Cosmo-kedvenc: 5 ok, amiért évek óta rajongunk Eddie Redmayne-ért

Szuper színész, büszke hugrabugos és még énekelni is tud – és ez csak néhány ok, amiért Eddie Redmayne már hosszú évek óta óriási kedvencünk.

Cosmo-kedvenc: 5 ok, amiért évek óta rajongunk Eddie Redmayne-ért

Ha van, ami szürreálisan hangzik, az az, hogy Eddie Redmayne ma ünnepli a 40. (!) születésnapját. A kisfiús bájával mindenkit elvarázsoló brit színészről képtelenség elhinni, hogy nem (maximum) a harmincas évei elején jár, pedig ha belegondolunk, pont akkoriban kezdtünk el felfigyelni rá: pont egy évtizede szerepelt A nyomorultakban, két évre rá pedig Oscart nyert A mindenség elméletéért és örökre bevéste magát a szívünkbe. De még számos okunk van rá, amiért rajongunk érte. Többek között azért imádjuk őt, mert…

Fantasztikus színész

Eddie nemcsak tehetséges színész, hanem olyasvalaki, aki folyamatosan fejlődik és képes teljesen átalakulni minden egyes szerepével. És oké, nyilván neki is vannak rosszabb választásai (*khm* Jupiter felemelkedése *khm*), de még azokból is képes a maximumot kihozni. Nem véletlen, hogy kétszer is jelölték már Oscarra (ebből egyet ugye meg is nyert), Golden Globe-ra (A mindenség elméletével egy szobrot innen is hazavitt) és háromszor versenyezhetett BAFTA-díjért is (mondanunk sem kell, hogy Stephen Hawking megformálásáért egyet ismét megnyert). 

Képes beismerni, ha hibázik

A mindenség elmélete mellett Eddie másik sokat méltatott alakítása A dán lány főszerepe volt. Ez azonban elég megosztó film lett, miután ciszneműként (azaz olyan emberként, aki azonosul a születésekor meghatározott nemével) transznemű karaktert játszott el. És bár ebben a filmben ismét szuper volt, közvetlenül a premier után, sőt, manapság is gyakran beszél(t) arról, hogy nyilván jobb lett volna, ha egy transznemű kapja a főszerepet – legutóbb egy hónappal ezelőtt nyilatkozott a témában, akkor egyenesen azt mondta: mai fejjel el sem vállalná A dán lányt. És az, hogy valaki ne viselkedjen dacosan, próbálja kimosakodni magát az ügyből vagy egyszerűen el se ismerje azt, hogy hibázott nagyon ritka. Annyira üdítő látni, hogy egy hollywoodi sztárt tényleg, őszintén érdekel mások jóléte és ha valamit elszúrt, azért képes azonnal bocsánatot kérni.

Hugrabugos

Sőt, BÜSZKE  hugrabugos! Az ilyen lelkes tagokra pedig – lássuk be – szüksége volt a Roxfort legalulreprezentáltabb házának. „Hugrabugos vagyok. Vagyis nem, a Hugrabug-ház egy büszke tagja. Túl sokáig voltak áldozatok a hugrabugosok. Unalmasnak hívnak minket, bézsnek, és annyival letudnak minket, hogy mi vagyunk a kedves srácok. De tudjátok én mit látok a házunkban? Lojalitást, szenvedélyes barátságot, szorgalmasak vagyunk és empatikusak, és a végén mi leszünk azok, akik nem a dicsőségért, hanem a nagyobb jóért cselekednek.”

Menő barátai vannak

Nem tudjuk, tudtad-e, de kezdő színészként két másik nagy kedvenceddel, Andrew Garfielddal és Jamie Dornannel laktak együtt. Segítették egymást meghallgatásokon, együtt autóztak a castingokra és a legjobb, hogy a barátságuk a mai napig töretlen. Mi például nagyon szívesen látnánk a triót egy laza vígjátékban közösen szerepelni…! Ja, és nem mellesleg Eddie még Vilmos herceggel is jóban van, ugyanis egy helyre jártak iskolába.

Mindenben IS jó

Igen, Eddie kiváló színész…És igen, A nyomorultak óta tudjuk, hogy természetesen még énekelni is tud. De az megvan, hogy a bűvészet is nagyon jól megy neki? És nem, nem azért kezdett érdeklődni a varázslás iránt, mert ő alakítja Göthe Salmandert a Legendás állatokban – gyerekként profi bűvész akart lenni. A bűvésztudományát pedig egyszer még a Graham Norton Show-ban is megmutatta, amit neked is látnod kell!

Ismerd meg közelebbről a kedvenc sztárjaidat:

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek