5+1 film, amiben Jude Law egy életre bebizonyította, hogy sokkal több, mint vonzó arc

Bár hajlamosak vagyunk a sármos szépfiú karakterével azonosítani, a 49 éves Jude Law az elmúlt évtizedekben már bőven bebizonyította, hogy sokkal több minden rejlik benne. Az alábbiakban összegyűjtöttük tőle az öt kedvenc filmünket.

5+1 film, amiben Jude Law egy életre bebizonyította, hogy sokkal több, mint vonzó arc

Persze mi is nagyon imádjuk a Holiday hősszerelmeseként, de Jude Law filmes pályája valójában sokkal izgalmasabb annál, mint hogy leragadjunk a vonzó külseje miatt indokoltan sok romantikus szerepeinél. Ha valamilyen egészen furcsa oknál fogva eddig még nem láttál túl sok Jude Law-filmet, akkor mutatjuk is, miket kell mindenféleképpen pótolnod!

A tehetséges Mr. Ripley

Jude ezzel a lebilincselő thrillerrel szerezte meg az első Oscar-jelölését, nem véletlenül. Bár a főszereplője elvileg Matt Damon (aki egyébként szintén hatalmasat alakít), mégis Jude Law az, aki a vibráló, magával ragadó, elsöprő személyiségével az egész filmet beteríti.

A történet: Tom Ripley (Matt Damon), a tehetséges, feltörekvő fiatalember azt a megbízást kapja egy New York-i hajómágnástól, hogy keresse meg és hozza vissza Olaszországba szökött fiát, Dickie-t (Jude Law), aki bohém életvitelével elpazarolja a családi vagyont. Tom és Dickie között végül egy furcsa kapcsolat kezd kibontakozni.

Gattaca

Jerome, a lebénult űrhajós szerepében Jude Law egyszerre alakít egy végtelenül megtört, és cinikus, mégis erős karaktert. Bár ennek a filmnek sem ő a főszereplője, az elképesztően sokrétű alakításával azonnal  magára vonja a nézők figyelmét.

A történet: A természetes úton született Vincent (Ethan Hawke) egész életében az űrutazásról álmodozott, de mivel a diagnózis szerint nem tökéletes, és előreláthatólag csupán 30 éves koráig fog élni, nincs esélye arra, hogy karriert csináljon egy olyan társadalomban, ahol elfogadott a gének meghatározta diszkrimináció. Óriási lehetőséget jelent számára, amikor elfoglalhatja  a balesetben lebénult űrhajós, Jerome (Jude Law) helyét.Fertőzés

Igaz, hogy ebben a thrillerben egy relatív kis szerepe van, de Jude Law szinte lubickolt Alan Krumwiede, az összeesküvés-elméletekben hívő őrült karakterében. Érdekesség, hogy ebben a filmben újra összeállt A tehetséges Mr. Ripley szereplőgárdája, azaz Jude mellett Matt Damon és Gwyneth Paltrow is szerepel benne.

A történet: A világ minden részén felüti a fejét egy új megbetegedés, majd kitör a globális járvány. Az amerikai kutatóintézet orvosai megpróbálják megfejteni a vírus kódját, miközben Dr. Leonora Orantes, az Egészségügyi Világszervezet munkatársa a járvány forrását keresi. Az egyes országokat pedig a széthullás veszélye fenyegeti.

Hideghegy

Jude Law-t ezért a filmért Oscar-díjra, Golden Globe-ra, BAFTA-ra, és MTV Movie Award-ra is jelölték, ami sokat elmondhat a filmben nyújtott alakításáról.  A karaktere ugyan nem volt túl összetett, de Jude kifejező játéka élettel tudta megtölteni.

A történet: A Hideghegy története az amerikai polgárháború kirobbanásának idején kezdődik, amikor is két fiatal egymásba szeret. Bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman (Jude Law) bevonul, örök hűséget esküsznek egymásnak. A férfit elnyeli a háború, miközben a szerelme magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket.

Sherlock Holmes

Úgy ahogy Sherlock Holmes sem ment volna sokra a hű társa, Watson nélkül, Robert Downey Jr. mellé is nagyon kellett Jude Law, hogy igazán működni tudjon ez a film. A karrierje során ez volt Jude egyik leglazább és legkedvelhetőbb szerepe.

A történet: A legendás mesterdetektív élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

+1 Az ifjú pápa

Láncdohányos, a hitében kételkedő és elképesztően szexi – a Jude Law által megformált XIII. Piusz pápa nem kifejezetten illett bele a katolikus egyház által fenntartott képbe, de pont ezért tudott annyira jól működni a képernyőn. Paolo Sorrentino provokatív sorozatában Jude az élete egyik – ha nem A – legjobb alakítását nyújtotta.

A történet: Az ifjú pápa Lenny Belardóról szól, aki XIII. Piusz néven az első amerikai pápa lett. Az éles eszű és naiv, ironikus és kisstílű, maradi és haladó, kétkedő és eltökélt, melankolikus és kíméletlen XIII. Piusz megpróbál átkelni az emberi magány végtelen folyóján, hogy meglelje azt az Istent, akit az emberiségnek adhat.

Fantasztikus színészek, akikért odáig vagyunk:

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek