol éreztem, hogy nagyot szól majd, de nem gondoltam, hogy ekkorát. A legnagyobb nézettsége a második dalomnak van, de nyilván az elsővel futottam be. Sokat dolgoztam rajta, szóval reméltem, hogy olyan lesz, amit sokan szeretni fognak, szerencsére azt mondhatom, hogy bejött” – mondta az énekes-rapper az nlc.hu-nak. A Messziről jöttemhez készült videoklip számlálója már 11 millió felett jár a YouTube-on és biztosak vagyunk abban, hogy lesz ez még több is.

Manuel az X-Faktorban

Manuel az X-Faktorban (Fotó: RTL Klub Sajtóklub)

A srác a Mentorok házában szintén egy saját számot adott elő, a Ketten című szerzeményét – ezzel be is biztosította a helyét az élő show-ba. Manuel mentora ByeAlex lett és a közös munkájuk eljuttatta őt egészen az elődöntőig. Ebben az adásban viszont sajnos véget ért számára a verseny, de még így is a NAGYON előkelő negyedik helyen végzett.

ByeAlex és a csapata

ByeAlex és a csapata (Fotó: RTL Klub Sajtóklub)

Azért nem igazán volt oka szomorkodni, hiszen a sikerszériája folytatódott.

2020-ban két kategóriában (Az év felfedezettje és Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele) is jelölték őt a hazai zenei élet egyik legrangosabb díjára, a Fonogramra és 2020 márciusában kijött az Elegem van című dala is – ezt az Átmennék követte. De hallhattad őt a Való Világ 10. évadjának főcímdalában, a Pörög az életben is, illetve Dallos Bogival a Benned él számában is.

Aztán brutál sikeresen rejtőzködött az RTL Klub Álarcos énekes című műsorának második évadjában is, mivel majdnem dobogósként, a negyedik helyen végzett a Baba maszk mögött.

Manuel az Álarcos Énekesben

Manuel az Álarcos Énekesben (Fotó: RTL Klub Sajtóklub)

Jelenleg a ByeAlex és a Sleppel közösen készített Rossz esték című dallal pörög a neten, Instagramon pedig már több mint kétszázezren követik őt.

A magánéletét viszont őrzi a nyilvánosság elől, ami érthető is, hiszen a volt X-Faktoros versenyzőtársával való kapcsolatát nagyon felkapták a neten. A Take3 énekesnője, Edina és Manuel 2020 elején, a közösségi oldalukon jelentették be, hogy szakítottak. A srácnak jelenleg alig 80 posztja elérhető az Instán és ezekben egytől egyig szigorúan NEM a szerelmi életről van szó…

Az ő karrierjük kezdetére emlékszel még?

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek