Botrányokból nem volt hiány az évben,  a királyi családnál például szinte minden hónapban robbant egy-egy bomba vagy beütött egy tragédia.  Meghan  és Harry herceg, valamint András herceg folyamatosan sokkolták az embereket. Az év vége felé meg a Balenciaga egyik húzásán szisszent fel a világ: a divatház BDSM-szerelésbe öltözött mackókat adott a gyerekmodellek kezébe. Szóval nem volt könnyű, de összeszedtük az év 5 legnagyobb botrányát, szerintünk az alábbiak voltak a legmegdöbbentőbbek.

1. Johnny Depp és Amber Heard pereskedése

Nemhogy az év, de talán nem túlzás azt mondani: az évtized botránya és egyúttal pere zajlott le tavasszal, amikor idén áprilisban kezdetét vette a rágalmazási ügyben folytatott nyilvános tárgyalássorozat, amiben Johnny Deppet és  Amber Heardöt  hallgatták meg. A hat hétig tartó per során tényleg minden kiderült, a legcifrább titkok is napvilágot láttak. Végül a pert Johnny Depp nyerte, és Amber Heardöt több, mint 10 millió dollár kártérítésre ítélték.

2. Will Smith pofozkodása

A 94. Oscar-gálán Will Smith lekent egy pofont Chris Rocknak, miután a humorista azt mondta Smith feleségének: „Jada, imádlak, és alig várom a G. I. Jane 2-t!" A színész nagyon rossz néven vette, hogy a párja betegségén élcelődik a komikus, és miután megtörtént az incidens, azt kiabálta, hogy „ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét!" Egyesek arra tippeltek, hogy talán átverés volt, de kiderült, hogy nem. A botrányt követően Smith lemondott tagságáról az amerikai filmakadémiánál.

3. Shakira és Gerard Piqué válása

Ez az év nagyon nem Shakiráé! Előbb adócsalással vádolták meg májusban, majd júniusban már azzal volt tele a sajtó, hogy 12 év után különváltak a sztárfocistával, miután megcsalta az énekesnőt.  Piqué  villámgyorsan elköltözött, és hamarosan már a nyilvánosság előtt jelent meg 23 éves, egyetemista barátnőjével. Az énekesnő és a futballsztár sokáig nem tudtak megegyezni a gyerekfelügyeletről. Miután az év vége felé sikerült, Shakira úgy döntött, hogy a gyerekekkel 2023-ban költöznek Miamiba, ahol a családja él.

4. Harry Styles, Olivia Wilde, Florence Pugh hármasfogata

Óriási volt a botrány a Nincs baj, drágám premiere idején. A probléma röviden-tömören az: mindenki megcsalt mindenkit. Elvileg. A botránysorozat a Velencei filmfesztiválon kezdődött, mikor állítólag Styles leköpte Chris Pine-t, akivel már a forgatáson sem jöttek ki jól. Persze utána mindenki tagadta, hogy ez történt volna, és csupán „fura illúzióról” beszéltek, amit túlgondoltak az emberek. De ettől függetlenül tagadhatatlanul fagyos volt a hangulat, mivel Wilde és Pugh között is feszültség volt. A háttértörténet a következő: Wilde összejött a forgatáson Stylesszal. Októberben  kitálalt  a gyerekei egykori dadusa, aki szerint a színésznő már akkor együtt volt az énekessel, amikor még kapcsolatban volt. Továbbá arról is tudomása van, hogy Harry Florence Pugh-val is viszonyt folytatott két évvel ezelőtt, miközben a színésznő Zach Braff színésszel járt. Nem tudni, mindez igaz-e, de megmagyarázná a fagyos hangulatot. Novemberben pedig Harry és Olivia szakítottak, állítólag azért, mert túl különbözőek a prioritásaik.

5. Kanye West antiszemita megnyilvánulásai

A most már Ye névre hallgató  rapper  az utóbbi időben mást se csinált, csak botrányba keveredett a rasszista, gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt. Például egy divatbemutatón White Lives Matter feliratú pólót viselt. Aztán egy Twitter-bejegyzésben azt írta: „halálra fog verni 3 zsidó embert”. De olyasmit is kijelentett, hogy a rabszolgaság választás kérdése. Mindezzel csak azt érte el, hogy lassan az egész világ ki nem állhatja. Hátat fordított neki az Adidas, a Gap és a Balenciaga. Lekerült a Forbes milliárdos listájáról, a Madame Tussauds-ból eltávolították a viaszszobrát, és válóperes ügyvédei is magára hagyták.