Royalok, akik kijutottak az olimpiára

És most nem azokról az uralkodói családtagokról beszélünk, akik ott ültek a lelátókon, hanem azokról, akik a versenyzők táborát erősítették! Szóval jár nekik a taps!
á

Royalok, akik kijutottak az olimpiára

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, az uralkodói családok tagjai imádják a sportokat – és nem csak nézni, hanem játszani is. Vilmos és Harry a közös karácsonyokon mindig focizott a személyzettel, Károly herceg a lovaspóló megszállottja, Katalin pedig imádja a teniszt. Azt azonban már csak kevesek tudják, hogy vannak, akik kimaxolták a hobbiszintet és a nemzetközi versenyek vizére eveztek. Akadnak olyanok, akik még az Olimpiára is kijutottak! Jöhet a nagy royal sportlecke?

Anna brit királyi hercegnő

Anne hercegnő

Anne hercegnő, az olimpikon (Fotó: Getty Images)

A brit uralkodói családban II. Erzsébet királynő és a néhai Fülöp herceg egyetlen lánya volt az első, aki részt vehetett az ötkarikás játékokon. Anna 1976-ban, a montreali olimpián mérettette meg magát, méghozzá édesanyja lovának, Goodwillnek a hátán. A hercegnő később a Brit Olimpiai Szövetség elnöke és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja lett.

Mark Phillips

Mark Phillips

Mark Phillips a müncheni olimpián (Fotó: Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Getty Images)

Anne hercegnő első férje aranyérmesként térhetett haza a müncheni-játékokról 1972-ben a brit lovascsapat részeseként. Pár évvel később, az 1988-as szöuli olimpián pedig a második helyen fejezte be a versenyt a társaival.

Zara Tindall

Zara Phillips

A szülők nyomában vágtatva… (Fotó: Alex Livesey/Getty Images)

Anna brit királyi hercegnő és Mark Phillips második gyermeke követte a szülei példáját és belépett a brit olimpiai lovastusa csapatba. Sőt, Zara a 2012-es londoni olimpián még egy ezüstérmet is bezsebelt a team tagjaként.

Charlène monacói hercegné

Charlène monacói hercegné

Így úszik a jövő hercegnéje… (Fotó: Touchline/Getty Images)

II. Albert monacói herceg felesége Dél-Afrika színeiben úszott Sydneyben a 2000-es olimpián. Tagja volt az ország női 4×100 méteres vegyes-válogatottjának, akikkel az ötödik helyen zárták a versenyt.

II. Albert monacói herceg

A monacói bobcsapat

A monacói bobcsapat (Fotó: Simon Bruty/Allsport/Getty Images)

Nemcsak Charlène, hanem a férje is olimpikon: öt egymást követő téli olimpián (1988-tól 2002-ig) képviselte Monacót a bobversenyben, és részt vett a kettes- és négyes számokban is.

VI. Fülöp spanyol király

VI. Fülöp spanyol király

Spanyolország, és a hullámok ura (Fotó: Carlos R. Alvarez/Getty Images)

A spanyol király az 1992-es barcelonai játékokon a spanyol olimpiai vitorlás csapat tagja volt. Abban az évben a spanyol team zászlóvivője is volt.

Ők is indultak olimpián!

II. Konstantin lemondott görög király olimpiai bajnok Harald norvég király pedig három olimpián vett részt szintén vitorlázóként.

Na és a royal divattal képben vagy?

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek