Royalok, akik mindenről lemondtak, hogy hétköznapi életet élhessenek

Hiszed vagy sem, de vannak akik simán beáldozták a címüket a szerelemért vagy a karrierért.

Royalok, akik mindenről lemondtak, hogy hétköznapi életet élhessenek

Valószínűleg kislányok milliói álmodoztak már arról, hogy egyszer csak az történik velük, ami Mia Thermopolisszal a Neveletlen hercegnőben: azaz kiderül, hogy igazából egy királyi családból származnak. De hiába az álomszerűnek tűnő világ, akadnak olyan royalok is, aki ki akart szabadulni az aranykalitkából. Az évek során többen is lemondtak a rangjukról azért, hogy totálisan hétköznapi életet élhessenek. Harry herceg és Meghan Markle visszavonulásával ugyan kettős érzéseink vannak, mivel továbbra is használják a hercegi címüket és egyáltalán nem húzódtak hátra a reflektorfényből, azért vannak, akik tényleg nagyon komolyan vették azt, hogy nem kérnek a csillogásból.

Mako hercegnő

 

Például Akihito lemondott japán császár unokája, Mako hercegnő tényleg hatalmas árat fizetett azért, hogy 2021. október 26-án kimondhassa az igent szerelmének. Mivel Kei Kumoro polgári származású, így Makonak a törvények értelmében fel kellett adnia a címét és mindent, ami azzal járt. Sőt, még arra a közel 400 millió forintnyi értékű kifizetésre is nemet mondott, ami azoknak a royaloknak jár Japánban, akik a házasságkötésük miatt elvesztik a státuszukat. 

Mako japán hercegnő és férje

Mako az esküvője napján (fotó: Getty Images)

A pár egy hónappal az esküvőjük után New Yorkban költözött, ahol Kei Kumoro jogászként dolgozik, Mako pedig szokja az új, teljesen civil életét. Egyébként immár nem hercegnő, férje nevét viseli, mint Mako Komuro.

Mako japán hercegnő és férje a reptéren

Mako japán hercegnő és férje a reptéren (fotó: Yuichi Yamazaki/Getty Images)

Ayako hercegnő

Akihito japán császár unokatestvére Ayako is hátat fordított a családnak, amikor 2018. október 29-én hozzáment Kei Moriyához. A kormány azonban úgy döntött, hogy ha a hercegnői címét el is veszti, egy egyszeri, körülbelül 950.000 dolláros, azaz hozzávetőlegesen 300 millió forintnyit érő juttatással azért megtámogatják az ifjú párt. Alig egy évvel a nászuk után az első fiuk, Aiiku is megérkezett.

Ayako japán ex-hercegnő

Ayako még hercegnőként 2016-ban (fotó:Etsuo Hara/Getty Images)

Zara Tindall

II. Erzsébet királynő lányának gyermekei eredetileg nem kaphattak volna címet, de a nagymama a születésükkor mégis felajánlotta nekik a lehetőséget. Anna hercegnő és akkori férje, Mark Phillips viszont visszautasították ezt az ajánlatot, mert azt szerették volna, ha a családjuk hétköznapi életet élhet. Zara később kijelentette, szerencsésnek érzi magát a szülei döntése miatt, mert így sokkal szabadabban élhetett, mint az uncsijai, Vilmos és Harry. Ő egyébként ezüstérmes olimpikon, és sportoló férjével három gyermeket nevelnek.

Zara Tindall és Mike Tindall

Zara Tindall és Mike Tindall (fotó: Karwai Tang/WireImage)

Márta Lujza norvég hercegnő

Márta Lujza hercegnő a norvég király lánya. Még 201-ben ment feleségül Ari Behn íróhoz, akitől három lánya született. A házasságuk 2016-ban megromlott és bár különköltöztek, a válást még 2019-ben sem mondták ki. A férfi nehezen viselte a válási procedúrát és 2019. december 25-én, alig 47 évesen önkezével vetett véget az életének.

Márta Lujza ekkor már hónapok óta volt az amerikai származású Durek Verret párja. A férfi lelki vezetőnek és gyógyítónak hívja magát és a Durek sámán néven lett híres. Márta Lujza turnéra indult vele, ami a „Princess and the Shaman” címet kapta (vagyis, a hercegnő és a sámán), ám ez egyáltalán nem nyerte el a norvég királyi család tetszését. Így többé nem használhatja a rangját az „üzleti tevékenységeiben”, kizárólag akkor, ha az uralkodói házat képviseli.

Márta Lujza norvég hercegnő és édesapja

Márta Lujza norvég hercegnő és édesapja 2017-ben (fotó: Nigel Waldron/ Getty Images)

Érdekel a royal divat is?

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek